Amerika Kapitány: Kizökkent Idő (NMK #04)

Cím: Amerika Kapitány: Kizökkent Idő (NMK #04)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Ed Brubaker, Steve Epting, Michael Lark, John Paul Leon, Tom Palmer, Frank D’Armata
Kiadó: Hachette
Ár: 2890 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 176 oldal
Megjelenés: 2018.02.15.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

Amerika Kapitány legrégebbi ellenségét megölték, de a csillagos-sávos Bosszúangyalnak be kell látnia, hogy ez a gyilkosság csak egy nagyobb és sötétebb terv része. Miközben látomások kísértik egy olyan múltból, amely nem a sajátja, versenyt kell futnia az idővel, hogy hatástalanítson egy sor bombát, amelyeket a világ különböző részein helyeztek el, és vissza kell szereznie egy befejezetlen Kozmikus Kockát, amely magát a valóságot képes befolyásolni!

A gyűjtemény a Captain America (5. széria) 1-7. részeket tartalmazza.

Előzmények:

Steve Rogers 1922-ben született Manhattan délkeleti részén, szegény ír bevándorlók gyermekeként. A nagy gazdasági világválság idején nőtt fel, sokat betegeskedve. Idővel megmutatkozott a rajztehetsége, ám a tanulmányait hamar félbeszakította a II. világháború kitörése.
A Harmadik Birodalom fenyegetésétől felháborodott Rogers jelentkezett a hadseregbe, ahol elutasították a beteges természete miatt. Helyette az Újjászületés-programban, egy bizonyos dr. Abraham Erskine által vezetett titkos kormányzati kísérletsorozatban találta magát, ahol egy különleges szérum és a vitasugárkezelés hatására az emberileg elérhető legtökéletesebb fizikumra tett szert. Bár többen is követték volna, ám miután egy náci kém meggyilkolta dr. Erskine-t, ő maradt a Szuperkatona-program egyetlen sikeres alanya. A tettvágytól hajszolt Rogersből Amerika Kapitány vált, az USA titkos fegyvere a nácik hadigépezete ellen.
Steve a Lehigh-laktanyára került, itt barátkozott össze a tábor kabalájaként szolgáló Bucky Barnesszal. Az árva kamasz srác a szuperhős szárnysegédjévé vált, a seregben történő kiképzését pedig azzal igazolták, hogy egy kontrasztos párhuzamot vontak közte és a német Hitler-Jugend között. A páros végigharcolta a háborút, ahol a Megszállók kódnevet kapó csapat keretében olyanok mellett küzdöttek vállvetve, mint Jim Hammond (az első Fáklya) vagy Namor, a Torpedó.
A háború vége felé azt a feladatot kapták, hogy akadályozzák meg az álnok Zémó bárót egy kísérleti távvezérelt rakéta kilövésében. A rakéta azonban sikeresen felszállt a rajta csüngő Amerika Kapitánnyal és Buckyval együtt, és miközben a páros a semlegesítésén fáradozott, felrobbant a levegőben. A robbanás látszólag Bucky életébe került, Rogerst pedig a fagyos Északi-tengerbe vetette. Mindkettőjüket halottnak nyilvánították.
A sarki jégbe fagyott Amerika Kapitányra évekkel később találtak rá, hogy aztán a Bosszú Angyalainak köszönhetően visszatérjen az élők sorába, és ebben az alaposan megváltozott világban is folytassa az elnyomottakért vívott küzdelmét a zsarnokság minden formája ellen.
Nem sokkal Rogers visszatérése után éledt fel az egyik II. világháborús náci ősellensége, Vörös Koponya is, aki a sors játéka folytán szintén mesterséges kómába került a háború végén.
Ők ketten aztán számtalanszor összecsaptak, miközben Koponya a Negyedik Birodalom megépítésén fáradozott, amelyhez nemegyszer igénybe vette a valóságmanipuláló Kozmikus Kocka segítségét. Szerencsére Amerika Kapitány és a bajtársai eddig minden egyes alkalommal keresztbe tettek az eszement terveinek.

Előzetes: