Képregény Info 2006/26

A Magyar Képregénykiadók Szövetségének legfrissebb hírlevele…

Képregényes program az Animáció Világnapján

Helyszín: Uránia mozi, Budapest. A világnap magyar programját szervezõ Manifeszt honlapja: www.manifeszt.hu

Október 28-tól november 3-ig: Képregénykiállítás az emeleti elõtérben. Gradimir Smudja: Vincent és Van Gogh c. képregénye (Art Comix) és Korcsmáros Pál Rejtõ-képregényei (Képes Kiadó)

Október 28-án 11 órától:

A földszinten: képregényvásár.

Az emeleti kávézóban: rajzfilmiskola Szabó Zsuzsannával, képregényiskola és portrérajzolás Fehér Zoltánnal, Fritz Zoltánnal és Lanczinger Mátyással, a Magyar Képregény Akadémia tagjaival

Elõadások és beszélgetések az emeleti színpadon:

13 óra: Manga-hullám: Három új japán (tárgyú) képregény jelent meg októberben. Vajon beindul-e végre nálunk is a manga-kiadás? A beszélgetés résztvevõi: Németh Vladimir (Fumax), Boros Csaba (Manga-Fan), Tóth H. József (Vad Virágok).

14 óra: Tûzvihar: 1956 képregényben. A Képes Kiadó bemutatja új kötetét, amelyet rajzolója, Fazekas Attila dedikál.

14.30: Folytatódik a Lucky Luke-sorozat: Simon István (Pesti Könyv) bemutatja a Billy the Kid c. kötetet.

15 óra: Klasszikusok újrakiadásai: Egri csillagok, Kincses sziget, Rocambole. Kerekasztalbeszélgetés a Képes Kiadó, a Windom és a Míves Céh kiadók képviselõivel. A beszélgetést Kiss Ferenc képregénygyûjtõ vezeti.

16 óra: Nemcsak a szuperhõsöké a világ (Amerikában). Harza Tamás (Kingpin kiadó) bemutatja Vertigo címû felnõtteknek szóló képregénysorozatát.

16:30: Betonfejek és cemendék. Bayer Antal, a Míves Céh szerkesztõje bemutatja a Fekete-Fehér Képregényantológia 6. kötetét.

17 óra: Vincent és Van Gogh. Halmos Ádám (Art Comix) bemutatja legújabb kötetét, amelybõl az elõtérben kiállítás is megtekinthetõ.

(A világnaphoz kapcsolódóan lesz képregényes esemény Debrecenben is, a CTS informatikai kft termeiben, a Marodi utcában.)

Friss megjelenések

Árnybíró 1 (Manga Fan kiadó, 194 oldal, fekete-fehér, 1500 forint). Az eredetileg Shin Angyo Onshi címen megjelent koreai képregény elsõ kötete.

Eduárd 5 (Képes Kiadó, 28 oldal, fekete-fehér, 395 forint). Megújult és színes borítót kapott az Eduárd. A Sörmesterek folytatása, részlet a Tûzviharból (Fazekas Attila), A szõke ciklon klasszikus Rejtõ-feldolgozás elsõ része (Korcsmáros Pál), Nero Blanco: A tanácsadó (Lanczinger-Bayer), Eduárd és a szüret, A Dodók nemi élete, Tomster, Krampusz.

Vertigo 1 (Kingpin kiadó, 100 oldal, színes). Y, az utolsó férfi, Prédikátor, Constantine. Három kultikus képregény a DC Comicstól, folytatásokban.

Witch 2006/11 (Egmont): a lányok kedvenc képregénylapja mostantól kéthetente jelenik meg.

Közelgõ események

2006. október 26., csütörtök

Képregény Kedvelõk Klubja

Este 6 órakor a kArton galériában (1054 Budapest, Alkotmány utca 18.).

A rendezvény címe: „A háromkirályok csillaga”, és a grafika három ágának legtekintélyesebb gyûjtõjével Szabó Zoltán Ádám beszélget. A karikatúragyûjtõket Gyöngy Kálmán, a képregényeseket Kiss Ferenc, a diafilmeseket Bíró Ferenc képviseli.

2006. október 28., szombat

AnimeNap az Iparmûvészeti Múzeumban, 10-18 óra

Hogyan kapcsolódnak a ma oly közkedvelt japán animék és mangák a 18-19. századi fametszetekhez? A rendezvény erre a kérdésre próbál választ adni rajzversennyel, vetítésekkel, elõadásokkal és más programokkal.

2006. november 19.

XII. Képregénybörze az újpesti Munkásotthon utcai általános iskolában.

2006. december 9.

Hungarocomix 2006 a Sugár üzletközpontban.

Elõkészületben

A készülõ kötetek egy részének az elõzetese megtekinthetõ a www.kepregeny.info honlapon!

ADOC-Semic/Kingpin:

Pókember különszám 2006/1 (színes). Pókember és a Fekete Macska, 1. rész. Megjelenik október végén.

Fumax:

Rozsomák: Snikt! (112 oldal, színes). Az X-Men tagjának sajátos interpretációja egy elismert manga-rajzoló, Tsutomu Nihei munkája. A kiadó ezzel a kötetttel kezdi meg könyvesbolti forgalomba is kerülõ Marvel-képregények kiadását. Megjelenik a novemberi képregénybörzére.

Képes Kiadó:

Egri csillagok (színes). A klasszikus Korcsmáros Pál-féle feldolgozás újonnan kiszínezett, nagyméretû kiadása. Megjelenik októberben.

Tûzvihar (30 oldal, fekete-fehér). Az 1956-os forradalom a témája Fazekas Attila és Bán Mór képregényének. A kötet a forradalom 50. évfordulójára jelenik meg.

Sörmesterek 1: Charles, 1854 (46 oldal, színes). Az Eduárdban elõközölt történet összegyûjtve, színeseben! Megjelenik a novemberi képregénybörzére.

Magyar Képregény Akadémia

Pinkhell 2 (színes). Megjelenik dupla terjedelemben a decemberi Hungarocomixra.

Míves Céh Kiadó:

Fekete-Fehér Képregényantológia 6: Betonfejek és cemendék. (100 oldal, fekete-fehér). Megjelenik az Animáció Világnapjára.

Míves Céh Kiadó/Karton Galéria/Képregény Kedvelõk Klubja:

Fekete-Fehér Képregénymúzeum 4: Szitás György: Rocambole. (48 oldal, fekete-fehér). Megjelenik az Animáció Világnapjára, korlátozott példányszámban. Elõrendelhetõ kizárólag a mivesceh@mivesceh.hu e-mail címen, átvehetõ a képregénykiadók rendezvényein.

Pesti Könyv:

Lucky Luke 2: Billy, a kölyök. (44 oldal, színes). Megjelenik november elején.

Roham:

Roham fantasztikus agresszív magazin 3 (64 oldal, ingyenes). Benne a Bürokraták harmadik része. Megjelenik októberben.

Titkos Fiók:

A szörny ébredése (színes). A világhírû Enki Bilal sorozatának elsõ kötete. Bilal egy másik képregénye alapján készült a Halhatatlanok címû film. Megjelenik a Hungarocomixra.

Windom kiadó:

Sebõk-összes 2: A kincses sziget (fekete-fehér). Robert Stevenson világhírû regénye alapján, gyûjtõknek, korlátozott példányszámban. Megjelenik az Animáció Világnapjára.