Ultimate News #5

[Maniac] Mint ha pásztortûz ég õszi éjszakákon,
Messzirõl lobogva tenger pusztaságon:
Az Ultimate News képe úgy lobog fel nékem,
A legfrissebb hírekkel töltötte meg szívem.
Mintha látnám Pókember hálószövését,
Pusztító csatában a Hulk öklelését.
De jaj! a spoilerek mindig lesben állnak!
Vigyázz hát, vándor: ha belépsz, nincs bocsánat.

Na ezek után senki nem mondhatja, hogy nem próbálok néha egy kis szépirodalmat is becsempészni a hírekbe! De azt azért ne higgyétek, hogy az egész összefoglalót végigrímelem, mert örökre kitiltanak errõl az oldalról, és mehetek az Amatõr Költõk Honlapjára híreket szerkeszteni… De mielõtt ez megtörténne, vessünk egy gyors pillantást kedvenc hálószövõnkre, Pókemberre!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Igen, hamarosan eljön a 100. szám, amelyre mindannyian várunk… Egész pontosan holnap jelenik meg Amerikában, úgyhogy lehet készülõdni. Hogy kicsit megkönnyítsem a várakozást, elhoztam nektek a borítót és pár elõzetes oldalt – remélem, ezek már azoknak is felkeltik az érdeklõdését, akik valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva eddig nem várták fogcsikorgatva ezt a jubileumi kiadást. Lássuk:

És ezzel még mindig nincs vége! Itt van nektek még pár vázlat Bagley-tõl, amelyekben gyönyörködhettek, ha már meguntátok a fenti elõzetes oldalakat. A félreértések elkerülése végett: ezek nem a 100. vagy valamelyik más késõbbi szám vázlatai, csupán pár különálló skicc, melyeket Bagley a saját maga és a rajongók szórakoztatására készített. Úgyhogy tessék szórakozni.

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

A múlt hét sem nálunk, sem Amerikában nem telt F4-mentesen. A tengerentúlon most a 34. szám jelent meg, amely a Carey-Ferry páros elsõ közös történetének második része – és ismét felbukkan benne jó pár vadonatúj (még az eredeti sorozatban sem szerepelt) karakter. Egy kis ízelítõ:

Ultimate Fantastic Four #34 – God War, 2. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

A Földet igazi kozmikus krízis fenyegeti, amikor egy sötét, bizarr világból érkezõ gyilkos kezd irtózatos pusztításba a bolygón. Semmi sem állhat közé és célja közé – még New Yorkot is a földdel teszi egyenlõvé, csak hogy megszerezhesse azt a titokzatos tárgyat, amelyet jelenleg Reed Richards birtokol!

És akkor most jöjjön a feketeleves… Legyetek erõsek, kedves rajongók, mert eljött ez a szomorú nap is: véget ért az Újvilág: Fantasztikus Négyes. Még utoljára vegyétek meg a 12. számot, melyben befejezõdik Fátum története, majd intsetek örök (vagy legalábbis hosszas) búcsút Reednek, Sue-nak, Bennek és Johnnynak… Ez van, srácok.

Újvilág: Fantasztikus Négyes #12 – Fátum, 6. rész
Író: Warren Ellis
Ceruzarajz és borító: Stuart Immonen

Végéhez érkezik a Fantasztikus Négyes és Fátum elsõ csatája! Míg az F4 ki szeretné szedni Victor van Damme-ból a fontos kódokat, addig Victor egyszerûen csak meg akarja ölni õket…

THE ULTIMATES

Ez a sorozat is mérföldkõhöz érkezik a holnapi napon, ugyanis végre megjelenik a 2. kötet 12. (vagyis utolsóelõtti) száma. A Különítmény a Felszabadítók ellen – sõt, a borító alapján lesz itt vendégszereplõ is dögivel… Hogy pontosan mire is számíthatunk, az talán valamennyire kiderül ebbõl a pár elõzetes oldalból – és akinek ennyi nem elég, annak sem kell már sokat várnia, úgyhogy türelem, haverok és haverinák, türelem!

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Közeleg már az október és vele együtt ez a mini is. Harmadik hírcsokromban már mutattam nektek pár elõzetes oldalt az elsõ számból; most ezekhez toldok hozzá még néhányat, legnagyobb örömötökre!

Ultimate Vision

Erre a minire sem kell már olyan iszonyatosan sokat várni, hiszen decemberben a Jézuska hozza nekünk az elsõ számot. Pár fekete-fehér elõzetest már mutattam nektek belõle, de most eljött az idõ, hogy átmenjünk színesbe! Íme:

Hogy repül az idõ, amikor jól érzi magát az ember, nem? Máris itt a mi kis összefoglalónk vége – de ne féljetek! Egy hét, és újra jelentkezem, ahogy azt már megszokhattátok. A házi feladat erre a hétre: képregényeket olvasni minden mennyiségben, majd kitárgyalni õket az Ultimate Marvel fórumban! Písz.