Ultimate News #16

[Maniac] Rengeteg képregény – üres pénztárca. Ismerõs felállás lehet ez azoknak, akik hozzám hasonlóan ellátogattak szombaton a Hungarocomixra, hogy magukévá tegyenek számtalan új és régebbi kiadványt. Remélem, ha volt rá lehetõségetek, vettetek magatoknak pár Ultimate-képregényt is – ha nem, az se nagy baj, hiszen máris itt van a 16. Ultimate News, mely kielégíti minden újvilági igényeteket! A pletykák szerint már a Marvel szerkesztõi is elkezdtek magyarul tanulni, hogy élvezhessék ezt a kiváló heti összefoglalót. De tényleg. Ja igen, spoilerek most is lesznek, mint mindig, úgyhogy csak óvatosan, kedves hírolvasók!

Az idei tél eddig nem volt túl hideg, de azért szerintem lesz még itt fagy meg hó dögivel. Ilyenkor kellemes érzéssel tölti el az embert, ha lehunyja a szemét, és elképzeli, hogy már tavasz van… Fõleg, ha ehhez még hozzárakjuk a márciusi Ultimate-elõzeteseket, melyek most érkeztek frissen a Marveltõl!

MÁRCIUSI ELÕZETESEK

Ultimate Power #4
Író: J. Michael Straczynski
Ceruzarajz és borító: Greg Land

A Fantasztikus Négyes vezetõjét, Reed Richardsot fogságban tartják a Legfõbb Légió világában – de ezt Nick Fury nem hagyja szó nélkül! Õ és a Különítmény elindulnak, hogy kiszabadítsák… bármilyen áron. Vajon sikerrel járnak?

Ultimate Vision #4
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Brandon Peterson

Gah Lak Tus darabkája elérte a Földet – és immár semmi sem állhat az útjába! Az emberiség egyetlen reménye, Vízió képtelen szembeszállni vele, hiszen õt kizárólag kommunikációs célokkal építették, a harchoz nem ért. Vajon képes lesz megváltoztatni a programozását, vagy a Földnek örökre befellegzett?

Ultimate Spider-Man #106-107 – Ultimate Knights, 1. és 2. rész
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Aki azt hitte, hogy Peter végre megpihenhet egy kicsit a Clone Saga után, az nagyot tévedett! Pókember számára nincs pihenõ: felbukkan a Fenegyerek, hogy bevegye õt újonnan alakult csapatába, melynek egyetlen célja a Vezér végleges kiiktatása. Peternek jelenleg azonban kisebb gondja is nagyobb a Vezérnél: nénikéje még mindig életveszélyes állapotban fekszik, valamint barátnõ-problémákkal is küszködik… És akkor még nem is említettük az iskolájába érkezõ új diákot. De hogy lehetne visszautasítani a Fenegyereket és bandáját? Egykönnyen nem, az biztos…

Ultimate X-Men #80 – Aftermath, 2. rész
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Yanick Paquette

Az X-Men ifjú tagjai vezetõ nélkül maradtak. A gyász közepette Scott Summers döntésre jut: fel kell oszlatni a csapatot! Igen, jól látjátok. Ez lenne hát Xavier álmának a vége? És ha igen, mi lesz majd azokkal a gonosz mutánsokkal, akik szabadon garázdálkodhatnak, ha nincs az X-Men? Ez a vég kezdete…

Ultimate Fantastic Four #40 – Devils, 2. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz: Mark Brooks
Borító: Salvador Larroca

A Fantasztikus Négyes kénytelen a múltba utazni az ördögi Diablo után, hogy megmentsék szeretteiket. Ám új ellenfelük eszén nem könnyû túljárni: csapdába csalja õket, hogy soha többé ne térhessenek vissza a jelenbe! Vajon képesek megmenteni a múltat és a jövõt is egyszerre?

ULTIMATE SPIDER-MAN

Múlt héten már elhintettem, hogy a mérföldkõnek számító, rekorddöntõ 104. szám kétféle borítóval jelenik majd meg. Nos, a borítók száma azóta háromra dagadt, habár a harmadik nem sokban különbözik majd a másodiktól: ugyanaz a kép, csak teljesen fehér háttérrel. Azt mondjátok, ismerõsnek tûnik? Nem csoda: annak idején az 1. szám is hasonló alternatív borítóval jelent meg, csak az még Joe Quesada mûve volt. Aki nem emlékszik, annak hadd frissítsem fel az emlékezetét:

És akkor most lássuk a 104. szám fehér borítóját Mark Bagley-tõl:

Mindenki döntse el maga, hogy Quesada vagy Bagley Pókembere-e a jobb. Nekem mindkettõ bejön.

ULTIMATE X-MEN

Múlt héten megjelent kis hazánkban az Újvilág: X-Men idei utolsó száma, melyben folytatódik a kisebb-nagyobb bakikkal teli A világ körül címû sztori. Xavier fiacskája egyre inkább bevadul, Kolosszus otthagyja a csapatot, a Burger Kingben pedig Coca-Cola helyett Pepsit árulnak. Ez már a vég!!!

Újvilág: X-Men #15 – A világ körül, 2. és 3. rész
Író: Mark Millar
Ceruzarajz: Adam Kubert és Chris Bachalo
Borító: Adam Kubert

Szóval Xavier professzornak van egy fia Moira McTaggerttõl. És ez a fiú szintén mutáns, és magát a valóságot is képes manipulálni. Nem biztos, hogy most éppen Skócia a legbiztonságosabb hely a világon az X-Men számára…

THE ULTIMATES

Be van fejezve a nagy mû, igen, a gép forog, az alkotó pihen – akár ezzel a Madách-idézettel is zárhatta volna Bryan Hitch a 2. sorozat utolsó számán való munkálatait, amelyet épp a napokban fejezett be. Ez azt jelenti, hogy több csúsztatás elvileg nem lesz, januárban kérlelhetetlenül elérkezik a The Ultimates 2 vége. A végeredmény egyébként egy 44 oldalas kis szösszenet lett… Nincs más hátra, mint várni, várni és várni azt a fránya januárt.

MINISOROZATOK

Ultimate Vision

Végre megjelent a Vízió önálló kalandját tárgyaló mini elsõ száma, melyben rögtön felbukkan egy nagyon gonosz tudós, aki a nagyon gonosz Gah Lak Tus egyik nagyon gonosz darabkájával akar nagyon gonosz dolgokat tenni. Ennyi gonoszság még a Barátok közt szereplõiben sincs… Vízió viszont, annak ellenére, hogy robot, nagyon dögös, ezt meg kell hagyni.

Ultimate Vision #1
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Brandon Peterson

Az Ultimate Extinction címû minisorozat folytatódik! A Föld sikeresen visszaverte a bolygófaló, Gah Lak Tus támadását. Ám a veszély még nem ért véget: egy gonosz tudós, George Tarleton szerzett magának egy apró darabot a halálhozó gépszörny kollektív tudatából – és most a saját céljaira akarja felhasználni! Csak egyvalaki szállhat szembe vele: egy másik földönkívüli lény, Vízió!

ADATLAP

Ezen a héten Küklopszon van a sor, az X-Men nagy stratégáján, akirõl eddig méltánytalan módon még nem tettem említést. Most ezt a hiányosságot pótolom:

Küklopsz

Igazi neve: Scott Summers
Egyéb nevei: X-9
Kiléte: Ismert
Foglalkozása: Diák, kalandor
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Ismeretlen apa
Mely csoport tagja: X-Men, korábban Mutáns Testvériség
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Fõiskolai szintû tanulmányait végzi
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #1 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: X-Men #1 (2005)

Története: Amikor az ifjú Scott Summersben kifejlõdött mutáns képessége a szemébõl kilövellõ sugarak formájában, megtanult vakon élni és harcolni, mivel nem akart a környezetében élõkben kárt okozni. Élete jóval könnyebbé vált, amikor megismerkedett a telepata Charles Xavier professzorral, aki magához vette, és készített neki egy speciális szemüveget, amelyen keresztül nem tudtak áthatolni sugarai. Xavier második pártfogoltja Jean Grey volt, vagyis Csodalány, akibe Scott szinte azonnal beleszeretett, bár ezt sosem merte elmondani neki. Miután Xavier új csapata, az X-Men kimenekítette az amerikai elnök lányát a terrorista Mutáns Testvériség fogságából, Küklopsz hite megrendült a professzorban, mivel nem tetszett neki, hogy „behódol” az embereknek. Részben ezért, és részben azért, mert egyik csapattársa, Rozsomák nyíltan viszonyt kezdett Jeannel, rövid idõre átállt a Testvériséghez. Amikor azonban Magneto, a Testvériség vezetõje ostrom alá vette Washingtont, Küklopsz visszatért az X-Menbe, és közös erõvel legyõzték a mágnesesség urát.

Nem sokkal ezután Küklopsz Csodalánnyal Oroszországba utazott, hogy meggyõzzék a csapatból kilépett barátjukat, Kolosszust, hogy térjen vissza az X-Menbe…

FOLYT. KÖV. AZ ÚJVILÁG: X-MEN KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 183 cm
Súlya: 77 kg
Szeme színe: Ismeretlen
Haja színe: Barna
Képességei és felszerelése: Küklopsz szemébõl folyamatosan nagy erejû sugarak törnek elõ, amelyek akár még vastag fémfalakon is képesek áthatolni. Scott sajnos képtelen irányítani ezt az erõt, ezért állandóan speciális szemüveget vagy vizort kell viselnie, hogy visszatarthassa a sugarakat. Magas szintû taktikai és stratégiai ismeretekkel rendelkezik, még vakon is komoly ellenfélnek számít.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 3/7 (Átlagon felüli)
Energiakivetítés: 5/7 (Nagy távolságból, hosszú ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Ennyi fért e heti összefoglalónkba. Remélem, megnyerte a tetszéseteket, és megírjátok majd véleményeiteket, észrevételeiteket az Ultimate Marvel fórumban, ahogy azt eddig is mindig tettétek. Most pedig irány karácsonyi ajándékokat vásárolni, mert elkapkodják elõletek a jó cuccokat! Sziasztok!