A Lenyűgöző X-Men: Adottság (NMK #02)

Cím: A Lenyűgöző X-Men: Adottság (NMK #02)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Joss Whedon, John Cassaday, Laura Martin
Kiadó: Hachette
Ár: 1990 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2018.01.18.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

Küklopsz és Emma Frost újjáalakítja az X-Ment azzal a kifejezett céllal, hogy „lenyűgözzék” a világot.
De keresztbe tesz a tervüknek, amikor tudomást szereznek a mutáns gén eltörlésének lehetőségéről.
A „mutáns gyógymód” szinte tömeghisztériát okoz, és az X-Mennek szembe kell szállnia a titokzatos Orddal, miközben váratlan szövetségesre és váratlan ellenségekre is bukkannak, akik megfordíthatják a harc végkimenetelét!

A gyűjtemény az Astonishing X-Men 1-6. számát tartalmazza.

ELŐZMÉNYEK – Az Adottsághoz vezető események:

Röviddel azután, hogy felfedezte mutánsképességét — hogy át tud menni a falon —, a tinédzser Kitty Pryde az X-Men és Emma Frost, avagy a Pokoltűz Klub Fehér Királynője közötti ádáz harc közepén találta magát. Miután segített legyőzni Frostot, Kittynek felajánlották, hogy csatlakozzon Xavier iskolájához, hogy megtanulja megfelelőképp használni a tudását. Pár hónappal később be is iratkozott az iskolába, ezzel az X-Men legfiatalabb tagjává vált.
Ott belehabarodott egyik csapattársába, Kolosszusba, egy orosz mutánsba, akinek az a képessége, hogy egész testét acéllá változtatja. Egy Fészek elleni űrcsatát követően Kitty új barátra tett szert Lockheed, egy heves, hűséges űrlény személyében, aki leginkább egy kisebbfajta sárkányra hasonlít.
Sok évvel később Kolosszus az életét adta, hogy a Hagyaték vírushoz, egy csak mutánsokra ható halálos betegséghez gyógymódot találjanak. A tragédiát követően Kitty távozott az X-Menből, és úgy döntött, a chicagói egyetemen tanul tovább, és normális életet fog élni.
Az elmúlt hónapokban Xavier iskolája és az X-Men is nagy változásokon ment át. Egy rakás szuperbűnözővel néztek szembe, köztük a hatalmas pszichikussal, Cassandra Novával, a hiperintelligens baktériummal, Sublime-mal, és a csapat ősellenségével, a visszatért Magnetóval is. Mindezek a harcok mély nyomokat hagytak a csapaton.
X professzor már nincs az iskolában, jelenleg Scott Summers az igazgató. Megtérve bűnözői útjáról, Emma Frost tanárnak állt az iskolában, miközben Summers barátnője lett Scott felesége, Jean Grey, azaz a Főnix halála után.

Előzetes:

Kapcsolódó cikkek:

Áldás vagy átok? – X-MEN: Adottság

A mutánsok visszatértek

A történet a 13. kötetben folytatódik!