3MKF – Körvonalazódik a program

[mano] Március 31 már minden kedves KN látogató naptárjában be van karikázva. Ugye? ;)
A teljes és részletes programot a szervezõk a jövõ hétre ígérik, addig is, íme pár információ, melyek vélhetõen a végleges tervben is benne lesznek…

„…Annyi biztos, hogy mind a négy Alfabéta-díjas jelen lesz és közülük ketten (Brazil, Vass Richárd) részt vesznek a Fritz Zoli-vezette rajzoló-kommandó munkájában is. Bemutatunk egy rajzoló hölgyet is, az elsõ magyar lányt, akinek megjelent mangája nyomtatásban, az Anime Stars magazinban, amelynek a második száma kapható lesz a fesztiválon. Az „Így készült” sorozatban pedig Fazekas Attilától lehet ellesni mesterfogásokat.
Szót ejtünk a képregényfilmekrõl is. A KN fõoldalán kibontakozott egy vita a filmkritika, mint olyan kapcsán. Errõl fogunk beszélgetni filmkritikusokkal. A Scott McCloud-kötethez kapcsolódva pedig a képregény, mint mûvészet lesz a téma.

Csacso felvetésére, hogy jussanak szóhoz az eddig a nyilvánosság elõtt ritkábban megjelenõ rajzolók, igyekszünk megszervezni, hogy a Pinkhell 3 bemutatóján lehetõleg a teljes gárda vegyen részt. Remélem, csoportosan tényleg könnyebben vállalják a fellépést.

Lehet majd kérdezni okosakat és fifikásakat a Marvel-fórumon Harza Tamástól és Kvaszta Ádámtól, levelezõ rovataink mindentudó szakértõitõl. Tamás ugyanitt fog beszélni terveirõl, és talán Vladi is elmondja, mi következik a Megtorló után.

Különösen érdekesnek ígérkezik az a kerekasztal, amelyet Tonya vezet, és amelyen részt vesz valamennyi manga-féle képregény kiadója vagy szerkesztõje: Boros Csaba (MangaFan), Tóth H. József (Vad Virágok), Németh Vladimir (Fumax), Járdán Csaba (Delta Vision) és Sárközy Bence (Atheneum 2000).

Kertész Sándor barátunk elvállalta, hogy bevezetõt mond a Dampyrhoz, és õ is csatlakozik Kiss Ferihez és Domján Zolihoz a Sebõk Imrét méltató kis beszélgetéshez, amelynek a keretében Bíró Ferenc Sebõk-diafilmet is vetít.

A kiállításról még szintén folyik a tárgyalás, de annyiban valóban nemzetközi lesz, hogy most végre remélhetõleg méltó módon sikerül megmutatnunk Zograf munkáit, ami tavaly sajnálatos módon meghiúsult.

A vetítésekrõl már beszéltem korábban. Lesznek még AMV-k is, sõt, a Magyar Anime Társaság valószínûleg hoz magával egy táncpadot is (ne kérdezzétek, nem tudom).

Lehet majd kártyázni a Holdfény és a Lulu Cards standjainál, DVD-ket venni a Renaissance-t itt bemutató Budapest Filmnél és a Navigátor Filmnél.

Akikrõl még szó lesz: Lucky Luke, Papírmozi, Buborékhámozó, Vertigo, Batman. A Képes Kiadó itt fogja bejelenteni a börzén debütáló francia sorozatának a címét, és eredményt hirdetünk a Rejtõ-Korcsmáros pályázaton.

Jön még Pongrác is. Pongrác egy kedves képregényfigurát, akit a Kréta magazin talált is, és különbözõ hírességek írnak hozzá szövegeket. Ugyanezt most majd megteheti bárki, és valószínû, hogy a közönség sorai között fel fog bukkani néhány kis képregény ismert írója, akiket majd jól kikérdezünk, hogy ki a kedvenc képregényfigurája. Aztán meg lesújt rájuk a portrérajzoló-kommandó…” (Tony)