Képregény Info 2006/31

[MKSZ] Aktuális képregényes információk elsõkézbõl, közvetlenül a Magyar Képregénykiadól Szövetségétõl…

Friss megjelenések

Eduárd 6 (Képes Kiadó, 28 oldal, fekete-fehér, 395 forint). Befejezõdik a Sörmesterek elsõ epizódja, folytatódik A szõke ciklon klasszikus Rejtõ-feldolgozás, megkezdõdik a pályázatnyertes Õfelsége postavonata (Szabó Jenõ forgatókönyve alapján rajzolta Matheika Gábor), Eduárd és a globalizáció, Büfi (Fekete Imre), Noname (Felvidéki Miklós) Tomster, Dodó, Krampusz. Kapható Inmedio és Relay újságosoknál.

Rozsomák: Snikt! (Fumax, 112 oldal, színes, 2490 forint). Az X-Men tagjának sajátos interpretációja egy elismert manga-rajzoló, Tsutomu Nihei (Nihei Cutomu) munkája.

Sörmesterek 1: Charles, 1854 (Képes Kiadó, 46 oldal, színes, 2990 forint). Az Eduárdban elõközölt történet összegyûjtve, színesben. Írta Jean Van Hamme, rajzolta Francis Vallès.

Képregényes rendezvényeken beszerezhetõ kiadványok:

Kalyber Joe 2: Esõ (színes, 50 oldal, 1250 forint). Pilcz Roland képregényének második része.

Panel 3 (fanzin, 490 forint). Az elsõ magyarországi képregényes szaklap következõ száma, cikkekkel, ismertetõkkel, ajánlókkal, kritikákkal, exkluzív képregényekkel.

Roham fantasztikus agresszív magazin 3 (64 oldal, ingyenes). Benne a Bürokraták harmadik része.

Kiállítások, aukció

Zórád Ernõ kiállítás Szegeden

2006. november 22-december 17

Dugonics András Piarista Gimnázium (Szeged, Bálint Sándor u. 14)

A magyar képregény klasszikusának és kiváló festõnek a kiállítását november 22-én 18 órakor Szabó Zoltán, a Panel képregényes szaklap fõszerkesztõje nyitja meg.

2. Karikatúra és képregény aukció

2006. november 26, vasárnap

Antik Enteriõr, Mûcsarnok, 11 óra

Az aukción szereplõ mûvek megtekinthetõk a kArton galéria standján (plug 18), illetve a katalógus PDF formátumban letölthetõ a kArton honlapjáról (www.karton.hu). Az eredeti képregényoldalak között szerepelnek Zórád Ernõ, Korcsmáros Pál, Gugi Sándor és Cserkuti Dávid munkái is. Az árverést Winkler Nóra vezeti.

Kockáról kockára – Szimplakert

2006. december 1.-tõl

A Szimplakertben (VII. Kazinczy u. 14.) folytatja vándorútja a Körút Fesztiválon bemutatott kiállítási anyag.

December 1-én, a 18 órai megnyitó után rendezik meg a „Magyar képregényhõs verseny” 1. fordulóját, amelynek keretében a Magyar Képregény Akadémia és az Art7 Studio rajzolói ismert személyiségeket, a Szimplakert munkatársait, valamint a sajtó képviselõi és a moziban zajló Anifest közönsége közül önként jelentkezõket örökítik meg képregényfiguraként. A verseny második fordulójára a december 9-i Hungarocomixon, a harmadikra december 30-án, a Mentában kerül sor.

A kiállított mûvek alkotói: Ábrai Barnabás, Brazil, Csordás Dániel, Futaki Attila, Gyõri Tibor, Lanczinger Mátyás, Odegnál Róbert, Gradimir Smudja, Alexandar Zograf és Zorro de Bianco, valamint megtekinthetõk a Garisa H. Zsolt és Varga Zerge Zoltán által felújított Rejtõ-Korcsmáros képregényoldalak is.

Gradimir Smudja, Vincent és Van Gogh Budapesten

2006. december 7. Alexandra Irodalmi Kávéház, 19 óra, V. Károly körút 3/c.

Beszélgetés Gradimir Smudja képregényrajzolóval, Bánföldi Tibor fordítóval és Halmos Ádám kiadóvezetõvel a Nyitott Könyvmûhely Art Comix sorozatában megjelent Vincent és Van Gogh c. albumról, amelyet a szerzõje helyben dedikál is.

2006. december 8. Fókusz Könyváruház, 16 óra, VII. Rákóczi út 14., Gradimir Smudja dedikál.

2006. december 9. Hungarocomix 2006 a Sugár üzletközpontban. Gradimir Smudja 11 és 15 órakor dedikál.

Hungarocomix 2006

2006. december 9., szombat, 10-18 óra

Sugár üzletközpont (Budapest, Örs vezér tere)

Képregénykiállítás és -vásár, képregényiskola, tombola, dedikálások, vetítések. A belépés ingyenes.

Standot állítanak a Magyar Képregénykiadók Szövetségének az alábbi tagjai:

ADOC-Semic, Dragon Rouge, Fumax/Comicsinvest, Képes Kiadó, Kingpin, Krak, Magyar Képregény Akadémia, MangaFan, Míves Céh, Nyitott Könyvmûhely, Pesti Könyv, Roham, Titkos Fiók, Vad Virágok Könyvmûhely, Vándorkõ, Windom.

Vendégek: Botond, Delta Vision, Holdfény Fantasy, Kalyber Joe, Magyar Anime Társaság, Mozinet, Mõbiusz Print, Panel, Panini Comics, Trillian.

Bejelentett újdonságok:

Árnybíró 2 (MangaFan, 194 oldal, fekete-fehér, 1500 forint). Az Animeconon indult mangasorozat második része.

Batman: Hush 1 (Képes Kiadó, 100 oldal, színes, 2490 forint). Az elmúlt évek legsikeresebb Batman-története három kötetben jelenik meg. Írója Jeph Loeb, rajzolója Jim Lee.

Eduárd 7 (Képes Kiadó, 36 oldal, fekete-fehér, 395 forint). Folytatódik A szõke ciklon klasszikus Rejtõ-feldolgozás és befejezõdik a pályázatnyertes Õfelsége postavonata. Egy teljes Usagi Yojimbo történet, A próba (Fekete Imre), Eduárd, Tomster, Dodó. Kezdõdik a teljesen felújított Piszkos Fred, a kapitány elõközlése.

Pinkhell 2 (Magyar Képregény Akadémia, színes). Dupla terjedelemben. Erre a kiadványra épül a Hungarocomixon megtekinthetõ kiállítás.

Sushi-Strip 2 (fekete-fehér). Ábrai Barnabásnak, a Magyar Képregény Akadémia tagjának a saját, rendszertelen idõközökben jelentkezõ kiadványa, korlátozott példányszámban.

A szörny ébredése (Titkos Fiók, színes). A világhírû Enki Bilal sorozatának elsõ kötete.

A Roham pályázati felhívása

A Roham magazin pályázati felhívást hirdet képregény forgatókönyv kategóriában.
A pályázatra elsõsorban az ezredforduló hazai realitásaira reagáló, illetve abból kiinduló fantasztikus forgatókönyveket várunk max. 10 oldal terjedelemben. A pályázat elbírásánál elõnyben részesülnek az új, eredeti témát feldolgozó alkotások, az irodalmi megfogalmazás. Egy szerzõ több mûvel is pályázhat. Az elkészült pályamunkákat a rohamKUKACroham.hu e-mail címre várjuk
A pályamunkák leadási határideje: 2007. január 15.
A beérkezett munkákból a szerkesztõség a három legjobbat fogja kiválasztani és díjazni.
Eredményhirdetés: 2007. február 15. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

Díjazás:
Elsõ helyezett: 50.000 Ft + megjelenés a Roham magazinban.
Második helyezett: 40.000 Ft + megjelenés a Roham magazinban.
Harmadik helyezett: 30.000 Ft + megjelenés a Roham magazinban.

Ugyanebben a témában a Roham novella kategóriában is hirdet pályázatot. A maximális terjedelem 50.000 karakter terjedelemben (szóközökkel). Itt a díjazás 150.000 (1. hely), 100.000 (2. hely) és 50.000 forint (3. hely). Minden más feltétel megegyezik a képregény kategóriával.