Képregény Info 2006/21

A Magyar Képregénykiadók Szövetségének aktuális hírekkel és információkkal teli legfrissebb hírlevele…

Rövid hírek

A Sebok Imre életmuvét gondozó Windom kiadó és a Lucky Luke-sorozatot kiadó Pesti Könyv csatlakozott a Magyar Képregénykiadók Szövetségéhez.

A kepregeny.info honlapon új képcsíkként olvasható Haragos Péter Strip címu sorozatának néhány darabja is. Mától például pár napig a Combino-villamos esetére reflektál képregényben. Ugyanitt most már visszanézhetok a korábbi Bate (Birkás Péter) és Eduárd (Garisa H. Zsolt) képsorok is.

Mégsem marad képregényes vonatkozású esemény nélkül Kelet-Magyarország a debreceni könyvkarnevál elmaradása ellenére. Szeptember elején a Nyírségi Osz keretén belül megrendezett nyíregyházi Gyümölcskarneválon a Képremény Alapítvány is kap egy sátrat, ahol szeptember 9-én lehet találkozni a Magyar Képregénykiadók Szövetsége és a Magyar Képregény Akadémia tagjaival, és kedvezményesen meg lehet vásárolni egyes kiadványokat. A rendezvényhez várhatóan kiállítás is kapcsolódik. További részletek következo hírlevelünkben.

Friss megjelenések

Lucky Luke: Daltonváros. (Pesti Könyv, 44 oldal, színes, 1299 Ft). Rajzolta Morris, írta René Goscinny. Augusztus utolsó napjaitól lesz kapható az újságárusoknál és egyes könyvesboltokban, valamint a képregényes terjesztohelyeken az új magyar nyelvu Lucky Luke-sorozat elso darabja. A klasszikus történetben az adminisztratív tévedés folytán ismét kiszabadult Dalton-testvérek saját várost alapítanak.

Sebok-összes 1: Egy hírhedett kalandor (Windom, 42 oldal, fekete-fehér, 950 forint). A Sebok Imre életmu-kiadás elso kötete Jókai Mór az Egy hírhedett kalandor a XVII. századból c. regénye alapján készült képregényt tartalmazza. A 400 példányban megjeleno, gyujtoknek szánt kiadvány megrendelheto a windomcomicsKUKACgmail.com címen.

Közelgo események

2006. augusztus 31., csütörtök
Képregény Kedvelõk Klubja
Karton galéria (1054 Budapest, Alkotmány utca 18.), este 6 óra.
A téma a volt Jugoszlávia, ezen belül Vajdaság képregénye. Házigazda Kiss Ferenc, felkért elõadó Szabó Zoltán Ádám. Vendégek: Halmos Ádám (Art Comix), Tricepsz és Igor Lazin.

2006. szeptember 9., szombat
Mozaikos találkozó
Club Coco Bongo (1075 Budapest, Síp utca 4.), 15 óra
Minden Mozaik-rajongót szeretettel várnak.

2006. október 7., szombat
Oszi Animecon
Petofi Csarnok, Budapest.
A japán rajzfilmek és képregények rajongóinak soron következo találkozója.

2006. október 3-31.
I. Siklósi történelmi képregénykiállítás
Siklósi vár, megnyitó: 2006. október 3.-án kedden délután 14:00 órakor.
20 rajzoló közel száz eredeti képregény oldalán mutatja be a tárlat a
képregény magyarországi történetét. A megnyitón a muvészek portrékat
készítenek, a kiállítók rajzainak és vázlatainak egy része megvásárolható.

Elokészületben

ADOC-Semic/Kingpin: Pókember különszám 2006/1 (színes). Pókember és a Fekete Macska, 1. rész.
Megjelenik szeptember végén.

Fumax: Princess Ai 1 (192 oldal, fekete-fehér). Kezdodik a Tokyopop népszeru, háromkötetes mangájának a magyar nyelvu kiadása. Megjelenik osszel.

Képes Kiadó: Eduárd 4. (24 oldal, fekete-fehér). A Sörmesterek folytatása, az 1002. éjszaka befejezése. Farkas Gyozo és a szabad választások (Fazekas Attila), Példakép (Fekete Imre), stripek. Megjelenik szeptember 7-én.

Irodalmi klasszikusok 5: Vörös és fekete (fekete-fehér). Stendhal regénye alapján rajzolta Korcsmáros Pál (újrakiadás). Megjelenik szeptember elején.

Magyar Képregény Akadémia: Pinkhell 2. Megjelenik dupla terjedelemben, decemberben.

Míves Céh Kiadó: Fekete-Fehér Képregényantológia 6: Betonfejek és cemendék. (100 oldal, fekete-fehér). Megjelenik októberben.

Míves Céh Kiadó/Karton Galéria/Képregény Kedvelok Klubja: Fekete-Fehér Képregénymúzeum 4: Szitás György: Rocambole. (48 oldal, fekete-fehér). Megjelenik osszel, korlátozott példányszámban.

Roham: Roham fantasztikus agresszív magazin 3. (64 oldal, ingyenes). Benne a
Bürokraták harmadik része és a Ábrai Barnabás Team Building c. képregénye.
Megjelenik szeptember elején.

Windom kiadó: Sebok-összes 2: A kincses sziget (fekete-fehér). Robert Stevenson világhíru regénye alapján, gyujtoknek, korlátozott példányszámban. Megjelenik osszel.

Egyéb hírek

A közelmúltban több, képregényekkel kapcsolatos blog is indult, ajánljuk
mindenkinek a figyelmébe!
roham.freeblog.hu – A Roham agresszív fantasztikus magazin alkotóinak a blogja.
panel.wplanet.hu – A Panel képregényes szaklap/fanzin online válozata.
kepregenyraktar.freeblog.hu – Képregénykritikák, képregényelméleti gondolatok Driller barátunktól.
kepregenyakademia.blogspot.com – A Magyar Képregény Akadémia alkotóinak a közös, rajzokkal boven gazdagított blogja
strip.blogter.hu – Haragos Péter rajzos blogja