Ultimate News #38

[Maniac] Halihó-talihó, cimborák! Nap süt, kék az ég, zöld a pázsit, ág-lomb hívogat, szinte csábít, ésatöbbi, ésatöbbi. Bizony, megérkezett a kánikula, és ha visszatérnek a szúnyogok is, minden adott lesz a nyári hangulathoz. Ilyen idõben az ember legszívesebben egy strandon sütteti a hasát, ti is tegyetek hát így – de csak miután elolvastátok az Ultimate News 38. kiadását! Vessétek gyorsan bele magatokat az újvilági hírözönbe, DE CSAKIS AKKOR, HA NEM ZAVARNAK TITEKET A SPOILEREK! IGEN, LESZNEK SPOILEREK EZÚTTAL IS, MINT MINDIG, VAGYIS EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELÕRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBB OLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTÕL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELÕSSÉGET! Csikidam.

ULTIMATE X-MEN

X-Men fronton semmi különössel nem szolgálhatok, csak egy aranyos vázlattal Kittyrõl Kaare Andrewstól. Csodáljátok, pajtások!

Megcsodáltátok? Biztos? Akkor mégis kaptok valamit, de csak azért, mert ilyen jók voltatok: íme néhány elõzetes oldal a holnap megjelenõ 82. számból! Látjátok, pajtások: aki Kittyt csodálja, megérdemli a jutalmat.

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Ez a hónap bizonyára sokáig emlékezetes lesz az F4-rajongóknak, hiszen kettõ Ultimate Fantastic Four is napvilágot lát május folyamán. Nemrég jelent meg a 41. szám, de máris készülõdhetünk a 42.-re, amelybõl máris itt van csak nektek, csak most pár elõzetes oldal. Csekkoljátok õket:

És ez még semmi! Ha fürgén ideklikkeltek, máris az újvilági hátterek között találhatjátok magatokat, ahová felraktam egy pöpec képet az Ezüst Utazóról három felbontásban. Ennyire jó vagyok.

THE ULTIMATES

Holnap az emberi történelem egyik legfontosabb fordulópontjához érkezik. Ez lesz az a nap, melyre büszkén és könnyes szemmel emlékszünk majd vissza az öregek otthonában. Ez lesz az a nap, melyen a Föld összes képregényrajongója egy emberként sóhajt majd fel: „Végre megjelent!” Igen, pajtások, holnap megjelenik a The Ultimates 2 utolsó száma, és ezzel lezárul egy korszak. Gondolom, még most is vannak köztetek szkeptikusok, akik nem hiszik, hogy csekély 24 óra múlva bekövetkezik ez a várva várt esemény (ami nem is csoda, tekintve, hogy már fél éve csúszik a megjelenés), de higgyetek nekem, tényleg elkészült a nagy mû. Hoztam is nektek 5 elõzetes oldalt szöveggel, hogy bizonyítsam az igazam. Tekintsétek meg õket, aztán kezdjetek visszaszámolni a megjelenés pillanatáig…

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Múlt héten 5. számához érkezett a két dimenziót döngetõ mini, így most már túl vagyunk a sorozat felén. Igen, a felén, és valljuk be, eddig nem sok minden történt… Volt rengeteg látványos csata, ez tény, de ezen kívül eddig még nem láthattunk túlságosan bonyolult történetvezetést. Nincs ez másképpen sajnos ebben a számban sem, de a gyengécske sztoriért ismét kárpótolnak Greg Land gyönyörû rajzai. Kérdés, hogy ez meddig lesz elég a rajongóknak (nekem például már nem az)… Na azért itt van nektek egy rövid ismertetõ és pár bemutató oldal:

Ultimate Power #5
Írta: J. Michael Straczynski
Ceruzarajz és borító: Greg Land

Az újvilági hõsök megérkeztek a Legfõbb Légió világába, és meglepõdve tapasztalják, micsoda pusztítás söpört végig ezen a Földön Reed Richards, a Fantasztikus Négyes ifjú vezetõje miatt. Azonban így sem tesznek le tervükrõl, és a két világ legnagyobb harcosai (ismét) összecsapnak!

ADATLAP

Rejtély, hogy a Vezér miért alkalmazza még ezt a szerencsétlen triót, akik az eddigi összes akciójuk során kudarcot vallottak – hála Pókember közbenjárásának. Igen, õk a Végrehajtók: Sikkes Dan, Montana és Ökör, akik rendre mindig a börtönben végzik. De azért róluk is érdemes tudni ezt-azt:

Végrehajtók

Tagok: Sikkes Dan (Dan Rubinstein, más néven Dan Crenshaw), Montana Bale (más néven Montana Stern), Ökör (Bruno Sanchez)
Tevékenységeik központja: New York
Elsõ megjelenés Amerikában: Fényképen: Ultimate Spider-Man #8 (2001), tényleges megjelenés: Ultimate Spider-Man #9 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Fényképen: A Csodálatos Pókember #9 (2. sorozat, 2002), tényleges megjelenés: A Csodálatos Pókember #10 (2. sorozat, 2002)

Történetük: A Végrehajtók egy háromtagú bûnbanda, akik a New York-i alvilág urainak dolgoznak. „Sikkes” Dan a lõfegyverek nagymestere, Montana az ostorával félemlíti meg ellenfeleit, Ökör pedig egy nagydarab verõlegény. Elsõ komoly ellenfelük Pókember volt, aki egy fényképen látta õket nagybátyja gyilkosával, ezért úgy döntött, levadássza õket, azzal a céllal, hogy elvezessék az alvilág Vezéréhez. Csatájuk során Pókember alábecsülte õket, és a trió kis híján legyõzte az ifjú szuperhõst, de végül mégis õ kerekedett felül, ám amikor kikérdezte volna õket, megjelent egy „Mr. Menõ” nevû titokzatos alak. Õ volt a Végrehajtók akkori fõnöke, és mivel már régen a Vezér vesztét kívánta, elárulta Pókembernek, hol találja. Ekkor lépett színre a rendõrség, akik már régen megfigyelés alatt tartották a Végrehajtókat, és Pókember kénytelen volt elhagyni a helyszínt.

Pár nappal késõbb a Vezér kérdõre vonta Mr. Menõt, amiért elárulta, és a Végrehajtókat választás elé állította: õ vagy a fõnökük. A trió a Vezért választotta, és mit sem tettek, amikor az puszta kézzel szétlapította Mr. Menõ koponyáját. Az eset után Ökör komolyan elgondolkodott azon, hogy feladja magát és a Vezér ellen vall. Montana egyetértett vele, de Dan ellenezte az ötletet. Ekkor Pókember – immár másodszor – betört a Vezérhez, és a Végrehajtók ismét kiálltak ellene, ezúttal egy másik zsoldossal, Elektróval együtt. Pókember ezúttal felkészültebb volt, és mind a négy ellenfelét ártalmatlanította. A harc után megpróbálta megértetni a félig eszméletlen Ökörrel, hogy az egyetlen helyes út, ha feladja magát, és a férfi látszólag egyet is értett vele.

Hónapokkal késõbb a Vezér újabb akcióra küldte a Végrehajtókat: feladatuk egy Julio nevû alárendelt felkeresése és megölése volt, aki már régóta tartozott a Vezérnek. Pókember ismét közbelépett, és megakadályozta, hogy Dan lelõje Juliót. A Végrehajtók nagyon hamar újra a rendõrség kezeiben találták magukat. A Vezér ügyvédei ugyan elintézték, hogy szabadlábra helyezzék õket, de már csak egyetlen utolsó lehetõséget kaptak fõnöküktõl, hogy bizonyítsanak.

Amikor a Daily Bugle nevû napilap a Vezér által támogatott államügyészjelölt ellen fordult, ismét színre léptek a Végrehajtók. Meg kellett félemlíteniük az újság tulajdonosát, J. Jonah Jamesont, hogy az õ jelöltjüket népszerûsítsék. Pókember ismét felbukkant, de ezúttal nehezebb dolga volt: a trió majdnem legyõzte. Szerencsére végül mégis sikerült elbánnia velük, hála Jamesonnak, aki a nagy kavarodás közepette egy rögtönzött interjút kezdett a Végrehajtókkal. A három bûnözõ nem tudta mire vélni a dolgot, és amíg Jamesonnal foglalkoztak, Pókember felülkerekedhetett. És a Végrehajtók ismét rendõrkézre kerültek…

The End. Megkérünk mindenkit, hogy rendezetten hagyják el a termet, és ne hagyjanak maguk után felfordulást. Köszönjük. Akinek kérdése, óhaja, sóhaja, panasza van, azt várjuk kihelyezett irodánkban, az Ultimate Marvel fórumban, ahol munkatársaink készséggel állnak az Önök rendelkezésére. Köszönjük megtisztelõ figyelmüket – jövõ héten ugyanekkor, ugyanitt!