Ultimate News #41

[Maniac] Hali! Ismét itt az Ultimate News, mint minden kedden… várjunk csak! Hiszen ma nem is kedd van! Ez meg hogy lehet? Talán kezd összeomlani a tér-idõ kontinuum? ÁÁÁÁÁ, EZ A VÉG…. Na jó, csak arról van szó, hogy tegnap vizsgáztam, és nem nagyon volt idõm az összefoglalóra, ezért kivételesen csúsztunk egy napot. A vizsgaidõszak még mindig tart, úgyhogy nem ígérem, hogy ebben a hónapban ez volt az utolsó ilyen alkalom. Remélem, megértitek. Hát, ha nem, akkor is ez van, úgyhogy inkább értsétek meg.

Most pedig vessétek bele magatokat, az e heti, 41. kiadásba, AMELYBEN TALÁLTOK MAJD PÁR SPOILERT IS! IGEN, LESZNEK SPOILEREK EZÚTTAL IS, MINT MINDIG, VAGYIS EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELÕRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBB OLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTÕL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELÕSSÉGET! No.

ULTIMATE X-MEN

Újvilág: Mutáns Testvériség – akár ez is lehetne a címe az Újvilág: X-Men legújabb számának, amelyben hiába keressük kedvenc X-einket, helyettük csak Magnetót és az újonnan alakult Testvériséget találjuk. Megismerkedhetünk a mágnesesség urának múltjával és legújabb gonosz tervének részleteivel, viszontláthatunk sok régi ismerõst (úgymint Kardfogút vagy Árnyékot) és láthatunk sok új arcot is. Ja, és egyébként ez Mark Millar utolsó és egyben leghosszabb (és szerintem a legjobb) sztorijának eleje is. Röviden szólva: kötelezõ darab mindenkinek!

Újvilág: X-Men #20 – A király visszatérése, bevezetõ és 1. rész
Írta: Mark Millar
Ceruzarajz: Ben Lai, Ray Lai és David Finch
Borító: Adam Kubert

Charles Xavier és Erik Lensherr valamikor barátok voltak: együtt hozták létre álmaik városát a Vadföldön. Mi romlott el köztük, és hogyan alakult át fokozatosan Erik Magnetóvá, a mágneses erõk urává? A visszatekintést követõen azt is megtudhatjuk, milyen tervekkel tér vissza az általa vezetett Mutáns Testvériség élére a homo superior faj önmaga által felkent királya.

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Ahogy a mozikban is hamarosan, úgy az újvilági F4-képregényben is megkezdte karrierjét az Ezüst Utazó. A 42. számban ugyan sok szerepe még nincsen, de máris érezhetõ, hogy bizony irdatlan nagy erõvel rendelkezik a szentem, és Reedéknek nem lesz könnyû dolga vele… Már ha ellenség lesz egyáltalán. Majd kiderül.

Ultimate Fantastic Four #42 – Silver Surfer, 1. rész
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

Reed Richards meg akarja alkotni a határtalan erõvel bíró Kozmikus Kockát – ám ezzel több száz univerzum határait törte át egyszerre. Ráadásul aki ilyen erõkkel játszik, az hamar kivívja a Kozmikus Hatalom õrzõjének haragját… Színre lép az Ezüst Utazó!

És még mielõtt búcsút vennénk erre a hétre ettõl a sorozattól, tekintsük meg Bryan Hitch fantasztikus ceruzarajzát Fátum Doktorról:

THE ULTIMATES

Folytatódjon a mi kis visszatekintõnk a sorozat elsõ két kötetének borítóiról! Ezúttal a második kötet és a két Annual-kiadás borítóit hoztam el nektek (kivéve az utolsó számét, azt mostanában úgyis láttuk elégszer). Íme:

Végül pedig jöjjön két ceruzarajz, melyeken a klasszikus Marvel-univerzum szereplõi csapnak össze a Különítmény egy-egy tagjával! Elsõként a Pókemer és Vasember kontra Amerika Kapitány meccset láthatjuk…

…másodikként pedig a két Thor száll szembe egymással!

ADATLAP

Az Ultimate Six gonosztevõinek sorából már csak a Homokember az egyetlen, akirõl eddig nem mutattam adatlapot, úgyhogy következzen most õ! Meg ha már úgyis õ az egyik fõszereplõje a nemrég bemutatott Pókember 3.-nak, akkor tényleg nem feledkezhetünk meg róla, nemde?

Homokember

Igazi neve: Flint Marko
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: A hatóságok által ismert
Foglalkozása: Nincs
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Nincsenek
Mely csoport tagja: A Norman Osborn által vezetett „Hatok” tagja
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #17 (2002)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #18 (2. sorozat, 2004)

Története: Egy sikertelen autólopási kísérlet után Flint Marko hazament, és dühében elverte a barátnõjét. Az egyik szomszéd riasztotta a rendõrséget, de Marko a helyszínre érkezõ rendõrök közül is csúnyán helybenhagyta az egyiket, aki kórházba is került, és végül belehalt a sérüléseibe. Ötven évre ítélték a szigorított Ryker’s börtönben. Egyelõre vizsgálat tárgya, hogy késõbb, a fogsága alatt hogyan került kapcsolatba az illegális genetikai kísérleteket végzõ Justin Hammer cégével. Markót alapos génvizsgálatoknak és teszteknek vetették alá, melyek a „Homokember-projekt” nevet kapták. A kísérletek következtében Marko képessé vált arra, hogy önmagát szerves, homokszerû anyaggá alakítsa. Az átváltozást nagyon megsínylette a férfi elméje, és a nehezen kontrollálható erõ végül az õrületbe kergette. Egy alkalommal Justin Hammer saját szemével is láthatta, hogy Marko képtelen irányítani új képességeit. Kezdte õ is úgy érezni, hogy a Homokember-projekt teljes kudarc volt, ám a kísérlet vezetõje, dr. Skrtic még ekkor sem adta fel a reményt. Pár nappal késõbb a Hammert üldözõ õrült tudós, Doktor Octopus megtámadta a Markót felügyelõ laboratóriumot, megölte Skrtic doktort, majd a helyszínre csalogatta Hammert, hogy végezzen vele.

Egy ifjú szuperhõs, Pókember és egy titkos kormányszervezet, a S.H.I.E.L.D. ügynökei vetettek véget Octopus tombolásának Az egyik ügynök, Sharon Carter körülnézett a laboratóriumban, és amikor meglátta a bezárt Markót, kiengedte. A megtébolyodott férfi eszement mészárlásba kezdett, és a Pókember által használt locsolócsõ is csak lelassította egy idõre. Végül a labor egyik dolgozója állította meg Markót egy kísérleti fegyverrel. Az elmeháborodott férfit a S.H.I.E.L.D. szuperbiztos, genetikailag módosított bûnözõknek fenntartott börtönébe zárták – ugyanoda, ahova Doktor Octopus, a Zöld Manó, Elektró és Kraven kerültek. Az öt gonosztevõ egyesítette erõit, és sikeres szökést hajtottak végre, sõt, késõbb Pókembert is elrabolták, és arra kényszerítették, hogy segítsen nekik bosszút állni. Így végül hatan indultak a Fehér Ház ellen, ahol azonban már várta õket a S.H.I.E.L.D. szuperhõsökbõl összeállított csapata, a Különítmény. Marko egybõl rávetette magát az egyik hõsre, Vasemberre, aki azonban egy olyan lézert lõtt ki rá, amely hatására egybõl darabokra robbant szét. A széthullott Markót speciális tárolókba zárták, és a S.H.I.E.L.D. felügyelete alá helyezték.

Magassága: 188 cm (homok alakban változó)
Súlya: 104 kg (homok alakban változó)
Szeme színe: Barna
Haja színe: Barna
Emberfeletti képességei: Flint Marko képes átalakítani a DNS-ét úgy, hogy a teste egy szerves, homokszerû anyaggá változzon. Ezen formájában könnyedén változtathatja az alakját és a méretét, és gyakorlatilag egy élõ homoktömeg lesz belõle. Bármilyen apró résen átfolyik, nagy sebességû homokviharokat tud kavarni, elfújva így mindenkit az útjából, sõt, még sziklához hasonló keménységet is el tud érni. Egyelõre nem uralja tökéletesen az erejét.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 3/7 (Átlagon felüli; a saját testsúlyának kétszeresét képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 5/7 (Golyóálló)
Energiakivetítés: 4/7 (Közepes távolságból, közepes ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Hát ez sem volt sok, tudom jól, de mint ahogy múlt héten is mondtam, amíg a vizsgákkal vagyok elfoglalva, hosszú összefoglalókra ne számítsatok… Ha akartok, kövezzetek meg ezért az Ultimate Marvel 3.0 fórumban, de akkor sem tudok mit tenni… Vizsgák, vizsgák, vizsgák mindenütt… Megyek is gyorsan tanulni…