Motoros a pokolból: a Szellemlovas

Napjainkban rendkívül hálás dolog képregényekbõl filmeket készíteni. Ugyan néha becsúszik egy-egy balul sikerült mû, de összességében igazán szép sikerekkel kecsegtetnek ezek a vállalkozások. A Szellemlovas (Ghost Rider) az egyik legújabb ilyen jellegû adaptáció, amelynek a fõszereplõje Nicolas Cage lesz.

Szellemlovas az egyik legnépszerûbb amerikai képregényhõs, idehaza azonban kevéssé ismert. Néhány alkalommal felbukkant a magyar Marvel képregényekben, de legtöbbször, csupán mint mellékszereplõ bizonyította, hogy milyen nagy hatalommal rendelkezik.

A filmbéli fõszereplõt Nicolas Cage alakítja, aki több alkalommal is tanúságot tett amellett, hogy ezerarcú, veterán színész. Mégis, ha megpróbáljuk a valóságban elképzelni az elnyûhetetlen, félelem nélküli, motorost, aki éjszakánként végigszáguld a városon, nem biztos, hogy Cage arca ugrik be elsõnek. A készítõk is így gondolhatták, mivel a szereppel elõször Johnny Deppet keresték meg, aki azonban nem vállalta el a film készítését.

Nicolas Cagetõl nem idegen a fantasy világa, habár tény és való, hogy népszerûségét nem elsõsorban ezeknek a filmeknek köszönheti. A 42 éves színész azért pár mese-szerû filmben játszott már, ilyen volt például az 1989-es Vampire's Kiss vagy késõbb az Angyalok városa (1998), ahol Cage a halandó élet után érdeklõdõ angyalt alakította, esetleg a misztikus hangulatot megpendítõ az A nemzet aranya (2004).

Johnny Blaze, a Szellemlovas nagy szerelmét Eva Mendes alakítja, kinek elbûvölõ szépségét már A randiguru (2005) címû filmben megcsodálhattuk. A színésznõ több filmben alakította már a “végzet asszonyát” és a most készülõ képregény-adaptációban sem lesz ez másként, õ lesz az a nõ, akiért Johnny Blaze (Cage) szó szerint eladja a lelkét.

A cikk folytatása elolvasható a sfportal.hu-n.