A fórumos szerepjátékok világa

Az Erő Útjai

Egyike a legelső fórumos szerepjáték oldalaknak, ami a mai napig is büszkén tartja magát. A Star Wars univerzumában játszódik Hatalmas staffja van, és eléggé a klasszikus asztali szerepjátékra építkező rendszere van. Nagyon szép és eléggé elismert oldal. Talán a legjobban kidolgozott információs részleggel ez az oldal rendelkezik mind közül, és biztosan az egyetlen, aminek még saját humoroldala is van! :)

http://www.iwf.hu/azeroutjai

Star Wars Decay

Egy másik legalább ilyen idős és még annál is ismertebb oldal. A Decay sokak számára az első fórumos szerepjáték, világa a Birodalom fénykorábban játszódik, és a staffjai nagyon komoly játékosok. Mivel már több éves az oldal, így megvan a maga világa, történelme és hagyománya. Az egyetlen oldal, ahol például más nyelven is lehet kalandozni, ezzel fejlesztve nyelvtudásunkat!

http://swdecay.suddenlaunch3.com

Star Wars Galaxies/SWHun

Ez az oldal mára „kinőtte” a fórum szerepét, és egy komolyabb információs és cikkeket tartalmazó oldal lett. Itt szinte a játékosok és a staffok közösen építgetik és bővítik a Star Wars univerzumát. Még fontosabb, hogy ellenben a többi Star Wars-oldallal, itt két korszakban is játszhatunk! Egyszerre próbálhatjuk ki A klónok háborúját és a Thrawn-korszakot. Tökéletes példája annak, hogy mit el nem lehet érni kitartással és kreativitással!

X-Men Reneszánsz

Kemény munka a saját fórumomról elfogulatlanul, objektívan írni, de azért megpróbálok mindent. Először is, az oldal nevével ellentétben jó ideje már a teljes Marvel-univerzumra épít, de fontos, hogy csak a világ azonos, a történések nem, mivel az egész szerepjáték egy külön univerzumban játszódik, ahol a játékosok játsszák a főszereplőket. Fontos, hogy ki van építve úgymond az egyensúly, hogy mindenki megtalálja azt, ami a leginkább megfogta a filmek és a képregények világából. Tehát ez a világ 2017-ben játszódik, ahol a mutánsok száma egyre inkább növekszik és ahol a szuperlények megjelenése is egyre gyakoribb lesz. Ebben a világban a játékosok a főszereplők, és nem az ismert karakterek. Nagyon különleges az az eset, amikor ismert (filmben vagy képregényben kitalált szereplőt) fogadunk el a Marvel-univerzumból, mivel a célunk, hogy a játékosok a saját hőseiket teremtsék meg. Az oldal megpróbál minden elképzelésnek eleget tenni: vannak misztikus szálak (Átok, Korszak kaland, ahol a világ átalakult egy fantasy univerzummá), cyberpunk/sci-fi vonal (mint az állandó szereplők, a S.H.I.E.L.D., a világot védelmező különleges NATO-haderő), ahogy az X-Men filmeket idéző iskolás történetek is jelen vannak (bár nem teljesen, mert egy szervezet nem is olyan régen az iskolát felrobbantotta). Ha emlékeztek, mondtam, hogy az oldalak saját életet élnek. Hát ere ez igaz. Itt minden egyedi és új. Itt minden játékos megtalálja a maga vágyát és maga álmát. Olyan játékos fajok vannak, mint: ember, szuperhumán, mutáns, szimbionta, asgardi és Skrull. (Persze ez a lista mindig bővül.) A szabályok szerint maguk a játékosok is alkothatnak fajokat (volt két angyalunk az évek során, és egy saját, egyedien kitalált idegen lényünk is), sőt, ha egy játékos leírja szabályosan egy létező képregényes faj tulajdonságait a szabályaink szerint, azt is elfogadjuk! A foglakozások során a játékosok választhatnak is pár olyan munka között, amiknek köszönhetően speciális előnyökhöz jutnak (pl. speciális S.H.I.E.L.D.-ügynökök, Gamma-osztagosok, Hangya-osztagosok és Vaskatonák). A játékosok szinte bármit megtehetnek. ha igazán mindent megpróbálnak. Hosszú életű oldal ez, ami ha még nem is számoljuk elődeit, amik így vagy úgy elpusztultak. akkor is már most lesz egy éves. Masszív játékos közösséggel rendelkezik, vannak magánkalandok, kalandok és Korszak kalandok. A korszak kalandok a képregény
világát idézve olyan nagy események, amik nem egy emberrel történnek (mint a magánkalandokban), és nem lehet rájuk jelentkezni (mint az egyszerű kalandoknál): ezek a történések a világot érintik, és a játékosok, mivel ebben a világban élnek, akaratlanul is részt vesznek benne, hasonlóan a képregények mostani crossovereihez. Három másik, még figyelemre méltó különbség van, ami elkülöníti a többi oldaltól. Az első, hogy ez az oldal nem egy masszív átírhatatlan világban játszódik, így itt tényleg bármi, de BÁRMI megtörténhet, és eme dolgok mögött akár egy játékos is állhat (ismert karakterek halhatnak meg kitalált keze által, városok változhatnak, stb…). A második a Veszély terem, ami hasonlóan az X-Menből ismert veszélyteremhez, egy helyszín, ahol a játékosok nagyokat harcolhatnak. Ez a részleg esélyt ad rá, hogy a játékosok párbajozzanak egymással kitalált helyeken, úgymond ezek sosem történnek meg, mivel közben a játékosok karakterei vígan elvannak a „valós” világban, itt pedig próbára teszik magukat, hogy kihívva másokat megtudják, ki is győzedelmeskedne. A harmadik érdekesség a Mi lett volna, ha… -kalandok, amik a képregényhez hasonlóan arról szólnak, hogy az oldal történelmének egyik történését másképp elképzelve esélyt kapunk arra, hogy megtudják, mi lett volna, ha… Persze, mint minden fórumnak, ennek is megvan az átka. Ennek pl. az, hogy jó ideje nincs aktív oldalszerkesztője, így kicsit zavarosan, az oldalon már elavultabb információk vannak kint, és a fórumban sokszor akaratlanul is összecsapottnak látszódik a leírt információk sora.

xmenreneszansz.extra.hu

ZSpider

Oldalak: 1 2