A Sötét Lovag: Felemelkedés (2012)

Jövő héttől a mozikban Christopher Nolan várva várt filmje, az epikusnak ígérkező A sötét lovag – Felemelkedés (16). Ezúttal a főszereplővel, Christian Bale-lel készült interjút láthatod, amelyben mesél Batman karaktereről, illetve az új szereplőkről is:

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. Átmenetileg.
A városban feltűnik egy macskajelmezes betörő, aki sötét titkokat rejteget; és megérkezik Bane is, a különös álarcot viselő, gátlástalan bűnöző. Bruce Wayne féltve őrzött magánya nem tarthat örökké, a városnak ismét szüksége van a Sötét Lovagra. Ám a köpönyeg és az álarc ellenére úgy tűnik, Bane legyőzhetetlen.

A körülbelül 250 millió dolláros költségvetésű film stábja Indiában, Skóciában, Los Angelesben, Pittsburgh-ben és New Yorkban forgatott, egyes jelenetekhez több mint 10 000 statisztát alkalmaztak. Az elsöprő sikerű előző rész, A sötét lovag méltó folytatása ez a hatalmas méretű és még nagyobb ambíciójú mozikaland.

A film IMAX-ben is megtekinthető.

Mozibemutató: 2012. július 26.
Eredeti cím: The Dark Knight Rises
Színes, szinkronizált amerikai film
Gyártó: Warner Bros.
Előzetes korhatár besorolása: 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Főszereplő: Christian Bale, Anne Hathaway, Tom Hardy, Gary Oldman, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine, Joseph Gordon-Levitt. Zene: Hans Zimmer. Fényképezte: Wally Pfister. Látvány: Nathan Crowley, Kevin Kavanaugh. Írta: Bob Kane, Christoper Nolan, David S. Goyer, Jonathan Nolan Rendezte: Christopher Nolan

3. Előzetes:

Magyar nyelvű:

2. Előzetes:

Magyar nyelvű:

Angol nyelvű:

1. Előzetes:

Magyar nyelvű:

Angol nyelvű:

Letöltés: TDKR_TRL1_1080.mov | TDKR_TRL1_720.mov | TDKR_TRL1_480.mov

Poszterek:

Anne Hathaway macskabőrbe bújik. Ő játssza Selina Kyle-t, más néven a Macskanőt Christopher Nolan gőzerővel készülő, megaköltségvetésű filmjében, A sötét lovag – Felemelkedés-ben (The Dark Knight Rises, hazai bemutató: 2012. július). Bár az előző rész, A sötét lovag minden előzetes várakozást felülmúló sikere, és Nolan azóta bemutatott filmje, az Eredet után a rajongók minden apró információért elképesztően hálásak a filmmel kapcsolatban, a rendező szigorúan tartja magát az elveihez: a legnagyobb titokban forgat, és összes kollégáját is titoktartásra kötelezi. Az új macskanő nemrég egy újságírónak egyenesen azt mondta: „sajnos vérszerződést kötöttem a rendezővel: véres ujjlenyomatom bizonyítja a szerződésen, hogy hallgatnom kell.” – Nagyon, nagyon jó színésznő akarok lenni, mondjuk a legjobb – nyilatkozta Hathaway a filmmel kapcsolatban. – Ehhez pedig az kell, hogy a szakmám legjobbjaival dolgozzam, és a legnehezebb szerepeket vállaljam el. Nekem ez a színészi alapelvem, és eddig egészen izgalmas dolgok jöttek ki belőle. Ezért küzdöttem meg keményen azért is, hogy én lehessek Christopher Nolan macskanője. De amikor az újságíró továbbra is részleteket próbált kisajtolni belőle, csak ennyit felelt. – Őrült jó film lesz. Amikor a forgatókönyvet olvastam, egyszerűen nem hittem el, hogy ilyeneket le mernek forgatni. Pedig, tényleg. (intercom.hu)