Abrafax könyvek #9

A Ratius kiadó gondozásában már a kilencedik kötet lát napvilágot a három manó kalandjainak gyűjteményes kiadásából. A sorozat az 1976-os első szereplésüktől követi nyomon Abrax, Brabax és Califax kalandjait, kötetenként négy füzetnyi terjedelemben.

A 9. kötet tartalmából:
Califax végleg eltűnik barátain szeme elől, de hamarosan megtalálják. Igaz nem ők és nem őt. A megtaláló Kugli hadnagy, a megtalált pedig nem más, mint Rudi főherceg. És, hogy az igazi Rudi elkerülje a csatateret, az ál-Rudit, azaz Caifaxot igazolja a család. Így haspókunk elfoglalhatja parancsnoki tisztét a Kelekótya ezred élén. Közben Jancsi és a másik két manó is Bécsbe érkezik, ahol a Xavér főherceg udvarában látják el az orvosi tisztet. Meglehetős sikerrel. Ludas Matyi hadiszállító lesz, és mérgezett borral indul az ezred után. Csakhogy az ezred ismét eltűnik. Úgy látszik, a mi kis Califaxunkat valami balsors üldözi…

A kötet az 1978. október, november, december és 1979 janurár folyamán megjelent MOZAIK újságokat tartalmazza: „Balfogás”, „A hamis ezredes”, „Az eltűnt ezred”, „Kaland a barlangban”

A borítókép a db.kepregeny.net-ről való.


Ár: 3800 forint
Terjedelem: 96 színes oldal
Tervezett megjelenés időpontja: 2008. július 15.

Források és kapcsolódó honlapok:
A kiadó hivatalos honlapja
db adatlap
A képregény fórum témája