Képregény Info 2006/17

A Magyar Képregénykiadók Szövetségének legfrissebb hírlevele…

Friss megjelenések

Eduárd 2. (Képes Kiadó, 24 oldal, fekete-fehér, 190 forint). A tartalomból: Az 1002. éjszaka, 2. rész (Heltai-Korcsmáros újrakiadás), Sörmesterek: A Steenfort-dinasztia, 2. rész (Van Hamme-Vallès), Nero Blanco: Budapest by night (Bayer Antal-Vass Róbert), Apádüte (Fekete Imre), Eduárd, Tomster, Kalyber Joe, Krampusz, Szivárvány Köz. (www.kepeskiado.hu)

Egy hírhedett kalandor: A Windom kiadó megkezdte a teljes Sebõk Imre életmû kiadását. Az elsõ kötet Jókai Mór az Egy hírhedett kalandor a XVII. századból c. regénye alapján készült képregényt tartalmazza. A 400 példányban megjelenõ, gyûjtõknek szánt kiadvány ára 950 forint. Elõrendelhetõ a windomcomicsKUKACgmail.com e-mail címen, valamint megvásárolható július 22-én és 29-én a Sugárban a képregényiskola mellett (ld. következõ hír).

Közelgõ események

2006. július 22., 29.
Kézmûves napok és képregény rajziskola
Sugár bevásárlóközpont (Budapest XIV. Õrs vezér tere), reggel 10 és este 6 között. A képregény tanfolyamot a Magyar Képregény Akadémia tagjai tartják (22-én Fehér Zoltán és Lanczinger Mátyás, 29-én Tamási Antal és Tikos Péter). A rendezvényen kedvezményesen megvásárolhatók a Magyar Képregénykiadók Szövetségének a kiadványai.

2006. augusztus 12.
Képregény a Sziget-Fesztiválon
Hasonlóan a tavalyi évhez, a Mozinet sátrában egy nap ismét a képregényé lesz.
Portrérajzolás a Magyar Képregény Akadémia tagjaival, arcfestés Balla Krisztinával. Fritz Zoltán, Gáspár Tamás, Odegnál Róbert és az MKA más tagjai bemutatják a különbözõ kézi és számítógépes rajzolási, színezési és felújítási technikákat. Az elõadások és beszélgetések témái: Jean Giraud/Moebius munkássága, a mai magyar képregény helyzete (Gróf Balázzsal, a Pinkhell, az Eduárd és a Roham munkatársaival), a fekete-fehér képregény hagyománya (Varró Attilával, Cserkuti Dáviddal, Ábrai Barnabással). Filmvetítés: Sin City. Részletes program a Sziget honlapján.

2006. augusztus 16-19.
Debreceni Könyvkarnevál, Bartók terem (Piac u. 11-15).
A Karneváli Hét keretében harmadik alkalommal megrendezendõ Nemzetközi Debreceni Könyvkarneválon közös standot állít a Magyar Képregénykiadók Szövetsége.

Elõkészületben

Eduárd 3. (Képes Kiadó, 24 oldal, fekete-fehér, 190 forint). A tartalomból: Az 1002. éjszaka, 3. rész (Heltai-Korcsmáros újrakiadás), Sörmesterek: A Steenfort-dinasztia, 3. rész (Van Hamme-Vallès), A torony (Cserkuti Dávid-Fekete Imre), Eduárd, Tomster, Hé Dodó, Krampusz, Szivárvány Köz. (www.kepeskiado.hu)

Fekete-Fehér Képregényantológia 6. Blueberry, Sin City, Beton, Pszichopark, Pókember, Doktor Strange, Second contact. Megjelenik szeptember végén.

Irodalmi klasszikusok 5: Vörös és fekete (Képes Kiadó). Stendhal regénye alapján rajzolta Korcsmáros Pál (újrakiadás). Megjelenik szeptember elején.

Lucky Luke: Dalton City. Rajzolta Morris, írta René Goscinny. A Pesti Könyv kiadó ezzel a kötettel kezdi kiadni a Magyarországon korábban Talpraesett Tom és Villám Vili cmen is megjelent képregényeket, amelyek alapján több játékfilm, rajzfilm és játék is készült. Megjelenik szeptember elején.

Pókember különszám 2006/1 (ADOC-Semic kiadó). Pókember és a Fekete Macska, 1. rész. Írta: Kevin Smith, rajzolta: Terry Dodson. Megjelenik a nyár folyamán.

Roham 3. (ingyenes). Megjelenik a Sziget Fesztiválra. Benne a Bürokraták c. képregény harmadik része.

Egyéb hírek
A Galaktika tudományos-fantasztikus magazin ismét pályázatot hirdet képregények készítésére. A beadási határidõ 2006. augusztus 15. Részletek a Galaktika honlapján (www.metagalaktika.hu).