Hihetetlen Hétvége a képregények világában

[yuyu] Hihetetlen Hétvége a képregények birodalmában! Több mint 50 féle képregény 30% kedvezménnyel március 30-án 16 órától április 2-án 10 óráig.

Az akcióban részt vevõ kiadók: Képes Kiadó, Míves Céh Bt., Nyitott Könyvmûhely, Ratius Kiadó, Titkos Fiók Kiadó.

A képregény gyökerei több ezer évre, egészen a barlangrajzokig nyúlnak vissza, mai formájának kialakulása azonban a 19. század végén kezdõdött el, majd a 20. században vált robbanásszerûvé a fejlõdés. Különbözõ stílusok, irányzatok fejlõdtek ki a világ számos pontján, Japánban kialakult a manga, az amerikai piac önteni kezdte magából a színes, folytatásos képregényfüzeteket, megjelentek a nyugat-európai tömegképregények, és velük párhuzamosan mindenütt születtek a képregényben rejlõ lehetõségeket sokszínûbben kiaknázó mûvészibb, underground alkotások is. A képregény máig töretlen népszerûsége éppen a sokféleségével magyarázható. Bármely korosztály megtalálhatja a hozzá leginkább közel álló stílust: a könnyedebb hangvételû rövid képregénycsíkoktól, a kalandos képregényfüzeteken át a legkomolyabb politikai vagy mûvészeti kérdéseket boncolgató kötetekig minden megtalálható a „kilencedik mûvészet” kínálatában. Hosszú kényszerpihenõt követõen néhány éve Magyarországon is reneszánszát éli a képregény. Egyre több külföldi – amerikai, francia, japán, szerb – kötet jelenik meg fordításban, és a magyar képregényalkotók is évrõl évre egyre többet publikálnak. Megalakult a Magyar Képregénykiadók Kiadók Szövetsége, amely idén március 31-én, szombaton immár harmadik alkalommal szervezi meg a Magyar Képregényfesztivált. Az egész napos ingyenes rendezvény ezúttal a Gödör Klubban kerül megrendezésre, és az érdeklõdõk a rengeteg képregény mellett nézhetnek animációs filmeket, kipróbálhatják saját képregényalkotó tehetségüket, személyesen találkozhatnak a magyar alkotókkal és a rendezvény külföldi vendégével, a szerb Aleksandar Zograffal.

A rendezvényre jelenik meg Scott McCloud A képregény felfedezése címû kötete, amely szórakoztató módon, képregényes formában beszél a „kilencedik mûvészet” történetérõl, a legrejtettebb titkairól, a különféle stílusok közti különbségekrõl és megannyi a képregénnyel és általában a vizuális mûvészetekkel kapcsolatos kérdésrõl.

Forrás: bookline.hu

Persze aki teheti, inkább a 3. Magyar Képregény Fesztiválon költse el a költendõt! :D