Képregény Info 2006/16

[MKSZ] A Magyar Képregénykiadók Szövetségének legfrissebb hírlevele.

A Vonat képregénypályázat eredménye

A szeptember végi „Képregényállomás” rendezvény alkalmából meghirdetett forgatókönyvírói pályázat nyertesei:

Herega Zoltán: Csak oda. Képregényét 6 oldalban fogja megrajzolni Gyori Tibor.

Szabó Jeno: Ofelsége postavonata. Képregényét 10 oldalban fogja megrajzolni Matheika Gábor.

Árva-Szabó Péter: Whole car. Képregényét 8 oldalban fogja megrajzolni Ábrai Barnabás.

Friss megjelenés

Eduárd 2. (Képes Kiadó, 24 oldal, fekete-fehér, 190 forint). A tartalomból: Az 1002. éjszaka, 2. rész (Heltai-Korcsmáros újrakiadás), Sörmesterek: A Steenfort-dinasztia, 2. rész (Van Hamme-Valles), Nero Blanco: Budapest by night (Bayer Antal-Vass Róbert), Apádüte (Fekete Imre), Eduárd, Tomster, Kalyber Joe, Krampusz, Szivárvány Köz. (www.kepeskiado.hu)

Közelgo események

2006. július 15., 22., 29.

Kézmuves napok és képregény rajziskola

Sugár bevásárlóközpont (Budapest XIV. Ors vezér tere), reggel 10 és este 6 között. A képregény tanfolyamot a Magyar Képregény Akadémia tagjai tartják (15-én Fehér Zoltán és Tamási Antal, 22-én Koszper Gábor és Lanczinger Mátyás, 29-én Tamási Antal és Tikos Péter). A rendezvényen kedvezményesen megvásárolhatók a Magyar Képregénykiadók Szövetségének a kiadványai.

2006. augusztus 12.

Képregény a Sziget-Fesztiválon

Hasonlóan a tavalyi évhez, a Mozinet sátrában egy nap ismét a képregényé lesz.

Portrérajzolás a Magyar Képregény Akadémia tagjaival, arcfestés Balla Krisztinával. Fritz Zoltán, Gáspár Tamás, Odegnál Róbert és az MKA más tagjai bemutatják a különbözo kézi és számítógépes rajzolási, színezési és felújítási technikákat. Az eloadások és beszélgetések témái: Jean Giraud/Moebius munkássága, a mai magyar képregény helyzete (Gróf Balázzsal, a Pinkhell, az Eduárd és a Roham munkatársaival), a fekete-fehér képregény hagyománya (Varró Attilával, Cserkuti Dáviddal, Ábrai Barnabással). Filmvetítés: Sin City. Részletes program a Sziget honlapján. (sziget.hu/fesztival/programkereso/szinpad76589alh76590)

2006. augusztus 16-19.

Debreceni Könyvkarnevál, Bartók terem (Piac u. 11-15).

A Karneváli Hét keretében harmadik alkalommal megrendezendo Nemzetközi Debreceni Könyvkarneválon közös standot állít a Magyar Képregénykiadók Szövetsége.

Elokészületben

Pókember különszám 2006/1 (ADOC-Semic kiadó). Megjelenik júliusban. Pókember és a Fekete Macska, 1. rész. Írta: Kevin Smith, rajzolta: Terry Dodson.

Roham 3. (ingyenes). Megjelenik a Sziget Fesztiválra. Benne a Bürokraták c. képregény harmadik része.

Irodalmi klasszikusok 5: Vörös és fekete (Képes Kiadó). Megjelenik szeptember elején.

Egy hírhedett kalandor: A Windom kiadó megkezdi a teljes Sebok Imre életmu kiadását. Az elso kötet Jókai Mór az Egy hírhedett kalandor a XVII. századból c. regénye alapján készült képregényt tartalmazza. A 400 példányban megjeleno, gyujtoknek szánt kiadvány ára 950 forint. Megjelenik júliusban. Elorendelheto a windomcomicsKUKACgmail.com e-mail címen.

Egyéb hírek

A Galaktika tudományos-fantasztikus magazin ismét pályázatot hirdet képregények készítésére. A beadási határido 2006. augusztus 15. Részletek a Galaktika honlapján ( metagalaktika.hu ).