Ultimate News #13

[Maniac] HAR-HAR-HAR! Reszkessetek, babonás hírolvasók, mert megérkezett a baljós 13. Ultimate News! Aki nem olvassa el az összefoglalót elejétõl a végéig, arra 7 év szerencsétlenség vár! Bizony! Vegyetek magatokhoz pár nyúllábat, lópatkót, négylevelû lóherét és minden egyéb kelléket, különben lesz nemulass meg haddelhadd. Ha már minden készen áll, és egy vén vajákos asszonyság is van a közelben, hogy elûzze a balszerencse gonosz démonait, akkor kezdhetjük is. De csak lassan a testtel azoknak, akik nem szeretik a spoilereket – õk meneküljenek innen, de fürgén ám!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Nyilvánosságra hozták az amerikai képregények októberi eladási adatait, és természetesen most is, mint mindig, feltárom nektek, hogy kedvenc Ultimate-kiadványaink milyen helyen végeztek ebben a kegyelmet nem ismerõ versenyben. Íme:

Ultimate-kiadványok helyezése 2006 októberében


10. Ultimate Power #1 (164 ezer eladott példány)

18. Ultimate Spider-Man #101 (126 ezer eladott példány)

21. Ultimate X-Men #75 (118 ezer eladott példány)

25. Ultimate Fantastic Four #35 (98 ezer eladott példány)

Az Ultimate Power tehát jó helyen startolt, és Civil War-láz ide vagy oda, még épp bejutott a Top 10-be. Az Ultimate Spider-Man viszont sajnos jócskán rontott múlt havi 5. helyezéséhez képest – na persze azt az elõkelõ helyet annak is köszönhette, hogy a jubileumi 100. számot jóval nagyobb érdeklõdés övezte. Az Ultimate X-Men és az Ultimate Fantastic Four viszont javítottak pár helyet, és elindultak lassan felfelé. Csak így tovább!

ULTIMATE X-MEN

Eljött az ideje, hogy elõretekintsünk a 2007-es évbe, és megcsodáljuk az Újvilág: X-Men januári számának borítóját, amelyrõl Xavier professzor néz vissza ránk bánatosan, mert pont egy elhagyatott erdõ közepén merült le az aksi a tolószékében. Szegény.

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Múlt héten folytatódott a Fantasztikus Négyes kozmikus kalandja, a God War, amelyben az író, Mike Carey már a legelképesztõbb lények egész hadát sorakoztatta fel. Ami engem illet, nagyon kellemesen csalódtam ebben a sztoriban, és alig várom, hogy Reedék összecsapjanak Thanosszal!

Ultimate Fantastic Four #36 – God War, 4. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

A Fantasztikus Négyes ûzött vaddá válik egy idegen világban, ahol minden harcos csak rájuk vadászik – vezérük, a nagy Thanos irányítása alatt, aki addig nem nyugszik, amíg meg nem szerzi azt a fegyvert, amely az egész univerzum urává teheti: az ifjú tudós, Reed Richards elméjét!

MINISOROZATOK

Ultimate Vision

Nem vicceltem a múlt héten, amikor azt mondtam, hogy az elõzetes oldalakból lassan már össze is rakhatjuk a teljes elsõ számot. Egyre duzzadó Ultimate Vision-gyûjteményünkhöz ezúttal két oldalt rakok hozzá (vagy inkább hármat, mivel az egyik dupla oldal), melyeket már fekete-fehérben mutattam egyszer, de most végre megcsodálhatjátok õket színesben is. Csodáljátok hát õket:

ADATLAP

Ezen a héten ismét nosztalgiázunk egy kicsit, és egy adatlap formájában megemlékezünk az Újvilág: Fantasztikus Négyes fõszereplõjérõl, Mr. Fantasztikusról. Rántsuk hát le a leplet Reed titkairól!

Mr. Fantasztikus

Igazi neve: Reed Richards
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Titkos
Foglalkozása: Tudós
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Gary Richards (édesapja), Mrs. Richards (édesanyja), Enid Richards (testvére), ismeretlen testvér
Mely csoport tagja: Fantasztikus Négyes
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Több tárgyból is lediplomázott
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Fantastic Four #1 (2004)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: Fantasztikus Négyes #1 (2005)

Története: Reed Richards Queensben nõtt fel egy háromgyermekes család legidõsebb sarjaként. Már kiskorában egyértelmû volt, hogy sokkal okosabb, mint a többi vele egykorú gyerek, és korán kitûnt a többiek közül tehetségével. Sajnos pont ezért gyakran vált iskolatársai különbözõ megalázó vicceinek céltáblájává – ezektõl általában egyetlen igazi barátja, Ben Grimm védte meg. Édesapja sosem értette meg fia zsenialitását, és nagyon keményen bánt vele, mély lelki sebeket okozva ezzel Reednek. A fiú a találmányai fejlesztésébe menekült apja elõl, és így fedezte fel egy alkalommal az átjárót egy másik dimenzióba, ahová hamarosan kisebb tárgyakat is át tudott küldeni. Amikor az iskolája tudományos kiállításán bemutatta elképesztõ felfedezését, egybõl felfigyelt rá a Mûszaki Fejlesztési Intézet egyik „toborzója”, Lumpkin hadnagy, akinek a feladata ifjú tehetségek felkutatása volt.

Reed a híres tudós, dr. Franklin Storm keze alatt kezdett dolgozni egy manhattani agytrösztben, a Baxter-toronyban, amely több kivételes tehetségû gyermeknek is otthont adott. Reed apja kifejezetten örült, hogy megszabadult bajkeverõ fiától, így ezentúl Reed szinte alig tartotta a kapcsolatot családjával. Idejét inkább új diáktársaival és kutyájával, Einsteinnel töltötte. Szüleit és testvéreit azonban sosem tudta elfelejteni, ezért titokban megépítette a „Fantaszti-kocsit”, egy repülõ, üzemanyag nélkül mûködõ jármûvet, amely akár Mach-7-tel is képes száguldani. Ezzel eredetileg a szüleit szerette volna meglátogatni, de végül sosem használta erre a célra. Reed éveken keresztül tanulmányozta az idegen dimenziót, az N-zónát, de sosem tudta megfejteni a titkát, egészen addig, amíg össze nem fogott egyik diáktársával, Victor Van Damme-mal. Kölcsönösen segítették egymást: Reed Victor robotikai kutatásaiban, Victor meg Reed számításaiban segédkezett. Amikor végre elkészült az elsõ teleportáló készülék az N-zónába, és már minden készen állt a tesztre, Van Damme az utolsó pillanatban megváltoztatta a készülék beállításait. A gép ezután hibásan lépett mûködésbe, és a megnyílt kapu magába szívta Reedet és mellette álló barátait, örökre megváltoztatva ezzel mindannyiuk életét. Reed ezután már hiába próbálta észhez téríteni Van Damme-ot, és hiába kérte, hogy adja meg neki a kódokat, amellyel visszafordíthatná az átalakulásukat, Victor hajthatatlan volt, és örök ellenségekké váltak…

Magassága: 185 cm
Súlya: 77 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Barna
Emberfeletti képességei: Reed sejtjei olyan „hajlékony baktériumcsomókra” cserélõdtek, melyek képesek lemásolni az emberi test fõbb funkcióit. Ezek segítségével Reed számtalan módon tudja nyújtani és hajlítani a testét, és mindezt anélkül, hogy közben kárt tenne belsõ szerveiben, úgymint a tüdejében, a veséjében vagy az agyában. Reed bármely testrészét vagy akár az egész testét is akarata szerint nyújthatja és formázhatja, és így fel tud venni olyan alakzatokat is, mint a gömb vagy az ejtõernyõ.
Szakterülete: Reed több doktori diplomát is szerzett elméleti és alkalmazott fizikából.
Felszerelése: Mint a Baxter-torony vezetõ tudósa, Reed bármikor szabadon használhatja a kormány tulajdonában lévõ eszközöket. Többek között ezek segítségével építhette meg az N-zóna transzporterét, a zéró pont generátorokkal mûködõ repülõ jármûveket, a NASA interdimenzionális utazásokra tervezett ûrhajóját, valamint egy idõutazásra alkalmas idõalagutat. Reednek van egy speciális ruhája is, amely a testével együtt képes nyúlni anélkül, hogy elszakadna.
Intelligencia: 6/7 (Szuper-zseni)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 5/7 (Golyóálló)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Ezzel zárom e heti kis túránkat az Újvilágban, de ne szomorkodjatok: már csak hetet kell aludni, és máris itt az újabb hírözön! Rögtön jobb lett a kedvetek, igaz? Helyes. Addig is írogassatok szorgalmasan az Ultimate Marvel fórumba, ahol bizonyára ezúttal is rengeteg kritikát kap majd az adatlap (talán más is…). Na ennyi voltam, sziasztok!