Ultimate News #15

[Maniac] Ho-ho-hó! Szervusztok, kedves gyerekek! Én vagyok az, a kedves Mikulás bácsi! Bizony, idén egy nappal korábban jöttem el hozzátok, hogy a sok csokikácska meg cukrocskácska meg virgácsocskácska mellé, amiket majd holnap kaptok, most átadjam nektek ráadásként az Ultimate News 15. kiadását is! De vajon… jók voltatok? Vajon megérdemlitek? Hogy ezt eldöntsem, installáltam egy mókás vírusocskát a hírekbe, amely akkor aktiválódik, ha egy rossz gyerek olvassa õket! De vigyázzatok ti is, jó gyerekek, mert a pajkos Krampusz sok-sok spoilert is elrejtett az összefoglalóban! Ho-ho-hó!

INTERJÚ

A minap készült egy interjú Joe Quesadával, a Marvel fõszerkesztõjével az idei év nagy sikereirõl és kudarcairól. Ebbõl csipegettem ki nektek az Ultimate Univerzumra vonatkozó részt. Íme:

Mi volt a 2006-os év legnagyobb Ultimate-eseménye?
Egyértelmûen az Ultimate Spider-Man. Nemcsak azért, mert az író-rajzoló páros új rekordot állított fel, hanem azért is, mert mindezt rekord idõ alatt tették. Gyakorlatilag a semmibõl hozták fel a sorozatot a legnépszerûbb kiadványaink közé. Amikor elindítottuk, szinte senki nem hitt benne, és láss csodát, immár a 100. számon is túl vagyunk.

Mi volt a legfontosabb történet az Ultimate Univerzum alakulásának szempontjából?
A The Ultimates 2. Annak ellenére, hogy meglehetõsen lassan haladt elõre a sztori, beleértve az utolsó 7 számot, melyek eseményei szinte pár óra alatt zajlottak le, mégis az itt történtek lesznek a legnagyobb hatással az Ultimate Univerzum jövõjére. A ténynek, hogy Amerikát elfoglalta egy seregnyi szuperkatona, messzemenõ következményei lesznek majd – többek között megalakul majd egy alapjaiban új Különítmény a The Ultimates 3. és 4. kötetében.

Melyik volt a kedvenc Ultimate-kiadványa idén?
Kettõ is volt: az Ultimate Fantastic Four Annual 2. száma, valamint az Ultimate Spider-Man 100. jubileumi kiadása.

A legjobb Ultimate-sorozat?
Egyértelmû: Ultimate Spider-Man.

A legfontosabb szereplõ?
Kitty Pryde. Nemcsak az Ultimate Spider-Man kapott új lendületet a megjelenésével, de bebizonyította, hogy egy karakter két sorozat fõszereplõjeként is megállja a helyét. Kitty nagyon fontos szerepet játszott az Ultimate Univerzum címeinek összefogásában.

A legjobb rajzoló?
Nem kérdés: Mark Bagley. Õ az Ultimate Univerzum sztárja.

Mi volt a legrosszabb döntése az Ultimate-címekkel kapcsolatban?
Az Ultimate Wolverine vs. Hulk túl korai elindítása. Damon Lindelof és Leinil Francis Yu kiváló munkát végeztek az elsõ két számban, de az óriási hosszúságúra nyúló szünet a 3. számig rengeteg rajongót kedvetlenített el máris.

2007 legfontosabb Ultimate-eseménye?
Két szó: Jeph Loeb!

ULTIMATE SPIDER-MAN

A 104. szám több szempontból is mérföldkõ lesz a sorozat történetében. Egyrészt a Bendis-Bagley páros rekordot dönt vele, másrészt véget ér a Clone Saga (Hogy mi? Valaki azt kiáltotta, „VÉGRE!”? Biztos csak a fülem cseng…), harmadrészt meg két különbözõ borítóval jelenik majd meg. Na jó, ez az utolsó nem annyira nagy mérföldkõ… Mindenesetre itt az alternatív borító, csodáljátok:

THE ULTIMATES

Sajnos ennek a hírnek nem fogtok örülni, de a rossz hír is hír, úgyhogy essünk túl rajta: a 2. sorozat 13. számának megjelenését decemberrõl januárra tolták. Ez van, srácok. Persze azt tegyük hozzá, hogy nem meglepõ ez a csúszás, hiszen eddig mindegyik szám késõbb jelent meg, mint ahogy elõször meghirdették. Hiába, a jó munkához idõ kell…

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Immár a 2. számához érkezett a két univerzumot is átölelõ mega-giga-hiper crossover. A lassan cammogó 1. számhoz képest most rendesen zajilk az akció, szerepet kap az összes szereplõ mindkét világból: a Legfõbb Légió, a Különítmény, az X-Men, a Fantasztikus Négyes és még Pókember is. Még valami nagyon jó is kisülhet ebbõl a minibõl… De ha a sztoriért nem is, Greg Land rajzaiért mindenképpen érdemes elolvasni ezt a számot, mert egészen elképesztõ, amit ez a fickó mûvel. Aki nem hiszi, az vessen egy pillantást az alant található kedvcsináló oldalakra (különösen az elsõ oldal elsõ képkockáján látható Kitty Pryde-ra hívnám fel férfitársaim figyelmét).

Ultimate Power #2
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Greg Land

A Legfõbb Légió megszállta az Ultimate Univerzumot, hogy bosszút álljon az ellenük elkövetett tettekért! A Különítmény persze ezt nem nézi tétlenül, és ellencsapást indít a Légió ellen – a Fantasztikus Négyes, az X-Men és Pókember segítségével! Az biztos, hogy egy ekkora összecsapás mindkét világban nyomot hagy majd…

Ultimate Vision

Talán még emlékeztek a tavalyi 4-4 oldalas Ultimate Vision-minisztorikra, amelyek mindig más-más Ultimate-kiadványban kaptak helyet 6 részen át, és amelyek, a Marvel akkori bejelentése szerint, sosem fognak kijönni majd egyben. Nos, ehhez képest épp múlt héten látott napvilágot a teljes történet egyetlen füzetben, úgyhogy így higgyünk a Marvelnek. Na mindegy, aki még nem olvasta, annak mindenképpen ajánlom, mert remek bevezetõként szolgálhat a hamarosan induló minihez.

Ultimate Vision #0 – Visions, 1-6. rész
Író: Mark Millar
Ceruzarajz: John Romita, Jr.
Borító: Brandon Peterson

Most megismerhetjük a földönkívüli robot, Vízió eredetét – és felkészülhetünk a hamarosan induló Ultimate Vision-minisorozatra! Ebben a különleges gyûjteményben megtalálható a Visions címû történet összes része, melyekben feltárulnak elõttünk ennek a nem mindennapi újvilági karakternek a titkai!

Ultimate Wolverine vs. Hulk

Na igen, az Ultimate-család fekete báránya… Csak annyi újat tudok mondani nektek ezzel a minivel kapcsolatban, hogy egyelõre hiába várunk a 3. számra, ugyanis legutóbb a Marvel már megjelenési dátumot sem írt ki mellé, vagyis addig várunk rá, ameddig kell – és ez valószínûleg még jó pár hónapot (vagy évet) jelent. De arra talán még van esély, hogy valamikor befejezik. Talán.

ADATLAP

Ezúttal ismét visszatérünk a Fantasztikus Négyeshez, és egy újabb tagot vizsgálunk meg tüzetesebben: következzen Ben Grimm, a Lény!

Lény

Igazi neve: Ben Grimm
Egyéb nevei: Grimmbusz
Kiléte: Titkos
Foglalkozása: Kalandor
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Mrs. Grimm (édesanyja)
Mely csoport tagja: Fantasztikus Négyes
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Nem fejezte be fõiskolai tanulmányait
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Fantastic Four #1 (2004)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: Fantasztikus Négyes #1 (2005)

Története: Ben Grimm iskolája egyik legtehetségesebb sportolója volt. Nagy verekedõ hírében is állt, ezért ragadt rá beceneve, a „Grimmbusz”. Legjobb barátja az elképesztõ intelligenciájú és mindig bajba keveredõ Reed Richards volt, akit többször is kihúzott a zûrbõl iskolai éveik alatt. Cserébe Reed korrepetálta Bent, és néhányszor új találmányait is megmutatta neki, így például azt a szerkezetet is, amivel képes volt átjárót nyitni egy másik dimenzióba. Az ifjú zsenire hamar felfigyeltek a kormány emberei, és átszállították egy különleges fiatalok számára fenntartott intézménybe, a Baxter-toronyba. Ben ezután ritkán látta barátját.

A középiskola után Ben egy New York-i fõiskolába került, majd pár év múlva végre újra találkozhatott Reeddel, aki meghívta õt a nevadai sivatagba, ahol épp legutóbbi találmányának tesztelésén dolgoztak. Itt ismerkedett meg Reed új barátaival, Susan és Johnny Stormmal, valamint egyik diáktársával, Victor Van Damme-mal. A teszt sajnos balul sült el, és az öt fiatal egy rövid idõre átkerült az N-zónába, ahol mindannyian átváltoztak. Amikor Ben Mexikóban magához tért, már õ volt a hatalmas erejû, kõtestû Lény. A kormány a Baxter-toronyba szállíttatta, ahol nemsokára kipróbálhatta új képességeit: az intézmény egyik volt tanára, Arthur Molekevic egy gigantikus szörnyeteget szabadított az épületre. Ben kiugrott a toronyból, és barátaival elbánt a rémséggel, majd Reeddel és Johnnyval együtt a föld alá ereszkedtek, ahol Molekevic titkos laboratóriumában megtalálták Susant. Kisebb háborúba keveredtek Molekevic mesterséges lényeivel, melynek az lett a vége, hogy az egész labor összeomlott.

A kormány titokban akarta tartani a négy fiatal új képességeit, ezért Ben nem hagyhatta el a Baxter-tornyot, és a családjával is csak telefonon beszélhetett. Nemsokára mégis távozott az épületbõl: Reed, Sue, Johnny és õ Dániába utaztak, hogy kiszedjék Victor Van Damme-ból, hogyan változhatnának vissza. Victor sajnos teljesen eszét vesztette a nevadai balesetben, és nem volt hajlandó együttmûködni Reedékkel, akik kénytelenek voltak távozni…

Magassága: 226 cm
Súlya: 748 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Nincs haja
Megkülönböztetõ jegyei: Bennek narancssárga, kõszerû bõre van, a kezein és a lábain pedig csupán négy-négy ujj található.
Emberfeletti képességei: Ben erejének határai még mindig ismeretlenek. Az biztos, hogy a kezével képes áttörni akár egy 30 cm vastag acélajtót is. Bõrének ellenálló-képessége ugyancsak ismeretlen, de az már bebizonyosodott, hogy golyóálló, sõt, egy alkalommal ellenállt egy rakétavetõnek is – a fegyver ereje csupán arra volt elegendõ, hogy pár percre ledöntse õt a lábáról.
Felszerelése: Ben öltözete bizonyos fokig ellenáll mindenféle támadásnak.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 6/7 (Emberfeletti; 75 és 100 tonna közötti súly felemelésére képes)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 6/7 (Szinte sebezhetetlen)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

…és ennyi volt e heti összefoglalónk. Ha végeztetek vele, nyomás az Ultimate Marvel fórumba véleményeket és észrevételeket írni! De ne maradjatok fent sokáig, mert holnap frissen, üdén kell várni a kedves, öreg Mikulást! Készítsétek ki a csizmácskáitokat, és az ég szerelmére, rakjatok bele legalább egy illatosítót… A jövõ heti viszontlátásra!