Ultimate News #21

[Maniac] KAMEHAMEHA!!! Nem véletlen ez a vad csatakiáltás, képregényrajongó társaim, ugyanis ezen a héten beleadtam apait – anyait – nagyapait – nagyanyait, valamint egy kicsit Buksi kutyámból is, és annyi hírt, elõzetest és legfõképpen képet gyûjtöttem nektek, hogy most bõven kárpótolhatlak titeket a múlt heti soványka összefoglalóért. Bátran mondhatom tehát, hogy sokáig ellesztek az Ultimate News 21. kiadásával, és ezúttal senkinek nem fogok csalódást okozni. Ne is szaporítsuk tovább a szót: ha egészen biztosak vagytok benne, hogy nem zavarnak titeket a spoilerek, akkor kezdjetek máris olvasni és képeket nézegetni, de izibe!

Az idõjárás alapján akár már most is lehetne április, de akármilyen meleg is van, bizony még csak január közepén járunk. Sokan úgy gondolják, ez az abnormális idõ a globális felmelegedés miatt van. Pedig nem. De nem ám. Egyszerûen arról van szó, hogy Természetanya is nagy rajongója az én kis újvilági összefoglalóimnak, és már annyira várta az áprilisi elõzeteseket, hogy véletlenül összekeverte az évszakokat. Ejnye, no! Na de nem kell tovább várnia se neki, se nektek: íme, az áprilisi elõzetesek!

ÁPRILISI ELÕZETESEK

Ultimate Power #5
Író: J. Michael Straczynski
Ceruzarajz és borító: Greg Land

A Különítmény megérkezett a Legfõbb Légió világába, és meglepõdve tapasztalják, micsoda pusztítás söpört végig ezen a Földön Reed Richards, a Fantasztikus Négyes ifjú vezetõje miatt. Azonban így sem tesznek le tervükrõl, és összecsapnak a két világ legnagyobb harcosai – kihagyhatatlan!

Ultimate Vision #5
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Brandon Peterson

Itt az Ultimate Vision fináléja! Gah Lak Tus darabja belemélyítette gyilkos kábeleit a Föld magjába, azzal a céllal, hogy kiszívja a bolygó összes energiáját. Víziónak egyetlen esélye maradt a legyõzésére: beszéddel kell végeznie vele! És ha Vízió beszél, akkor kõ kövön nem marad!

Ultimate Spider-Man #108 – Ultimate Knights, 3. rész
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

A Fenegyerek végleg le akar számolni a Vezérrel, és mindent meg is tesz annak érdekében, hogy tervét siker koronázza. Peter Parker azonban most nemigen ér rá ezzel az üggyel foglalkozni, ugyanis egy ismeretlen, maszkos alak ront az iskolájába – és Pókembert követeli! De vajon ki ez a titokzatos figura, aki magát Róninnak nevezi? És mit akar egyáltalán Pókembertõl?

Ultimate X-Men #81 – Cliffhanger
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz: Ben Oliver
Borító: Yanick Paquette

Minden megváltozik az X-Men körül. A csapat feloszlott, a világ jobban gyûlöli õket, mint valaha, új ellenségek készülõdnek a háttérben… és ekkor visszatér Hank McCoy!

Ultimate Fantastic Four #41 – Devils, 3. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz: Mark Brooks
Borító: Salvador Larroca

A Fantasztikus Négyesnek meg kell akadályoznia Diablo ördögi tervét, miközben hatalmas energiák áramlanak keresztül az idõkapun, egyenesen napjaink New Yorkjába – és ezzel az egész város veszélybe kerül! De vajon hogyan tudna megsemmisíteni Reed Richards egy olyan gépezetet, amelynek élõ energiaforrása a saját húga? A megrázó válaszra hamarosan fény derül!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

A tavalyi év utolsó hónapjában nem jelent meg újabb szám a Civil War címû Marvel-minibõl, amely eddig mindig magasan vezette az eladási listákat, így tehát felcsillant némi remény az Ultimate-kiadványok számára, hogy feljebb kapaszkodjanak. Ettõl függetlenül azonban számtalan egyéb képregény jött ki, amely kapcsolódik a Civil War eseményeihez, ráadásul ott vannak ugye a DC sorozatai is… Lássuk, hogy teljesítettek ebben az erõs mezõnyben újvilági kedvenceink.

Ultimate-kiadványok helyezése 2006 decemberében


22. Ultimate Spider-Man #103 (99 ezer eladott példány)

25. Ultimate Power #3 (91 ezer eladott példány)
26. Ultimate X-Men #77 (87 ezer eladott példány)

34. Ultimate Fantastic Four #37 (72 ezer eladott példány)

38. Ultimate Vision #1 (69 ezer eladott példány)

Amint látjátok, decemberben valamivel több Ultimate-kiadványt adtak el, mint novemberben, de ez sem volt elég komolyabb változáshoz a listán. A Top 10 továbbra is nagyon messze van mindegyik sorozat számára, és valószínúleg ez így is marad még egy ideig… Mindenesetre érdekes, mennyire különbözik az amerikai vásárlók ízlése az enyémtõl, hiszen nekem az Ultimate Vision tetszett a legjobban és az Ultimate Spider-Man a legkevésbé. Na mindegy.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Megállíthatatlanul közeleg A Csodálatos Pókember elsõ 72 oldalas száma, amelyben Pókember az X-Men tagjaival találkozik majd. Ennek örömére elhoztam nektek annak az amerikai kiadványnak a borítóját, amelyben a jelenleg nálunk futó sztori részeit gyûjtötték össze egyetlen képregénybe. Íme:

Mark Bagley is egész pofás Vihart rajzol, nem? Akárhogy is, most maradjunk egyelõre Pókembernél, és nézzünk meg együtt még pár régebbi amerikai borítót:

És még mindig nem végeztünk Pókemberrel! Már csak pár hónap, és Mark Bagley elbúcsúzik a sorozattól, hogy átadja a rajzolói széket Stuart Immonennek, aki máris közzétett pár kezdetleges vázlatot a hálószövõ hõsrõl. Még tényleg nagyon kezdetlegesek, és nagyon kicsik is, de azért vessetek rájuk egy futó pillantást:

Akinek még ennél is több kell, annak ajánlom figyelmébe az Ultimate Spider-Man játékhoz készült új hátteret, amit megtaláltok a szokásos helyen. De ez aztán már legyen elég!

ULTIMATE X-MEN

Rrrrrrengeteg szép képet hoztam nektek az X-Menrõl, úgyhogy izzítsátok be a vizuális receptoraitokat (hû de szép kifejezés!), és csodáljátok meg ezeket a kis kincseket:

Na? Elégedettek vagytok? Neeeem? Akkor menjetek el erre a linkre, és nézzétek meg a négy új hátteret a négy mutáns hölgyrõl: Jeanrõl, Kittyrõl, Viharról és Rejtélyrõl. De jó dolgotok van!

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Természetesen a Fantasztikus Négyes sem maradhatott ki az e heti képdömpingbõl, ezért elhoztam nektek a legelsõ szám alternatív borítóját. Eredetileg így nézett volna ki tehát az Újvilág: Fantasztikus Négyes 1. száma:

Mindenki döntse el maga, neki melyik tetszik jobban: ez vagy a végleges változat.

THE ULTIMATES

Ha sikerült volna tartani az eredeti tervet, akkor már ebben a hónapban véget ért volna a 2. sorozat. Sajnos a 13. szám megjelenése végül márciusra tolódott, ahogy ezt már korábban is írtam. Az ok egyszerû: hiába végzett Bryan Hitch a ceruzarajzokkal rekordidõ alatt, a tuskihúzó és színezõ egyszerûen nem tudott idõben végezni a terjedelmes kiadvánnyal. Szép, mondhatom. Miért kapják ezek az emberek a fizetésüket? Na mindegy, inkább gyönyörködjünk ebben a király kis rajzban Amerika Kapitányról, és próbáljunk türelmesen várni márciusig.

MINISOROZATOK

Ultimate Vision

Remélem, már mindannyian olvastátok ennek a kiváló mininek a 2. számát. Nem??? Na akkor ámuljatok, mert hoztam nektek egy kis ízelítõt belõle. Ha Brandon Peterson fantasztikus rajzai sem hozzák meg a kedveteket, akkor semmi.

És még egy kis plusz, csak nektek, csak ma, csak tõlem: itt egy egész jó kis rajz Vízióról, a legszexibb újvilági robotról. Nem Brandon Peterson, de azért elmegy.

ADATLAP

Rég foglalkoztunk már az X-Mennel, úgyhogy ma az egyik tag kerül terítékre. A választásom Bestiára esett, úgyhogy lássuk, mit kell tudni az öreg Henryrõl:

Bestia

Igazi neve: Henry (Hank) McCoy
Egyéb nevei: Bestia666, X-11
Kiléte: Ismert
Foglalkozása: Diák, kalandor
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Norton McCoy (édesapja), ismeretlen édesanya
Mely csoport tagja: X-Men
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Posztgraduális tanulmányait végzi
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #1 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: X-Men #1 (2005)

Története: Henry McCoynak sanyarú gyermekkora volt: állandóan csúfolták és verték majomszerû külseje miatt, és amikor végleg megbizonyosodtak róla, hogy fiuk mutáns, még a szülei is kitagadták. Ahogy magányosan járta az országot, találkozott az X-Men egyik tagjával, Jean Greyjel, vagyis Csodalánnyal, aki meghívta õt a csapatba. Elfogadta az ajánlatot, és így ismerkedett meg az X-Men vezetõjével, Charles Xavier professzorral, aki a „Bestia” kódnevet adta neki. Csapattársai Csodalány, Küklopsz, Kolosszus és Vihar voltak. Elsõ akciójuk során megmentették az ifjú Bobby Drake-et, a leendõ Jégembert, a mutánsokra vadászó óriásrobotoktól, az Õröktõl, majd késõbb Horvátországban összecsaptak a terrorista Mutáns Testvériséggel, hogy kiszabadítsák az amerikai elnök lányát. A harc során Bestia súlyosan megsérült, de egy forradalmian új transzplantációs eljárásnak hála hamar felépült – az operáció mellékhatásaként azonban kék lett a haja és a teljes testszõrzete. Amikor a Testvériség vezetõje, Magneto egy csapat átprogramozott Õrrel totális támadást indított Washington ellen, Bestia már újra harcképes állapotban volt, és õ is részt vett a csatában, melyben végül gyõzedelmeskedtek. A küzdelemben Magneto látszólag életét is vesztette, és ezzel az X-Men végképp elnyerte az elnök bizalmát. Ekkor Bestia már egy ideje gyengéd érzelmeket táplált csapattársa, Vihar iránt, de ezt félt bevallani neki. Ennek ellenére végül mégis összejöttek, bár Bestia nem értette, mit szerethet rajta egy ilyen gyönyörû lány.

Amikor az X-Men tagjait elrabolta egy titkos kormányszervezet, az X-Fegyver, Bestiát teljesen átalakította egy tudós, dr. Cornelius. Tovább fejlesztette testének állati vonásait, és így már teljesen beborította õt a kék testszõrzete, valamint élesebbé váltak fogai és karmai. Szabadulásuk után Bestia teljesen magába roskadt szörnyû kinézete miatt, és egy internetes csevegõpartner, „Mutánscica” virtuális társaságában keresett vigaszt. Ekkor még nem tudta, hogy partnere valójában a Testvériség egyik tagja, Haspók, aki gonosz tréfát ûz vele. Amikor az X-Mennek szembe kellett szállnia Xavier szintén mutáns fiával, Daviddel, a fiú elhitette Bestiával, hogy Vihar csak azért szerelmes belé, mert a professzor irányítja a lány elméjét, és rajta keresztül akarja elérni, hogy Hank a csapatában maradjon. Bestia ezután teljesen elhidegült Vihartól…

FOLYT. KÖV. AZ ÚJVILÁG: X-MEN KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 170 cm
Súlya: 82 kg
Szeme színe: Kék (eredetileg barna)
Haja színe: Kék (eredetileg fekete)
Megkülönböztetõ jegyei: A teste teljes felületét kék szõrzet borítja.
Képességei és felszerelése: Bestia kivételes fürgeséggel, egyensúlyérzékkel és erõvel rendelkezik, képességei megegyeznek egy profi akrobatáével. Kezei és lábai kiválóan alkalmasak kapaszkodásra és mászásra. Az X-Fegyvernél elszenvedett beavatkozások következtében a szaglása is emberfeletti szintre jutott.
Intelligencia: 5/7 (Zseni)
Erõ: 4/7 (Emberfeletti; 360 kg és 25 tonna közötti súly felemelésére képes)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 4/7 (Emberfeletti regeneráló képesség)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

…és itt a vége, fuss el véle! Aki a mai összefoglaló után azt meri mondani az Ultimate Marvel fórumban, hogy nincs elég kép a hírekben, azt komolyan mondom, levadászom, és addig ölöm, amíg meg nem hal!!! Úgyhogy reszkessetek! Jövõ héten meg újra jövök, ahogy már megszokhattátok. Addig is: baracklekvár! (Alternatív köszönési formákon dolgozom.)