Ultimate News #10

[Maniac] Ollé! Szinte hihetetlen, de ez immár a 10. Ultimate News, kedves egybegyûltek! Bizony, már kereken 10 hete boldogítalak titeket itt a legfrissebb újvilági hírekkel. Felemelõ és megható pillanat ez, tudom. Én is elmorzsoltam a szemem sarkában pár apró könnycseppet ennek örömére, és tudom, hogy ti is így tesztek most… Na de elég a sírás-rívásból, még ha örömkönnyekrõl is van szó, és inkább vágjunk bele az e heti infókavalkádba! De csak vigyázva, hiszen spoilerbõl most is lesz jó pár!

ULTIMATE SPIDER-MAN

A múlt héten már elhintettem nektek egy pletykát, mely szerint a Bagley-t váltó rajzoló Stuart Immonen lesz majd. Nos, ez már nemcsak pletyka többé, hanem 100%-os tény: a 111. számmal Immonen veszi át a sorozat rajzolását. A magyar újvilági rajongóknak is ismerõsen csenghet a neve: az õ mûvei az Újvilág: Fantasztikus Négyes 7-12. számai, vagyis a Fátum címû történet. Immonen valamikor 2007 nyarán kezd majd, és 2010-ig biztosan marad is. Mivel õ valószínûleg nem fogja majd bírni azt a tempót, amit Bagley, ezért szinte biztos, hogy havonta egy szám fog csak megjelenni, mint a többi Ultimate-sorozatból, és elmarad az eddig megszokott évi kb. 18 szám.

Egyelõre azonban még Bagley a rajzfelelõs, így a múlt héten megjelent 101. szám rajzait is õ alkotta. A Clone Saga egy újabb csodálatos… (nem, ez nem jó…) fantasztikus… (nem, ez sem az igazi….) meglehetõsen érdekes (igen, ez jó lesz) fejezetéhez érkeztünk, amelynek történéseire szerintem senki sem volt felkészülve. Én biztos nem…

Ultimate Spider-Man #101 – Clone Saga, 5. rész
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

A Clone Saga folytatódik! Vérontó visszatért! A Fantasztikus Négyes vendégszerepel! Peter Parker életének legfontosabb fejezete gõzerõvel robog a végkifejlet felé! Ami itt történik, arra senki sincs felkészülve, ezt garantáljuk…

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Aki olvassa a sorozatot, az tudja, hogy szegény Reedék most éppen az ûrben vannak zûrben (itt hívnám fel a figyelmet erre az elképesztõen intellektuális szójátékra, melynek kitalálásával több álmatlan éjszakát is eltöltöttem). A rengeteg ismeretlen földönkívüli között felbukkant immár Ronan és Thanos is, akik a 616-os Marvel-univerzumból már ismertek lehetnek néhányatoknak. Hoztam egy kis elõzetest a novemberben megjelenõ 36. számból – szerintem egész pofásra sikeredett pár oldal. Elismerésem a rajzolónak, Pasqual Ferrynek.

ADATLAP

Tudom, hogy sokan csalódni fogtok, amiért nem a Különítmény adatlapját készítettem, de mivel õk még csak említés szintjén szerepeltek a magyar kiadásokban, ezért úgy döntöttem, inkább az X-Men legnagyobb ellenfelét, Magnetót mutatom most be részletesebben. Remélem, az õ adatlapja is elnyeri a tetszéseteket.

Magneto

Igazi neve: Erik Lensherr
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Ismert
Foglalkozása: Terrorista
Állampolgársága: Ismeretlen
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Pietro (fia), Wanda (lánya)
Mely csoport tagja: Mutáns Testvériség
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #1 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: X-Men #1 (2005)

Története: Erik Lensherr mágneses erõvel született mutáns, aki egy napon felkereste a telepata Charles Xaviert, aki szintén mutáns volt. Hamar barátságot kötöttek, és úgy döntöttek, ketten együtt útra kelnek, hogy segítõ kezet nyújtsanak a Föld összes mutánsának. Megalapították a Mutáns Testvériséget, egy békés menedéket az üldözött mutánsoknak. Erik két mutáns gyermekét is magával vitte a Testvériséghez, amely hamarosan átköltözött egy csendes-óceáni szigetre, a Vadföldre, azzal a céllal, hogy itt egy új, virágzó civilizációt teremtsenek. Erik az itt élõ mutánsoknak még egy saját nyelvet is kidolgozott, sõt még dinoszauruszokat is klónozott, hogy azokkal telepítse be a dzsungeleket. Kezdte úgy érezni, hogy az emberek jogtalanul birtokolják a bolygót, és az új fajnak, a mutánsoknak kéne uralkodniuk rajtuk. Erik egyre inkább radikális nézetei végül odáig vezettek, hogy a Testvériségbõl valóságos emberellenes hadsereg lett. Hogy minden emberi mivoltát levetkõzze magáról, Erik még új nevet is választott magának: õ lett Magneto. Hamar ráébredt, hogy Xavier nem ért egyet vele, ezért csináltatott magának egy sisakot, melyen nem tudott keresztülhatolni semmilyen telepatikus behatoló. Xavier végül úgy döntött, megszökik a Vadföldrõl, de Magneto haragja utolérte: eltörte a gerincét, és ezzel örökre tolószékbe kényszerítette régi barátját. Ezután Magneto megkezdte az emberiség elleni nyílt támadásait, és a Testvériség nemsokára a Föld legrettegettebb terroristaszervezetévé vált.

Az amerikai kormány nem sokáig nézte tétlenül Magneto mutánsainak ténykedését: elindították az Õr-programot. Hamarosan gigantikus Õr-robotok kezdték járni az Egyesült Államokat, kiirtva minden egyes mutánst, amellyel találkoztak. Amikor az X-Men közbelépett egy Õr-támadásnál, Magneto megtudta, hogy Xavier életben van, és elküldte egyik legjobb bérgyilkosát, Rozsomákot, hogy végezzen vele. Következõ lépésként elraboltatta az amerikai elnök lányát, hogy így kényszerítse ki az Õr-program leállítását. Az X-Men azonban újra felbukkant, és kiszabadította a lányt a Testvériség fogságából. Az amerikai kormány megtorlása nem maradt el: bemérték a Vadföldet, és az összes Õrt odaküldték. Magneto könnyedén megállította a támadást, és átprogramozta a robotokat: az új célpont immár Washington volt. Míg az Õrök hatalmas pusztítást végeztek a városban, addig Magneto kivonszolta a pucérra vetkõztetett elnököt a Fehér Házból, hogy nyilvánosan megalázza. Ekkor ismét megjelent az X-Men és Magneto fia, Higanyszál segítségével legyõzték a mágnesesség urát: Higanyszál levette apja sisakját, így Xavier be tudott hatolni az elméjébe, és látszólag meg is ölte öreg barátját…

FOLYTATÁS AZ ÚJVILÁG: X-MEN KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 188 cm
Súlya: 88 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Õsz
Képességei és felszerelése: Magneto képes manipulálni a mágneses teret: repülhet, erõtereket hozhat létre, és bármilyen fémbõl készült tárgyat kedve szerint mozgathat.
Intelligencia: 5/7 (Zseni)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 4/7 (Hangsebesség; Mach-1)
Állóképesség: 3/7 (Átlagon felüli)
Energiakivetítés: 5/7 (Nagy távolságból, hosszú ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Sajnos az e heti összefoglaló ilyen rövidkére sikeredett… Ne haragudjatok, ígérem, legközelebb jobban igyekszem – feltéve, ha lesz elég hír. Addig is várom véleményeiteket, észrevételeiteket az Ultimate Marvel fórumban, mint mindig. Egy hét múlva találkozunk! Csocsi!