Ultimate News #42

[Maniac] Szervusztok, pajtások! Pár órája ugyan még vizsgán ültem, ezért még egy kicsit remeg a kezem, de azért most itt vagyok, és sikeresen összedobtam nektek az Ultimate News 42. kiadását. Azon ritka alkalmak egyike ez a mai, amikor inkább a magyar kiadványokkal kapcsolatos hírek vannak túlsúlyban az amerikaiakhoz képest, így tehát szó esik majd A Csodálatos Pókember és az Újvilág: X-Men legújabb számairól is…

Vagyis ma hatványozottan érvényes a SPOILERVESZÉLY, AMELYRE EZÚTON HÍVOM FEL MINDENKI FIGYELMÉT! IGEN, LESZNEK SPOILEREK EZÚTTAL IS, MINT MINDIG, VAGYIS EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELÕRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBB OLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTÕL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELÕSSÉGET! Na akkor csapjunk a lecsóba!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Mindannyiunk legnagyobb örömére ma megjelent a 48. szám, a szokásos 72 oldalnyi terjedelemmel. Doktor Octopus újra feltûnt a színen, a Pókember-film is készülget Peter hozzájárulása nélkül, és ha ez még nem lenne elég, Gwen is beletenyerel valamibe, amibe nem kéne neki… Remélem, már ennyi is elég volt, hogy felkeltsem az érdeklõdéseteket, de ha nem, akkor tekintsétek meg az alant található kedvcsináló képkockákat! Csuhajja!

A Csodálatos Pókember #48 – A kulisszák mögül
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Pókember és Doktor Octopus újból összecsapnak, és ezúttal az utóbbi gyõzelmével zárul a csata. Az õrült tudós elrabolja Petert, aki teljesen ki van neki szolgáltatva, és egy távoli országba kerül, ahol a hatóságok egybõl le akarják tartóztatni. Eközben Gwen leleplez egy titkot…

ULTIMATE X-MEN

Örömmel jelenthetem, hogy az Újvilág: X-Men hetilap lett! Múlt héten még a 20. szám megjelenésérõl írtam, és lássatok csodát: ezen a héten már a 21. számot is kézbe vehetitek! Elkényeztetnek titeket, én mondom… Ami a sztorit illeti, gõzerõvel robog tovább A király visszatérése, és immár végre az X-Men is bekapcsolódik a történetbe. Megtudjuk, mi történt Rozsomák és Küklopsz között a Vadföldön, hogy mi lett X professzorral, és hogy hogyan próbálnak az X-ek bujkálás közben Magneto nyomára bukkanni. Jól hangzik, mi? Bár igazából szerintem tökmindegy, mirõl is szól ez a szám, amíg a dögös Jean pózol a borítón…

Újvilág: X-Men #21 – A király visszatérése, 2. és 3. rész
Írta: Mark Millar
Ceruzarajz: David Finch és Adam Kubert
Borító: David Finch

X professzort elfogták a kormány ügynökei, és Nick Fury meg szeretné tudni tõle, miért próbálta meg rehabilitálni Magnetót. Miközben az X-Men tagjai kisebb akciókkal igyekeznek a közvélemény elõtt tisztázni magukat, a mágnesesség ura váratlanul felkeresi õket, és egy utolsó esélyt kínál nekik az átállásra, mielõtt végsõ csapást mér az emberiségre…

Ráadásként pedig íme Mark Brooks egyik alkotása, amit ugyan színesben már beraktam egyszer, de most itt van fekete-fehérben is – azoknak, akik esetleg maguk szeretnék kiszínezni.

És még egy újabb ráadásként megmutatom nektek az Amerikában hamarosan megjelenõ 83. szám végleges borítóját is. Ennyire jó vagyok.

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Mi az ott az égen? Egy madár? Egy repülõ? Superman? Nem, ez az Ezüst Utazó, aki végre megérkezett az Újvilágba is (ha nem számítjuk az Ultimate Extinction címû mini Ezüst Utazóit…)! De vajon mik a tervei a Földdel? És vajon mit tehet ellene a Fantasztikus Négyes? Talán hamarosan választ kapunk mindkét kérdésre, de addig is tekintsük meg az erre hónapra beígért 43. szám elõzetesét!

THE ULTIMATES

Egyelõre nincs semmi új hír vagy kép a 3. sorozatról, ezért most csak pár rajongók által készített rajzot tudok nektek mutatni. Ez is több a semminél. Az elsõt ezek közül (amin a klasszikus Pókember és Vasember küzdenek az újvilági Amerika Kapitánnyal) már láthattátok fekete-fehérben, de most végre színesben is megcsodálhatjátok.

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Ha nem is lesz valami nagy durranás a sztori, csak magáért a borítóért már érdemes lesz megvenni az Ultimate Power 6. számát. Ennyi dögös csaj egyetlen képen… Huh, na jó, inkább mutatom – íme a 6. szám végleges borítója:

ADATLAP

Magneto és az X-Fegyver után ez a fiatalember volt az X-Men következõ komoly ellenfele. Természetesen Charles Xavier fiacskájáról, Davidrõl van szó, aki egymaga kis híján végzett a teljes X-Mennel. Lássuk, mi mindent érdemes tudni róla!

Próteusz

Igazi neve: David Xavier
Egyéb nevei: Betsy Braddock
Kiléte: Titkos
Foglalkozása: Nincsen, egy klinika ápoltja volt
Állampolgársága: Brit
Születési hely: Skócia
Ismert rokonai: Charles Xavier (édesapja), Moira MacTaggert (édesanyja)
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Nem fejezte be középiskolai tanulmányait
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #16 (2002)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: X-Men #14 (2006)

Története: A mutáns telepata, Charles Xavier és a genetikus Moira MacTaggert egyetlen gyermeke, David Xavier azzal a tudattal nõtt fel, hogy apja megveti õt. Tény és való, hogy Charles nehezen tudta megtalálni a közös hangot fiával, ezért sosem kerültek közel egymáshoz. Talán ezért is döntött úgy, hogy elhagyja családját, és egy másik mutánssal, Erik Lensherr-rel megalapítják a Mutáns Testvériséget. Charles szilárdan hitte, hogy fia nem fogja hiányolni, de tévedett: Davidet hatalmas trauma érte, mikor apja elhagyta, és rögtön másnap elõtörtek addig szunnyadó mutáns képességei. Erejének már minimális használata is szörnyû nyomokat hagyott a testén, és a fiú egy hét alatt meghalt volna, ha édesanyja nem tartja folyamatos altatásban. Ezután David több évet töltött Moira Muir-szigeti kórházában, melyet kizárólag beteg mutánsoknak tartottak fent. Amikor apja Nagy-Britanniába látogatott, a fiú valahogy megérezte õt, és a teste iszonyatos rángatózásba kezdett. Ez végül a halálát okozta volna, ha az utolsó pillanatban nem ugrik át az elméje Isobel MacLinden nõvérbe. Új testében kiszökött a kórházból, és testbõl testbe ugrálva végül eljutott Aberdeenbe. Itt már vártak rá a szülei és apja csapata, az X-Men, melynek egyik tagját, Rozsomákot használta fel az újabb ugráshoz. A korábbi testek mindig hamar szétbomlottak az erejétõl, de az új gazdatestje sokkal erõsebbnek bizonyult, és David meg is tartotta volna magának, ha menekülés közben nem üti el egy teherautó. Az ütközés pillanatában a fiú kénytelen volt átugrani a sofõr testébe, majd késõbb titokban továbbugrott az egyik õt keresõ titkos ügynökbe, a telepata Betsy Braddockba. Végre képes volt meggátolni a gazdatest bomlását, ezért úgy tett, mintha õ lenne Betsy, és az X-Ment így sikeresen elcsalta Berlinbe. Ez a város azért volt fontos Davidnek, mert annak idején apjával itt töltötték utolsó családi nyaralásukat.

Betsyként kérdezgette apját a fia iránti érzelmeirõl, hogy megtudja, szerette-e valaha, de Charles ekkor már tudta, hogy David megszállta az ügynöknõt. Amikor erre rájött, David õrült mészárlásba kezdett: fogságba ejtette szüleit, saját torz ízlése szerint átalakította Betsy testét, majd a helyszínre érkezõ X-Men ellen fordította erejét. Súlyos sérüléseket okozott az egyik csapattagnak, Jégembernek, majd elvitte apját egy kis világ körüli útra, mely során emberek ezreit gyilkolta le a nagyobb városokban. Elmondta apjának, mennyire gyûlöli, amiért az X-Men tagjait jobban szereti, mint õt, és gúnyosan megjegyezte, hogy akár õ is csatlakozhatna a csapathoz a „Próteusz” kódnévvel. Mielõtt tovább fajulhatott volna a dolog, Betsy elméje újra átvette az irányítást teste fölött, és arra kérte Charles-t, ölje meg, amíg David vissza nem tér a fejébe. Mivel a férfi képtelen volt ezt megtenni, ezért az X-Men egyik tagja, Kolosszus végzett a Betsy testében tomboló Daviddel – és így magával Betsyvel is.

Magassága: Változó
Súlya: Változó
Szeme: Zölden világít
Haja színe: Nincs haja, korábban szõke
Képességei és felszerelése: David elméje testbõl testbe tudott ugrálni, teljesen elnyomva a gazdatest saját elméjét. Bárkinek a testébe is költözött, annak a személynek a képességeit és erejét is megszerezte. Telepatikus képességei segítségével meg tudta állapítani ellenfelei félelmeit, és így mindenkinek olyan illúziót generálhatott a fejében, amely a legrémisztõbb a számára. Ezenfelül képes volt manipulálni a realitást, repülni, teleportálni és kedve szerint formálni a környezetében lévõ tárgyakat. Elképesztõ mentális ereje szép lassan felégette belülrõl a gazdatesteket.
Intelligencia: 4/7 (Tehetséges)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 5/7 (Szuperszonikus sebesség; Mach-2 és az elsõ kozmikus sebesség közötti érték)
Állóképesség: 3/7 (Átlagon felüli)
Energiakivetítés: 6/7 (Egyszerre többféle energiakivetítésre is képes)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Ahhoz képest, hogy ezerrel tanulok a vizsgákra, és alig van idõm, most ez az összefoglaló elég hosszúra sikeredett, nem? Remélem, örülök, és az örömötöket írásban is kifejezitek majd az Ultimate Marvel fórumban, ahogy mindig szoktátok. Én most megyek, mert még vár rám pár könyv és jegyzet, de jövõ héten újra találkozunk. Sziasztok!