A Bosszú Angyalai: Káosz (NMK #03)

Cím: A Bosszú Angyalai: Káosz (NMK #03)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Brian Michael Bendis, David Finch, Danny Miki, Frank D’Armata
Kiadó: Hachette
Ár: 2890 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 168 oldal
Megjelenés: 2018.02.01.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

Eljött a Bosszú Angyalai legsötétebb napja!
A végeláthatatlan tragikus események sorozata térdre kényszeríti a csapatot. De az Angyalok melyik ellensége hozhatott össze ilyen alattomos tervet?
Kang? Ultron? Nefaria gróf? Netán az Angyalok közül való a tettes? Egy dolog biztos a káosz közepette: a világ legnagyszerűbb szuperhőscsapata már sosem lesz a régi!

A gyűjtemény a The Avengers 500–503. és a Finale részeket tartalmazza.

Előzmények:

A Bosszúangyalok megalakulásuk óta gonosz teremtmények egész seregétől védték már meg a Földet. Szembenéztek egy digitális despotával Ultron személyében, száműzték a Kree Birodalmat és a hasonszőrű földönkívüli megszállókat, de még az olyan természetfeletti lények felett is győzelmet arattak, mint Mephisto, a démonok ura.
Ugyanakkor nagy árat fizettek ezekért a fantasztikus diadalokért. Akadtak hősök, akik meghozták a legnagyobb áldozatot, amikor életüket adták a világ megmentéséért. Nemrég a csapat hasonló módon vesztette el Jackpotot, akinek a képessége lehetővé tette, hogy erőteljes sugarakká fókuszálja a nullponti energiát.
Mindeme viszontagságok ellenére akadtak kellemes pillanataik is. Egyesek megtalálták az igazit, mint például a Skarlát Boszorkány későbbi házastársa, a szintezoid Vízió személyében, hogy később valamiképp egészséges ikreknek – Thomasnak és Williamnek – adjon életet annak ellenére, hogy a férje egy robot volt.
Ám a családi idillnek hamar véget vetett az, amikor kiderült, hogy a gyermekek, akikről addig azt gondolták, hogy az anyjuk a boszorkányságával kívánta őket a világra, valójában Mephisto lelkének töredékei voltak.
Ugyan a Bosszúangyalok megakadályozták Mephistót a lelke egyesítésében, ez sajna Thomas és William létezésébe került. Ezután a saját érdekében átírták a Skarlát Boszorkány emlékeit, aki onnan kezdve egyáltalán nem emlékezett a gyermekeire. A jelenlévő Angyalok mindegyike esküvel fogadta, hogy soha többé nem tesz említést az esetről.

Előzetes: