Képregény Info 2007/7

A Magyar Képregénykiadók Szövetségének mai hírlevele.

Fumetti magyarul

A Fumax kiadó új sorozatba kezd, Az önálló történetenként is élvezhetõ Dampyr, a sötétség gyermeke kötetenként 96 oldalas és fekete-fehér lesz, egy kötet ára 990 forint. Az Olaszországban 2000 óta futó nagysikerû sorozat erdeti kiadója a Bonelli. Az akció/horror mûfajú képregény fõszereplõje a vámpír apától és ember anyától származó Harlan Draka többnyire vámpírokra és más gonosz lényekre vadászik. Állandó segítõi: Kurjak, a kiábrándult katona, és Tesla, a szép vámpírhölgy, aki gyûlöli saját fajtáját.

Rejtõ-Korcsmáros pályázat: módosított határidõ

A Képes Kiadó technikai okokból március 11-ig meghosszabbította a február elején meghirdetett pályázata leadási határidejét. A pályázat kiírása a www.kepregeny.info honlapon található.

Készülõ képregények

Árnybíró 1 (MangaFan, 2. kiadás, eredeti borítóval).
Árnybíró 5 (MangaFan).
Batman: Hush 2 (Képes Kiadó).
Buborékhámozó 1 (Képes Kiadó, szaklap).
Dampyr 1 (Fumax).
Eduárd 8 (Képes Kiadó). Megjelenik február végén.
300 (Képes Kiadó). Megjelenik március 12-én.
Lucky Luke 4: A nagyherceg (Pesti Könyv).
Megtorló: Balfékek szövetsége (Fumax).
Papírmozi 1: Ugyanaz pepitában (Képes Kiadó).
Pinkhell 3 (Magyar Képregény Akadémia).
Princess Ai 2 (Fumax).
Sebõk Imre: A halálsugár (Windom).
Kismesterek 1 – Szenes Róbert: A zöldeskék bolygó nem válaszol (Windom).
Tarot Café 1 (Fumax).
Vertigo 3 (Kingpin)

A külön nem jelölt kötetek a 3. Magyar Képregényfesztiválra jelennek meg.

Közelgõ események

Képregény Kedvelõk Klubja
2007. február 22.
kArton Galéria (1054, Budapest, Alkotmány u.18.), 18 órától
“A képregény határmezsgyéin”. Beszélgetés a Móricka, a Kismalac, a Morbid, a Szaft, a Kutyahús és hasonló, erotikus és pornográf képregények alkotóival. Résztvevõk: Fóka (Rokker Zsoltti), Geek (Sushi Strip), Gardener, Giddy, Téjlor (A fáraó háreme) és Fazekas Attila (Szexi).

Pongrác-délután az RS9-ben
2007. február 28.
RS9 Színház (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.)
Képregénykiállítás 25 magyar színésznõ és színész által írt szöveggel. Az alkotók: Bencze Ilona, Cseke Péter, Dolhai Attila, Csala Zsuzsa, Cseke Péter, Détár Enikõ, Für Anikó, Fésüs Nelly, Gálvölgyi János , Haumann Péter, Hegyi Barbara, Kaszás Attila, Koós Réka, Koltai Róbert , Mácsai Pál, Németh Kristóf, Nyertes Zsuzsa, Oroszlán Szonja, Oszter Sándor, Rékasi Károly, Rudolf Péter, Szabó Gyõzõ, Szerednyey Béla, Tahi Tóth László , Tóth Enikõ.
15.00 Megnyitó és sajtótájékoztató: beszélgetés színészekkel, színésznõkkel.
16.30 KultÓra Rendhagyó összmûvészeti óra kamaszoknak: mozgalmas, tanulságos esemény, ahol a résztvevõk közelebb kerülhetnek a képzõ- és elõadómûvészetekhez, egyszerre tettel, szóval, figyelemmel közelíthetnek a kultúrához és az alkotás folyamatához. Benne: – találkozás az alkotókkal (Kadosa-Kiss József, Palotás Attila), – képregényszöveg-író ujjgyakorlatok, – játék a képekkel.
18.00 Vacsoraidõ: a szendvicsek, az üdítõk és a kiállítás szabad élvezete.
19.00 Kép(-)regény az élet? Kerekasztal-beszélgetés képregények szakértõivel és Pongrác alkotóival. Meghívott vendégek: Korcsmáros Gábor (Képes Kiadó), Bayer Antal (Magyar Képregény Kiadók Szövetsége), Kadosa-Kiss József (Pongrác-alkotó), Palotás Attila (kretamagazin.hu).

3. Magyar Képregényfesztivál
2007. március 31.
Gödör Klub (Budapest, Erzsébet tér), reggel 10-tõl
Az immár hagyományos esemény elõzetes programjából: képregényvásár, újdonságok bemutatója, vetítések, interaktív programok, képregényiskola, rajzverseny, tombola, az Alfabéta-díjak átadása, koncertek. A fesztiválhoz kapcsolódó kiállítás megnyitója március 26-án lesz, ugyancsak a Gödör Klubban. A fesztivál honlapja: http://fesztival.kepregeny.info.

SakuraCon
2007. május 5-6.
A Magyar Anime Társaság idén is a Petõfi Csarnokban tartja 2007 elsõ nagy mangás-animés rendezvényét. Részletek a www.animecon.hu holnapon olvashatók.