3MKF Meghívó

[mano] Kaptunk egy meghívót. Szeretjük, ha meghívnak minket valahova. De ez a meghívó nem csak nekünk szól ám, hanem Nektek is. Ha tehetitek, azaz, ha tudtok menni, menjetek!

Kedves barátunk!

Sok szeretettel meghívunk a 3. Magyar Képregényfesztivál sajtótájékoztatójára.
Idõpont: 2007. március 26, 16 óra
Hely: Gödör Klub (Budapest V. Erzsébet tér)

A sajtótájékoztatón bemutatjuk a Magyar Képregénykiadók Szövetsége fesztiválújságját, beszélünk a fesztivál programjáról és szót ejtünk az ott debütáló újdonságokról. Ezt követõen 17 órakor Kozma Péter, a kArton galéria vezetõje megnyitja a fesztiválhoz kapcsolódó képregénykiállítást.

A március 31-i, immár hagyományos fesztiválon lesz rajzverseny, képregényiskola, dedikálások, tombola, kedvezményes képregényvásár, több film vetítése és két koncert. Ismert vendégek is megtisztelnek minket jelenlétükkel, akiket a Magyar Képregény Akadémia tagjai és más grafikusok rajzban fognak megörökíteni. Szintén a fesztiválon adjuk át a tavalyi év kiemelkedõ képregényeiért járó Alfabéta-díjakat a nyerteseknek: a Bürokraták szerzõinek (Roham magazin), Vass Richárdnak a legjobb kép-novelláért, Cserkuti Dávidnak a legjobb egy oldalas munkáért és Marabunak a legjobb képsorért.

A kiállításon látható egy friss válogatás a Magyar Képregény Akadémia alkotócsoport munkáiból Pinkhell 3. címû kiadványukhoz kapcsolódóan, a szerb Aleksandar Zograf képregényei és felesége, Gordana Basta szõttesei a képregények alapján, Gróf Balázs néhány alkotása, valamint képek a kArton galéria gyûjteményébõl. Ugyancsak megtekinthetõk a Kréta magazin Pongrác nevû figurájához ismert személyiségek által írt képregények.

A fesztivál teljes programja megtekinthetõ a honlapján: fesztival.kepregeny.info

Az újdonságok közül néhány: 300, Batman, Kázmér és Huba, Scott McCloudtól a Képregény felfedezése, számos manga, klasszikus magyar képregények újrakiadása és új magyar képregények a Pinkhellben, a Rohamban és a Papírmoziban. A fesztiválon lesz a Renaissance DVD premierje, valamint a Malacka és a TAhO új lemezének a bemutatója.

A kiadványok többségének az elõzetesei megtekinthetõk itt: www.kepregeny.info/elozetes.php

Üdvözlettel, a Magyar Képregénykiadók Szövetsége elnöksége

Bayer Antal
Halmos Ádám
Korcsmáros Gábor
Teisenhoffer Viktória
Tóth H. József