Ultimate News #12

[Maniac] Bumsakalaka! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én lassan már nem is eszem, hogy legyen pénzem a számtalan új képregényre, melyek megjelennek kis hazánkban. Na persze ez nem baj: étel nélkül még csak-csak kibírom valahogy, de képregények nélkül biztos nem! Függõ vagyok, beismerem – de ne tagadjátok, hogy ti is. Sajnos attól tartok, hogy az e heti Ultimate News csak tovább fokozza majd a függõségeteket, hiszen rengeteg hírt és elõzetest sikerült összeszednem nektek, melyek csakis arra várnak, hogy ti elolvassátok õket. Nosza, rajta hát – de csak akkor, ha nem bánjátok a jókora adag spoilert!

Sosem szerettem igazán a februárt. A nagy ünnepeknek már vége, de a tél még javában tombol, és a suli és a munka monotonitása csak még jobban elkedvetleníti az embert. Mit lehet tenni, hogy egy kis izgalmat csempésszünk az életünkbe? Szánkózzunk? Ugyan. Korcsolyázzunk? Na ne már, ahhoz túl fáradtak vagyunk. Tévézzünk? Pff, a tévében sosincs semmi jó. Akkor??? Hát olvassunk újvilági képregényeket!!! És hogy miket, azt már most eldönthetitek a februári elõzetesek alapján.

FEBRUÁRI ELÕZETESEK

Ultimate Vision #3
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Brandon Peterson

Hiába Vízió minden próbálkozása, Gah Lak Tus földöntúli hatalommal rendelkezõ darabkája magába szívja az A.I.M. központjának energiáit, majd megindul a Föld felé. Amit Gah Lak Tus nem tudott végrehajtani, az ennek ez egyetlen darabnak sikerülhet: megsemmisítheti az egész bolygót…

Ultimate Spider-Man #105 – Clone Saga, epilógus
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Az ifjú Peter Parker még alig heverte ki a Clone Saga történéseit, de máris újabb szörnyû kérdésekkel kell szembenéznie: Vajon túléli May néni a szívrohamát? Mik Nick Fury tervei Gwen Stacyvel? Kit válasszon barátnõjének: Mary Jane-t vagy Kittyt? És mi lesz a titokzatos Póknõvel? A válaszokra hamarosan fény derül…

Ultimate X-Men #79 – Aftermath, 1. rész
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Yanick Paquette

A Cable címû történet eseményei mély sebeket ejtettek az egész X-Men csapaton. A tagoknak most valahogy fel kell dolgozniuk a történteket, és tovább kell lépniük… már ha képesek erre. Vajon mit tesznek most az X-Men ellenségei, hogy a csapat ennyire meggyengült? Ki marad az X-Menben? Ki távozik? És ki az az… Árnyékkirály???

Ultimate Fantastic Four #39 – Diablo, 1. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz: Mark Brooks
Borító: Salvador Larroca

A Fantasztikus Négyes egy õrült játékszerévé válik, amikor a szeretteiket visszaküldik az idõben, csak azért, hogy így Reedék kövessék õket, és egyenesen egy halálos csapdába sétáljanak. Végül 1483-ban lyukadnak ki, ahol már vár rájuk egy férfi – egy férfi, aki az egész világot meg akarja változtatni… Színre lép Diablo! A Fantasztikus Négyes méltó ellenfélre talált…

Máris barátságosabbnak tûnik a február, igaz-e ugye?

ULTIMATE SPIDER-MAN

Múlt héten végre kezünkbe vehettük A Csodálatos Pókember 41. számát – aki még nem tette, az sürgõsen pótolja ezt a hiányosságot! A Venom-sztori véget ért, és kezdetét veszi egy lazább történet egy 100%-ig új szereplõvel (nincs 616-os megfelelõje sem). A neve Geldoff, és egyelõre nem tûnik túl barátságosnak… De ha nem is miatta, Mary Jane új, dögös kinézetéért mindenképpen érdemes megvenni ezt a számot is!

A Csodálatos Pókember #41 – Maszk nélkül
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagely

Amióta Peter és Mary Jane szakítottak, gyakorlatilag semmilyen kapcsolatot nem tartanak fenn egymással, bár láthatólag ez mindkettejüknek nehezére esik. Peter életét még az is tovább bonyolítja, hogy a meglehetõsen balul sikerült Venom-kaland következtében nemcsak lelki sérüléseket szenvedett, de pókruhája is használhatatlanná vált…

ULTIMATE X-MEN

A jövõbõl jött idegen, Kábel története tovább dübörög Amerikában, és a múlt héten megjelent 76. számban újabb érdekes információk derültek ki róla. Sõt, megjelentek más idõutazók is, köztük a 616-os univerzumból is ismert Bishop és Domino. Hogy mi lesz ebbõl, azt csak az író, Robert Kirkman tudja – de egyelõre izgalmasan alakul a sztori, az tuti.

Ultimate X-Men #76 – Cable, 2. rész
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Ben Oliver

Az összecsapás az X-Men és a jövõbõl érkezett különös idegen, Kábel között alapjaiban rázza meg Xavier és tanítványai életét. De ez még semmi: megérkezik egy újabb idõutazó, Bishop, aki már nagyon régóta Kábel nyomában van! És hogy miért? A választól mindenkinek leesik majd az álla, azt garantáljuk!

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

A héten folytatódik a Carey-Ferry páros elsõ közös sztorija, a God War, melyben már színre is lépett Thanos és Ronan, akiknek nevei valószínûleg sokak számára ismerõsen csengenek. A rajzoló, Pasqual Ferry kicsit kísérletezgetett velük, és elgondolkodott, milyenek is lehettek még volna. Íme, erre jutott:

És akinek még ez nem elég Ferrybõl, az vessen egy pillantást erre a két elõzetes oldalra a decemberi, 37. számból:

MINISOROZATOK

Ultimate Vision

Aki elég ügyes, az lassan már összerakhatja a teljes elsõ számot magának, ugyanis most ismét hoztam nektek pár elõzetes oldalt – ezúttal már színeseket is. Meg kell hagyni, Brandon Peterson tényleg nagyon érti a dolgát.

ADATLAP

Rengetegen szerettétek volna, ha a Különítményrõl is összehozok egy adatlapot, én viszont egy felettébb gonosz ember vagyok, és egyelõre nem teljesítettem ezt a kérésetek. De ezen a héten már majdnem, ugyanis ezúttal a Különítmény és a S.H.I.E.L.D. vezetõje, Nick Fury áll a középpontban. Az ember, aki szinte az egész Ultimate Univerzumot irányítja a háttérbõl, és minden sorozatban felbukkant már. Lássuk, mit lehet tudni róla.

Nick Fury

Igazi neve: Nick Fury
Egyéb nevei: November Foxtrot (kódneve az öbölháborúban) és számtalan egyéb fedõnév
Kiléte: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Az amerikai hadsereg tábornoka, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnöke, a S.H.I.E.L.D. és a Különítmény vezetõje
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Ismeretlen anya, három ismeretlen exfeleség
Mely csoport tagja: Különítmény, S.H.I.E.L.D., továbbá összekötõ az X-Mennel
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Fõiskola
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Marvel Team-Up #5 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #25 (2. sorozat, 2005)

Története: Nick Fury múltja roppant hézagos és ellentmondásos. Egyesek szerint árván nõtt fel, mások meg úgy tudják, hogy édesanyja még a mai napig életben van; még olyan pletykák is keringenek róla, melyek szerint Indiában végezte el a fõiskolát, és hogy személyesen õ vetett véget a hidegháborúnak. Ami biztos, hogy több tettével is kiérdemelte a „háborús hõs” címet, és már egészen fiatal kora óta kiváló katona.

Állítólag a szupertitkos katonai szervezet, a S.H.I.E.L.D. megalakulásában is jelentõs szerepet játszott – akár így volt, akár nem, ennek irányításával nem õt, hanem felettesét, Ross tábornokot bízták meg. Furyt áthelyezték Kuvaitba, ahol részt vett az öbölháborúban. Itt vesztette el egyik szemét, de az életét nem, hála egy kísérleti mutánsnak, Rozsomáknak. Újra Amerikában Fury javaslatára a S.H.I.E.L.D. titkos tendert írt ki egy olyan szuperkatona-szérumra, amellyel képesek lennének újra olyan harcosokat létrehozni, mint amilyen Amerika Kapitány volt a II. világháborúban. Többek között Norman Osborn cége, az Oscorp, és Justin Hammer vállalata is beszálltak a versenybe, illegálisan létrehozva több genetikailag módosított embert is. Miután Osborn két és fél év után sem tudott felmutatni semmit, Fury a S.H.I.E.L.D. nevében kiadta az útját. Ez vezetett Norman elhamarkodott kísérleteihez, melyek végül odáig fajultak, hogy saját magát is átváltoztatta Zöld Manóvá. A S.H.I.E.L.D. ezalatt már javában folytatta a maga kísérleteit, és hamarosan megalakult a saját szuperkatonáikból álló Különítmény.

Még ezeket az eseményeket megelõzõleg (pontosan nem tisztázott, mikor) Fury kiszabadította egykori megmentõjét, Rozsomákot az X-Fegyver, a S.H.I.E.L.D. egyik részlegének fogságából. Ez nagyjából akkortájt történhetett, amikor a két mutáns, Magneto és Charles Xavier barátságának örökre vége szakadt, és külön utakon kezdtek járni. Rozsomák hamarosan belekeveredett a két fél közt zajló háborúba – meg nem erõsített források szerint pontosan ez volt Fury szándéka vele. Ám nem ez volt a leginkább megkérdõjelezhetõ akciója: egy alkalommal például segédkezet nyújtott latvériai ügynököknek, hogy megszerezzék Tony Stark Vasember-technológiáját. Az akció végül kudarcba fulladt, hála Pókember és Vasember közös színre lépésének.

Miután kinevezték ezredessé, Furyt Delhibe küldték, ahol állítólag a nemzetközi szuperkatona-kísérletekrõl szóló egyezményt megszegõ tevékenységet folytattak. Valóban így volt: egy titkos létesítményben mutáns DNS-t állítottak elõ illegálisan. Furynak azonban nem volt ideje riasztani az embereit, mivel elkapták, ám nem kellett sok idõt fogságban töltenie, ugyanis az X-Fegyver által rabszolgaként fogva tartott X-Men kiszabadította. Nem sokkal késõbb kapott egy hívást Rozsomáktól, amelybõl megtudta, mi zajlik az X-Fegyvernél, és egy kisebb sereggel megszállta és bezárta az embertelen kísérleteket folytató részleget, valamint saját kezével végzett a részleg vezetõjével, John Wraith ezredessel. Az akciót követõen Fury átmenetileg „békét kötött” az X-Mennel, és szabadon engedett minden mutánst. Nem sokkal ezután történt, hogy Furyt végre kinevezték a S.H.I.E.L.D. vezetõjének, és ezzel Ross tábornok helyére léphetett.

Amikor Norman Osborn visszatért a közéletbe, már birtokában volt az a tudás, mellyel bármikor Zöld Manóvá alakulhatott. Az ifjú Peter Parkert, vagyis Pókembert szemelte ki áldozatául arra a célra, hogy megölesse vele Furyt, így állva bosszút az ellene elkövetett sérelmekért. Furynak lépnie kellett: felfedte magát Peter elõtt, elmondott neki mindent Osbornról, és megkérte, segítsen neki tetten érni õt. Miután Pókember ártalmatlanította a Zöld Manót, Fury õrizetbe vette, és elszállíttatta a S.H.I.E.L.D. különlegesen õrzött börtönébe…

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK…

Magassága: 188 cm
Súlya: 105 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Fekete (általában kopaszra borotváltan látható)
Képességei és felszerelése: Fury kiváló stratéga, mesterlövész, harcos és atléta. A ruházata tele van pakolva kamerákkal és megfigyelõ eszközökkel, biztosítva ezáltal, hogy bárhol megtalálják, ha szükség van rá. Bármikor hozzáférhet a legtitkosabb S.H.I.E.L.D.-technológiákhoz is, úgymint különféle lopakodó felszerelésekhez, amelyekkel akár láthatatlanná is válhat, vagy olyan védõpáncélzathoz, amellyel könnyedén a levegõbe is emelkedhet.
Intelligencia: 4/7 (Tehetséges)
Erõ: 3/7 (Átlagon felüli; a saját testsúlyának kétszeresét képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 6/7 (Több harcformát is mesteri szinten elsajátított)

Na most aztán nem mondhatjátok, hogy rövid volt az összefoglaló, ti kis telhetetlenek! De mást mondhattok, és remélem, fogtok is az Ultimate Marvel fórumban, ahová én is gyakran benézek. Hát akkor a jövõ heti viszontlátásra! És ne feledjétek: CSIKIDAM!