A kaptár – Megtorlás (2012)

Szeptember 13-án 3D-ben és IMAX 3D-ben is bemutatásra kerül A kaptár – Megtorlás (18E) című akció-horror film Milla Jovovich, Sienna Guillory, Michelle Rodriguez és Oded Fehr főszereplésével. Az alábbi feliratos összeállításban egy remek összefoglaló látható a korábbi Kaptár-filmek eseményeiből:

Beszélgetés Millaval

Ki meri megszólítani Milla Jovovich-ot? A színésznő nemcsak gyönyörű, de veszélyes is: ezt már jónéhány filmben bizonyította, de persze a legemlékezetesebben A kaptár-sorozatban, melynek új darabja, A kaptár – Megtorlás (Resident Evil – Retribution, hazai bemutató: 2012. szeptember) a legvadabb 3D-formában kerül hamarosan a mozikba.
Addig viszont Milla Jovovich-csal élőben lehet beszélgetni június 14-én, csütörtökön, magyar idő szerint délután öt órától. A körülbelül félórásra tervezett beszélgetésre a tervek szerint a rendező vagy esetleg egy filmbeli partnere is elkíséri a harcias színésznőt, és bár az eseményre egy New York-i moziban kerül sor, az egész világ részt vehet rajta. A neten élőben közvetítik a találkozót, sőt, bárki kérdezhet is, hiszen a jelenlévő rajongókon és újságírókon kívül egy chatboxon is megszólítható a rettenthetetlen Alice, aki a pusztulás után, az élőhalottak uralta Földön talán az egyetlen, aki még ellenáll a tönkretett világot maga alá gyűrő óriáscégnek…
A beszélgetést a film magyar rajongói oldalán is tudják követni az érdeklődők.
A képernyő azután sem fog elsötétülni, hogy a színésznő és a nézők hazamentek: a linken folyamatosan ismétlődik majd az eredetileg élőben látott félóra.


A zombik a világ urai. Az emberek elszigetelt, kis csapatokban, átmeneti nyugalmat kínáló erődvárosokban próbálják túlélni a túlélhetetlent.
Alice (Milla Jovovich) egykor maga is kísérleti alanya volt annak a cégnek, amelynek laboratóriumából kiszabadult a világ elpusztításáért felelős T-vírus. Most a cég legtitkosabb műveleti bázisán tér magához: miközben a hatalmas bunkerlaboratóriumból próbál kijutni, a saját múltja néhány titkát is leleplezi – és újult erővel keresi azokat, akik felelősek a fertőzés elterjedéséért. Tokióból New Yorkba, Washingtonba és Moszkvába vezet az üldözés, és az út végén olyan meglepetés várja, ami megváltoztat mindent, amit eddig igaznak hitt.
Néhány új baráttal és rég szövetségessel az oldalán Alice mégis tovább harcol a túlélésért, hiszen már egyértelmű: a világ megmenekülése és az ő élete szorosan összekapcsolódik. És a visszaszámlálás megkezdődött…
A világvége után játszódó látványos horror/fantasy előző része hatalmas siker volt, a sorozat összbevétele már meghaladja a 700 millió dollárt. A stáb most Kanadában, Japánban és Oroszországban is forgat, hogy a folytatás még látványosabb és még izgalmasabb legyen

A film 3D-ben, és IMAX 3D-ben lesz megtekinthető.
Mozibemutató: 2012. szeptember
Eredeti cím: Resident Evil: Retribution
Színes, szinkronizált amerikai film
Gyártó: Sony Pictures
Előzetes korhatár besorolása: 18 éven aluliak számára nem ajánlott

Facebook oldal
Főszereplő: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Sienna Guillory, Kevin Durand, Shawn
Roberts, Colin Salmon. Fényképezte: Glen McPherson. Látvány: Kevin Philpps Írta és
rendezte: Paul W.S. Anderson