Stan Lee és a Pow! tervei

[Martin2 / sfportal.hu] Stan Lee, a képregénykiadás nagy öregje aktívabb, mint valaha. Új kiadójával, a Pow! Entertainment nevû céggel közösen nagy terveik vannak: a képregénykiadáson túl tévés és mozis projectekbe is belevágják fejszéjüket – mindezt még idén…

– Miért vonulnék nyugdíjba? – kérdezi nevetve Stan Lee. – Ezt szeretem csinálni. Amikor az emberek nyugdíjba mennek, akkor azt mondják: „Végre azt tehetem, amit szeretnék.” Én szerencsés vagyok, mivel nem kell nyugdíjba vonulnom ahhoz, hogy azt csináljam, amit szeretek.
És valóban, erre az évre is sok élvezetes munkát tervezett be magának Lee. A Pow! Entertainment új karaktereket fog alkotni, új ötleteket dob be – nem kizárólag a képregényekre fókuszálva. Ezeket alapnak szánják tévés, mozifilmes, DVD-s tervekhez, illetve számítógépes játékokhoz. Sõt, mint Lee õszintén megvallja, maguk a képregények bizony a lista hátulján kullognak.


Stan Lee

Két új karakterrõl már lehultt a lepel: míg a The Condor (A keselyû) bemutatja az elsõ latin-amerikai fõhõst, addig a Mosaicban egy színésznõ lesz a fõszereplõ, aki képes valóban átváltozni bármilyen szerephez. Kettejüket egy-egy animációs DVD-n láthatjuk majd. A Playboy alapítója is fel fog tûnnik – Hugh Heffnert ezentúl nem csak mint a magazin alapítóját ismerhetjük, hanem a Heffner's Super Bunnies rettenthetetlen, igazságkeresõ bûnüldözõjét is.
Nem õ az egyetlen híresség, aki új életet kezdhet, mint képregényhõs: a híres-neves Beatles egykori tagja, Ringo Starr is szuperhõsként inkarnálódik majd egy animációs filmen. Humor, zene és vad kalandok – ennyit árult el Stan Lee a filmmel kapcsolatban. A karakter hangját természetesen maga Ringo Starr fogja adni, sõt, talán még énekelni is hallani fogjuk. Mint Lee elmondta, meghallgatták a sztárt, aki még mindig képes énekelni…

Filmes tervei is vannak Lee-nek: a Lightspeed (Fénysebesség) a Sci Fi Channelen kerül adásba. Ez azonban csak az elsõ szuperhõs tévéfilmje lesz a Pow!-nak, két másik – egyelõre konkrétan meg nem nevezett – tévéfilmes terve is van a cégnek. A Sci Fi Channelen pedig egy szuperhõsös valóságshow is el fog indulni hamarosan.

Nem csak kis képernyõre, de nagyvászonra is megálmodtak már egy történetet: A Gyûrûk Ura trilógiával kaszáló New Line Cinema partnerségével remélik, hogy sikerül elkészíteni elsõ mozifilmjüket. Mivel ez még csak tervezési fázisban lévõ project, Lee nem volt hajlandó többet mondani róla, akárcsak egy másik lehetõségrõl sem. Ennek a másik tervnek a fõszereplõje az a Michelle Rodriguez lenne, akit a Lost – Eltûntek második évadában láthatunk majd, mint Ana-Lucia megformálóját. Ebbõl a történetbõl nem csak film, de videójáték is készülne.

Mozgalmas éve lesz Stan Lee-nek, az biztos – de a képregények rajongói is kapkodhatják majd a fejüket a sok újdonság láttán. (sfportal)