Ultimate News #17

[Maniac] Sziasztok! Hát ezt is megértük – egy újabb év közeledik a végéhez, ráadásul nem is akármilyen év. Rengeteg új magyar képregény látott napvilágot idén, rengeteg képregényes rendezvényen vehettünk részt, és ami a legjobb: idén indult el a fergetegesen elképesztõen hihetetlenül csodálatos Ultimate News, amely immár a 17. kiadással boldogít titeket. Mielõtt tehát elindulnátok karácsonyi ajándékokat venni, vagy esetleg már elkezdenétek tervezgetni, hogy hol igyátok le magatokat a sárga földig szilveszterkor (persze csak ha már elmúltatok 18 évesek!!!), vessetek egy pillantást erre a kis újvilági hírösszefoglalóra. És tudjátok: rengeteg spoiler van a hírek között, úgyhogy óvatosan!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Újabb hónap, újabb eladási adatok. Így megy ez, felebarátaim. Ismét elmerülünk a számok világában, hogy lássuk, hogy teljesítettek kedvenc Ultimate-kiadványaink a tengerentúlon. Vajon sikerült feljebb vándorolniuk a ranglétrán, vagy maradtok ott, ahol voltak? Ne adj Isten, talán még lejjeb csúsztak? Máris kiderül…

Ultimate-kiadványok helyezése 2006 novemberében


23. Ultimate Spider-Man #102 (77 ezer eladott példány)

26. Ultimate Power #2 (75 ezer eladott példány)

31. Ultimate X-Men #76 (69 ezer eladott példány)

40. Ultimate Fantastic Four #36 (58 ezer eladott példány)

52. Ultimate Vision #0 (40 ezer eladott példány)

Bizony, bizony, sajnos jól látjátok. A novemberi hónap nagy vesztese az Ultimate-vonal. Az még hagyján, hogy az 5 képregény közül egy sem jutott be a Top 10-be, de most még a Top 20-ról is lecsúsztak mind. Októberben az összes újvilági képregény bõven túllépte vagy legalább megközelítette a 100 ezres eladott példányszámot, de ezúttal még a 80 ezer sem sikerült egynek sem. Szomorú hírek ezek, felebarátaim. Joggal merül fel a kérdés: mi kell még az Ultimate Univerzumba, hogy fellendüljenek az eladási statisztikák? Van már egy két világot is megrengetõ crossoverünk, van egy Clone Saga, vannak idõutazó mutánsaink, van egy God War és még van egy szexi Víziónk is. Ha ez sem elég, akkor én már tényleg nem tudom, mi kell még a népnek…

ULTIMATE X-MEN

X-Menéknél áll a bál, amióta a mûholdas televízió helyett már náluk is kábel van. Na de félre a tréfával, hiszen komoly dolgokról van itt szó, kérem szépen: ez a jövõbõl jött fazon, Kábel, aki akár Rozsomák jövõbeli énje is lehet, bizony mindenáron végezni akad az öreg Charlie Xavierrel. Ennek érdekében nem volt rest elrabolni Jeant, és magával hozni pár rosszarcú figurát. Szerencsére az X-eknek is van idõutazó segítõjük Bishop, az öreg, de tapasztalt katona személyében. Vajon ki marad talpon a végén, és ki halálozik el? A választ majd megtudjuk januárban, de addig is olvassátok el a decemberi, 77. számot, amibõl most hoztam nektek egy kis ízelítõt:

Ultimate X-Men #77 – Cable, 3. rész
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz: Yanick Paquette
Borító: Ben Oliver

X-Men kontra Kábel! Ez az évszázad élet-halál küzdelme lesz – bármelyik évszázadé! Lassan fény derül a jövõbõl érkezett idegen titkaira, és senki ne higgye, hogy bárki is sejtheti õket elõre…

Amint ti is látjátok, egy új arc, Yanick Paquette vette át Ben Olivertõl a sorozat rajzolását – na de csak egy szám erejéig, mert januárban visszatér Oliver. Nem hiszitek? Na akkor majd ez a pár vázlat a 78. számból meggyõz titeket:

Ismerlek már titeket, ti kis telhetetlenek, és tudom ám, hogy ez még mindig nem elég nektek – de készültem! Íme még két színes oldal a februári, 79. számból! Az éles megfigyelõ egyébként láthatja, hogy itt ismét visszatér majd Yanick Paquette.

És ezzel még mindig nincs vége!!! Figyelmünket most fordítsuk a messzi Amerikáról a mi kis hazánkra, és tekintsük meg, milyen lesz a februári szám borítója, amelyen Rozsomák épp a karácsonyra kapott Transformers-babát aprítja dühében, mivel nem sikerült neki repülõt csinálnia belõle:

THE ULTIMATES

Nem, nem új híreket hoztam, hanem csak egy érdekességet, amire most bukkantam rá. Emlékeztek még a Ryan közlegény megmentése címû remek kis II. világháborús filmet? Íme egy jelenet belõle:

Most pedig lássunk egy képkockát a The Ultimates 1. sorozatának 1. számából:

Jó, mi? Véletlen lenne? Nem hiszem… Vagy igen. Nem tudom.

ADATLAP

A Zöld Manó után ezen a héten Pókember másik nagy ellenfelével, Doktor Octopusszal ismerkedünk meg behatóbban. Lássuk, milyen titkokat rejteget elõlünk a jó doktor:

Doktor Octopus

Igazi neve: Otto Octavius
Egyéb nevei: Oki Doki
Kiléte: Ismert
Foglalkozása: Tudós, bûnözõ
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Nincsenek
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsõbb iskolai végzettsége: PhD több tudományágban is
Elsõ megjelenés Amerikában: Octaviusként: Ultimate Spider-Man #2 (2000), Doktor Octopusként: Ultimate Spider-Man #14 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Octaviusként: A Csodálatos Pókember #3 (2. sorozat, 2001), Octopusként: A Csodálatos Pókember #15 (2. sorozat, 2003)

Története: A köztiszteletben álló tudós, Otto Octavius az Oscorp Mûveknél dolgozott a S.H.I.E.L.D. megbízásából egy olyan szérumon, amely a II. világháborús hõs, Amerika Kapitány mintájára új szuperkatonákat tudna elõállítani. A szer hamarosan nevet is kapott: ez volt az OZ-vegyszer. Senki sem tudta azonban, hogy Otto valójában az Oscorp vezetõje, Norman Osborn legfõbb szakmai riválisának, Justin Hammernek kémkedett. Miután egy OZ-zal kezelt pók megmart egy Peter Parker nevû tinédzsert, aki ezután emberfeletti képességekre tett szert, Osborn úgy határozott, hogy magán is kipróbálja a még instabil vegyszert. A kísérletet Otto felügyelte egy speciális, testre szerelhetõ, négy fémcsáppal felszerelt gépezetben. A folyamat nem járt sikerrel, és egy hatalmas robbanás rázta meg az Osborn Mûvek épületét, amelyben szinte mindenki meghalt. Otto azonban túlélte, ám a baleset során teste szinte egybeforrt a mechanikus fémkarokkal. A doktor napokkal késõbb, egy kormány által mûködtetett titkos kórházban tért magához, ahol a robotkarok miatt „Doktor Octopusnak” nevezték el. Amikor észrevette, mi történt vele, teljesen megõrült, lemészárolta a közelében lévõ orvosokat, majd megszökött, és odakint folytatta a vérengzést. Megbomlott elméje Hammert okolta a robbanásért, ezért bosszút esküdött ellene. Elõször Hammer New York-i Energiadóm-projektjének helyszínén csapott le, ahol elsõ ízben küzdött meg Pókemberrel, majd egy illegális New Jersey-i laboratóriumnál akart végsõ csapást mérni az ellenségének hitt üzletemberre. A sajtót is meghívta, hogy élõben közvetítsék Hammer bukását, ám ismét felbukkant Pókember, aki ezúttal felkészültebb volt, és elbánt a dokival, mielõtt bárkinek árthatott volna. Octopus terve részben azért mégis sikerült, ugyanis a sokk hatására Hammer szívrohamot kapott és elhunyt. Az elmeháborodott doktort a S.H.I.E.L.D. õrizetbe vette, és egy szigorúan õrzött börtönbe zárta…

Magassága: 178 cm
Súlya: 77 kg
Szeme színe: Szürke
Haja színe: Barna
Emberfeletti képességei: Octopus mentális úton képes irányítani mechanikus csápjait.
Szakterülete: Zseniális tudós.
Felszerelése: Otto négy mechanikus csápja több módon is használható: képesek karmokat növeszteni (vágáshoz vagy fogódzkodáshoz), használhatók bunkósbotként, irdatlan sebességgel mozognak, valamint elektromos sugarakat lõnek. Könnyedén elbírják Octopust, plusz más rájuk erõsített súlyokat. Elképesztõ gyorsasággal kerülik ki vagy másznak át az útjukba kerülõ akadályokon. Az erejük is figyelemre méltó: autók felemelése és elhajítása sem okoz gondot nekik, de még Pókember hálóját is gond nélkül elszakítják. Otto ezenkívül hord egy speciális szemüveget is, mellyel a sérült szemeit védi.
Intelligencia: 5/7 (Zseni)
Erõ: 4/7 (Emberfeletti; 360 kg és 25 tonna közötti súly felemelésére képes)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 3/7 (Átlagon felüli)
Energiakivetítés: 2/7 (Érintés általi energiakivetítésre képes)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Na srácok, ez volt az utolsó összefoglaló a nagy karácsonyi õrület elõtt. Hogy jövõ hét kedden lesz-e újabb News, azt egyelõre nem tudom, mert sok helyen lesz jelenésem az ünnepek alatt. Meglátjuk. Addig is írogassatok szorgalmasan az Ultimate Marvel fórumba, és olvassatok sok-sok képregényt. És persze: Békés, Boldog, Képregényekben Gazdag Karácsonyt Mindenkinek! Sziasztok!