Ultimate News #9

[Maniac] Bonzsúr! Ismét eljött egy kedd, és vele együtt ismét eljött egy újabb Ultimate News – ahogy azt mostanra már megszokhattátok. Lesz itt minden, amit csak el tudtok képzelni: elõzetes oldalak, adatlap, ismertetõ az új megjelenésekrõl, és a szokásosan sziporkázó átvezetõ szövegek. Kapcsoljátok hát be a biztonsági öveket, készítsetek elõ egy kis pattogatott kukoricát, majd merüljetek el a legfrissebb hírekben! Ja, spoilerek most is lesznek, úgyhogy csak óvatosan, kedves rajongók!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Elõször is hadd gratuláljak minden hozzászólónak, aki a fórumban leírta elméleteit a Clone Saga történéseivel kapcsolatban: egy-kettõ tényleg nagyon jó, és nem lepõdnék meg, ha jó pár közülük valóban meg is történne az elkövetkezõ számokban. Ha Bendis tudna magyarul, és egy kicsit beleolvasna a teóriáitokba, jó 10 évre elegendõ anyagot gyûjthetne össze, az tuti. Én most inkább nem fejtem ki itt saját elképzeléseimet, hanem elirányítalak titeket a Marvel honlapjára, ahol a 100. szám megjelenésének alkalmából összeállítottak két remek kis Ultimate Spider-Man-trailert. Csekkoljátok õket.

És végül egy pletyka – sokszorosan aláhúzva a PLETYKA szót!!! Egy amerikai képregényrajongó ismerõsöm úgy hallotta bizonyos bennfentes emberektõl, hogy az Ultimate Spider-Man új rajzolója Stuart Immonen lesz. Fogalmam sincs, igaz-e – majd eldõl. És ismétlem: ez nem megerõsített információ!

ULTIMATE X-MEN

Bizony, Robert Kirkman író jól feladta nekünk a leckét: vajon ki lehet Kábel? Néhányatoknak már vannak elképzelései a válaszról, de biztosat talán majd csak a Cable címû sztori végén mondhatunk. Hogy könnyebben menjen a várakozás, hoztam nektek egy rövid kis elõzetest a 76. számból. Íme:

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Újabb szám jelent meg múlt héten Amerikában a Fantasztikus Négyes kalandjairól, melyben folytatódik a God War címû sztori. Azoknak mondom, akiknek nem nagyon jönnek be ezek az ûrutazós-idegenlényes-ûrcsatás-kozmikus kalandok, hogy az író, Mike Carey elmondása szerint a következõ történet már „földhözragadtabb” lesz, és állítólag Szibériában fog játszódni. Véleményem szerint azonban a mostani számokat sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hiszen rengeteg új szereplõvel találkozhatunk bennük – köztük például Thanosszal! Az ismertetõ mellé most pár oldalt is raktam, hogy meghozzam a szkeptikusok kedvét is.

Ultimate Fantastic Four #35 – God War, 3. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

Egy Acheron nevû idegen bolygón a Fantasztikus Négyesnek szembe kell néznie eddigi legveszélyesebb ellenfelével. Azonban még õ is eltörpül ennek a kegyetlen világnak a leghalálosabb lénye és a multiverzum legnagyobb fenyegetése mellett: megérkezik Thanos, a Pusztító!

ADATLAP

Emlékezzünk, felebarátaim. Emlékezzünk az egy hónapja megszûnt újvilági sorozatra. Emlékezzünk Reedre, Sue-ra, Johnnyra és Benre. Emlékezzünk az újvilági Fantasztikus Négyes 1 éves pályafutására Magyarországon – egy adatlap formájában. In memoriam Újvilág: Fantasztikus Négyes.

Fantasztikus Négyes

Jelenlegi tagok: Fáklya (Johnny Storm), Láthatatlan Nõ (Susan Storm), Mr. Fantasztikus (Reed Richards), Lény (Ben Grimm)
Tevékenységeik központja: Baxter-torony, Manhattan

Történetük: Kb. egy évtizede az amerikai kormány elkezdte begyûjteni az ország legtehetségesebb gyermekeit egy manhattani épületben, a Baxter-toronyban. A gyerekek itt megkaptak minden szükséges eszközt elképesztõ intelligenciájuk kibontakoztatásához. A projekt vezetõi dr. Storm és Ross tábornok voltak, akik igen hamar nagy sikereket könyvelhettek el az ifjú tudóspalántákkal: felfedeztek egy párhuzamos dimenziót, az N-zónát. Amikor tudomásukra jutott, hogy a 11 éves Reed Richards már tárgyakat is képes átjuttatni ebbe az idegen világba, azonnal bevették a csapatba. A következõ mintegy 10 évben Reed, Victor Van Damme, és több más diák együttesen dolgozott azon, hogy minél többet megtudjanak az N-zónáról, míg végül a kormány engedélyezte egy hatalmas teleportációs kapu megépítését a nevadai sivatagban. A cél egy apró alma átküldése lett volna a guantanamói öbölbe az N-zónán keresztül.

Mindenki tudtán kívül Victor Van Damme megváltoztatta a szerkezet beállításait, melynek következtében az indításkor a gép mellett álló öt ember – Reed Richards, Sue Storm, Johnny Storm, Ben Grimm és Victor – átkerültek az N-zónába, ahonnan már átváltozva tértek vissza. Reed a kiindulási helyre került vissza elképesztõen rugalmas és nyúlós testtel. Ben, Reed gyermekkori barátja, Mexikóba került, és immár õ volt a kõtestû Lény. Johnny Párizsban lyukadt ki, ahol a testét már képes volt bármikor lángokkal beborítani. Victor egy ekkor még ismeretlen helyre jutott fémmé formálódott testtel. Végül Sue egy földalatti üregben tért magához a láthatatlanná válás képességével.

Arthur Molekevic, a Baxter-toronyból kirúgott tanár, titokban már évek óta emberszerû, járóképes anyagokat hozott létre földalatti laboratóriumában. Ezek a lények találtak rá Sue-ra a baleset után a sivatagban, miközben a hadsereg Reed, Johnny és Ben begyûjtésével volt elfoglalva. Molekevic egy hatalmas, mesterségesen kitenyésztett szörnyeteget szabadított a Baxter-toronyra, de Reed, Johnny és Ben – új képességeiknek hála – hamar elbántak vele, majd a föld alá ereszkedtek, hogy kiszabadítsák Sue-t. A szöktetés során megsemmisítették a laboratórium nagy részét, Molekevic pedig a mélybe zuhant és látszólag életét vesztette. A kormány az eset után átszállíttatta a Baxter-torony többi diákját Oregonba, meghagyva a manhattani központot a négy átváltozott fiatalnak. Hat hónappal késõbb Van Damme támadást intézett a torony ellen, melynek visszaverése után Reed végre le tudta nyomozni, hogy Victor Koppenhágában bújt meg. A kormány tiltása ellenére a négy ifjú hõs elutazott Dániába Reed fantaszti-kocsijával, mivel szükségük volt azokra a kódokra, melyeket csak Victor tudott, hogy visszaváltoztathassák magukat. Rá is találtak Van Damme-ra, akivel egybõl csatába keveredtek, de mielõtt befejezhették volna, megjelentek a kormány emberei, és a nemzetközi törvények értelmében távozásra kényszerítették Reedéket…

Ennyi fért bele e heti hírösszefoglalómba, egyelõre több hír nem látott napvilágot. Jövõ héten ismét várlak titeket ugyanekkor, ugyanitt! Addig is olvasgassatok sokat és írogassatok az Ultimate Marvel fórumba! Sziasztok!