A csodálatos Pókember: Póksziget 1. (NMK #107)

Cím: A csodálatos Pókember: Póksziget 1. (NMK #107)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Dan Slott, Fred Van Lente, Rick Remender, Humberto Ramos, Stefano Caselli, Tom Fowler, Minck Oosterveer, Carlos Cuevas, Victor Olazaba, Karl Kessel, Marte Gracia, Edgar Delgado, John Rauch, David Curiel
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2022.01.27.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Manhattan teljes lakossága hirtelen pókképességekre tesz szert, amiket nem mindenki akar felelősségteljesen használni. Hogy ki áll emögött? Póki egyik régi ellenfele, Sakál, aki számára ez csak az első lépés ördögi terve véghezvitelében. Vajon Peter Parker megtalálja a módját, hogy megállítsa az őrült tudóst, mielőtt a pókjárvány még jobban felforgatja a várost?
A gyűjtemény a The Amazing Spider-Man 666-669., a Venom 6. és a Spider-Island: Deadly Foes számokat tartalmazza.

A Póksziget történetfolyamhoz kapcsolódik a MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY 10. kötete is, melynek SHANG CHI a főszereplője...

Előszó:

J. Michael Straczynski nagyszerű Amazing Spider-Man sorozata után a Marvel úgy döntött, kicsit változtat a hálószövő kalandjainak felépítésén. A bevett egy író- egy rajzoló módszer helyett több alkotópárost kértek fel, akik egymást cserélgetve dolgozták ki a legújabb Póki-történeteket. A „Póki agytrösztnek” elkeresztelt csapat lenyűgöző társaság volt, benne olyan sztárokkal,
mint Marc Guggenheim, Mark Waid és Phil Jimenez, hogy csak párat említsünk. Volt köztük azonban valaki, aki különösen megmozgatta a hálószövő rajongóinak fantáziáját: Dan Slott.
Dan Slott arra született, hogy Pókembert írjon. Az Agytröszthöz való csatlakozása előtt már szerzett tapasztalatot a hálószövővel a 2005-ös Spider-Man and the Human Torch című minisorozatban. Annak kritikai sikere bizonyította, hogy Slott tökéletesen képes keverni a csodálatos Pókemberhez szükséges akciót és érzelmi pátoszt. De ami a legfontosabb, hogy vicces volt. Értette Póki gonzó humorát, és pontosan tudta, hogy a tökéletes pók-sagához épp olyan fontosak a beszólások, mint a hálóhintázások.
Mire a Póksziget elkezdődött, Slott már egyedüli írója volt a Pókembernek, így minden energiáját rendkívüli Póki-kalandok megálmodásába fektethette. Ebben a történetben a Póki-mítosz sok különböző aspektusát fonja össze, köztük a klónsztorit és a rejtélyes Madame Neccet. A történet alapja, miszerint hirtelen minden manhattani lakos pókképességekre tesz szert, fantasztikus játszóteret biztosít egy Pókember-sztorihoz, és ahhoz, hogy Slott egészen új megközelítésben tálalja a karakter központi témáját erőről és felelősségről.
Ahogy Slott, Humberto Ramos rajzoló is tökéletes választás Pókemberhez: rendkívüli művész sajátos stílussal, valamint hihetetlen történetmesélési és ritmusérzékkel. Leginkább azonban különösen szögletes, mégis figyelemreméltóan elegáns karakterrajzai ragadják meg a falmászó esszenciáját. Ramosnál keresve sem lehetett volna alkalmasabb illusztrátort találni a rengeteg ugrabugráló szereplővel teli, pókfélékkel megfertőzött Póksziget életre hívásához.
A Póksziget eposzi léptékű és rendkívüli hozzáértéssel kidolgozott történet: jobb Pókember-sagát nem is kívánhatnál. Jó szórakozást hozzá!

Előzmények:

Miles Warren professzort, az Empire State Egyetem egykori oktatóját manapság már inkább Sakál néven ismerik. Egy gonosz biokémikus ő, akinek elfajzott klónkísérletei kizárólag szenvedést hoztak Pókemberre. Az egyetemen még tanította Peter Parkert és Gwen Stacyt is, ahol kissé bele is habarodott Gwenbe, majd a lány halála után szerelme egyfajta megszállottságba fordult át. Pókembert hibáztatta, amiért az nem mentette meg Gwen életét, és mindkettejükből több klónt is készített, hogy velük álljon bosszút a hálószövőn.
Peter egyik első, Kaine nevű másolata deformáltan és mentálisan instabilan jött világra a klónozási folyamat egy hibája következtében. Az árnyak közt élő Kaine önbíráskodóvá és fejvadásszá vált, majd nemrég feláldozta az életét, hogy megmentse Pókembert Kraven, a Vadász családjától az úgynevezett „Zord Vadászat” során.
Peter élete gyökeres változásokon ment át az utóbbi hónapokban. Elvált Mary Janetől, és most Carlie Cooper rendőrtiszttel jár, aki mit sem tud kettős identitásáról. Új munkája is van a Horizont Laborban, ahol csúcstechnológiával foglalkozik. Ráadásul már tagja a Bosszú Angyalainak és a Jövő Alapítványnak is, ez utóbbi Mr. Fantasztikus csapata, aminek célja, hogy a tudomány alkalmazásával oldja meg a világ problémáit.
Peter May nénije is nagy változásokat élt át az utóbbi időben. Feleségül ment Jay Jamesonhoz, aki J. Jonah Jameson, a Hírharsona egykori főszerkesztőjének és New York jelenlegi polgármesterének apja.
Peter szuperhős-létét egy ideje apróbb gikszer nehezíti, nemrég ugyanis elveszítette pókösztönét. Hogy ezt kompenzálhassa, Shang-Chi, azaz a Kung Fu Mestere harcművészeti technikákat tanított neki,
hogy tudatosabban fel tudja mérni maga körül a környezetét.

Előzetes: