A Reménység úttörői #1: A fantasztikus kert

Már a 22. Képregény Börzén megtartott rövid tájékoztatón lehetett értesülni róla, hogy „folytatódik” a Fekete-Fehér Képregényantológia #2-3-ból ismert A Reménység Úttörői sorozat.
Az első kötet a Hungarocomix 2011-en debütál:

A Földet fenyegető űrbéli veszedelem elhárítására nem­zet­közi csapatot toboroznak, és az ismeretlen fe­lé induló úttö­rők űrhajójuknak a Reménység nevet ad­ják. Így kez­dő­dött Roger Lécureux író és Raymond Poïvet rajzoló klasszikus tudományos-fantasz­ti­kus kép­regé­nye 1945-ben a Vaillant cí­mű heti­lap­- ban. Bár nem mind­egyik kalandjuk vezette őket idegen bolygókra, és az idők során el­ve­szítették néhány tár­sukat, Tangha, a francia fizikus (eredeti ne­vén Robert), Maud, az amerikai orvos, Rodion, a szovjet fizikus és Tsin-Lu, a kínai vegyész egészen a sorozat 1973-ben be­következett hirte­len megszakadásáig meg­­őrizték a Re­mény­ség úttö­rői nevet.

Tangha több napja nem kapott életjelt a szabadságát töltő Maudtól, így Rodion és Tsin-Lu társaságában felkeresi azt a Landes megyei kastélyt, ahonnan a lány utolsó levelét küldte. A ház ura, bizonyos Dickens professzor elő­ször tagadja, hogy látta volna barátnőjüket, ám amikor egy­ér­tel­mű bizonyítékot találnak arra, hogy ott járt, bevallja, milyen szörnyű baleset történt: Maud véletlenül belekerült kísérleti gépezetének a hatósugarába, amely képes parányira zsugorítani az élőlényeket. Mi több, vélhetően egy szitakötő hátán kirepült a kastély kertjébe. Az úttörők egyetlen reményt látnak barátnőjük megmentésére: ők is alávetik magu­kat az eljárásnak, és keresésére indulnak egy olyan világban, ahol a megváltozott méretarányok mi­att a legártalmatlanabb rovarok is hatalmas, életveszélyes szörnyetegnek látszanak.
A fantasztikus kert a sorozat egyik csúcspontja, valóságos grafikai bravúrdarab.

Írta: Roger Lécureux
Rajzolta: Raymond Poïvet
52 oldal, fekete-fehér, ragasztókötéses.
Ára: 2000 forint, Hungarocomix 2011-en 1600 forint, két példány vásárlása esetén 3000 forint.

A sorozat előtörténtéről a Nero Blanco blogon lehet olvasni.