Akira DVD

[ninja] Egy korszakalkotó filmnek nem kell cégér, de egy jó DVD annál inkább, s a dolgok jelenlegi állása szerint az Odeon olyan kiadvánnyal készül tisztelegni Otomo nagyszerû animéje elõtt, amely nem csupán hazánkban, de az egész világon egyedülálló lesz.

Ha nem lenne Akira, akkor a sokrétûségében, ötletgazdagságában és megvalósításában páratlan japán rajzfilmkultúráról a szigetországon kívül kb. annyit tudna a világ, mint a Húsvét-szigetek õslakosságáról. Kacuhiro Otomo emblematikus filmje irányította rá a Nyugat és Amerika tekintetét az animére, e mûvészeti önkifejezõ módra, amely azóta világszerte millió hívet gyûjtött magának, s elõbb a Warnernek és a Best Hollywoodnak, most pedig az Odeonnak hála, immáron hazánkban is megvethette lábát: ez utóbbi kiadó pedig olyan lépésre készül, amire eddig még nem volt példa a magyar DVD-kiadás történetében.

Az Akira – melynek mozis kópiája a nagysikerû budapesti szereplést követõen mától vidéki filmszínházakban folytatja hódító útját – elõre láthatólag május 14-én jelenik meg DVD-n. A kétlemezes kiadvány fogyasztói ára 5990 forint lesz, ezért a szép summáért azonban olyan terméket vehetünk kézbe, amely sem kívülrõl, sem belülrõl nem okoz majd csalódást. A magyar szitázású lemezeket egy háromfelé hajtható, slipcase-megoldást alkalmazó digipakkban találjuk majd, amely dombornyomású (fekete alapon ezüst színû feliratokkal dolgozó) lesz: a látott tervek alapján nagyon elegáns külcsínnel számolhatunk.

Részletek a dvdextra.hu-n.