A Szörny Ébredése

[gobra] Megjelent Enki Bilal: A Szörny Ébredése c képregénye a Titkos Fiók kiadásában! – „A történet 2026-ban játszódik, az Obscurantis Order a világot és a tudást fenyegeti. Behódoltat mindenkit aki a kultúrát, a történelmet képviseli és saját harcosává alakít. Mindeközben három testvér keresi egymást…”

A három testvér Szarajevóban született, 1993. augusztusában. Egy ágyban nõttek fel, a gránát ütötte lyukon a csillagos ég látványával. Nike, Leyla és Amir nem is tudna egymásról, ha Nike-nak (ejtsd: Nájk) nem lenne különleges emlékezõkészsége. Apránként, naponta jut vissza az idõben, egészen születése pillanatáig.

A szerzõrõl:
1951-ben született, Belgrádban, még Jugoszláviában. 1960-ban költözik családja Párizsba, ahol megismerkedik majd a képregénnyel és a mozival. 1971-ben megnyeri a Pilote magazin versenyét, ahol megjelenik elsõ története, a „Bol maudit”. 1975 óta sorozatosan jelentet meg képregényalbumokat, az 1980-as „Nikopol” trilógia az elsõ amit maga is ír meg. Az ebbõl készült filmjét Magyarországon is vetítették, azaz nem is képregényeirõl, hanem harmadik filmjérõl a legismertebb hazánkban. 1987-ben megnyeri az Angouleme-i képregényfesztivál nagydíját, számos kiállítást szerveznek mûveibõl világszerte, most pedig itt vagyunk:

Enki BILAL legutolsó tetralógiájának elsõ része 1998-ban, második része 2004-ben, a harmadik része pedig 2006 májusában jelent meg franciául, mostantól pedig magyarul is olvasható lesz A SZÖRNY ÉBREDÉSE címû elsõ fejezet.

Forrás: titkosfiok.hu