2010. – 2. félév

Egy hete magunk mögött a válság ellenére hihetetlen mennyiségű újdonsággal megtartott 6. Magyar Képregény Fesztivál, és egy röpke június után mindjárt itt a félév vége is. Néhány kiadó már hírlevél, fórum, vagy kiadványai utolsó oldalai formájában közhírré tette, hogy mik várhatóak tőlük a második félévben. Tehát a listánk közel sem teljes, de lássuk, mi ismert:

Cartaphilus

A Cartaphilus idén indult új sikersorozatainak második része biztosan várható, mint ahogy a Sandman folytatása is:

  • Hellboy #2 (Wake the Devil #1-5)
  • A Setét Torony #2 (The Long Road Home #1-5)
  • Sandman #3 (The Sandman #17-20)

És talán a Simpsons Család is folytatódik a 4. résszel (Simpsons Comics #15-18).

Fumax

A Fumax tavasszal igen erősen nyitott, a második féléves terveiből viszont egyelőre csak a D, a vámpírvadász 4. része ismert, de szinte biztosra vehető, hogy lesz még valami Manga megjelenésük, ami akár a Hetalia 2, vagy az új Princess Ai sorozat 3. része is lehet…

Képes Kiadó

Az Igazság Ligája Kalandjai a 2. Cartoon Network féle gyűjteménnyel folytatódik, továbbra is a fiatalabb képregényolvasók számára. (Justice League Adventures #13, #14, #16 #19, #20. Galéria itt.)

Az idénre beharangozott Rejtő Jenő alapanyagú Korcsmáros Pál képregény, a A láthatatlan légió sajnos késni fog, de nem maradunk Korcsmáros füzet nélkül, hiszen az 1960-ban elkobozott, majd szerencsére pár éve meglelt Alexander Dumas feldogozás, A három testőr várhatóan idén megjelenik.


/Nem végleges, tervezett borítók!/

Kingpin

A többcsatornás gyűjtés és a rajongók érdeklődésének köszönhetően mégis folytatódik az Y, az utolsó férfi (erről bővebben itt), így újabb epizódokat ismerhetünk majd meg Yorick és majma megpróbáltatásaiból (Y, the last man #6-10). Eredeti borítók itt.

Az Új Bosszú Angyalaiból idén már a 4. kötet jelenik meg (The New Avengers #16-20), melyben az Angyalok egy új ellenféllel veszik fel a harcot.
Részletek és eredeti borítók itt.

Nyitott Könyvműhely (Art Comix)

A fesztiválon megjelent Scott Pilgrim első két részének utolsó oldalain már látható, hogy hogyan fognak kinézni a következő kötetetek, melyekből a 3. rész szinte biztosan várható idén, és talán a 4. is!

Vad Virágok

A kiadó teljesi idei megjelenési terve már ismert, és remélhetőleg nem is nagyon fog változni.
Ősszel várható a Szamuráj Nyúl történetének újabb fejezete, az Usagi Yojimbo #9: Daisó, a szokásos adag Kázmér és Huba, mely immár a nyolcadik részénél tart és egy bónusz kötet, a Kázmér és Huba képeskönyve lusta vasárnapokra, valamint új sorozat is indul, mégpedig a Richard Thompson jegyezte Zsákutca (Cul de Sac).

+1

Megjelenés közelébe jutott végre a Mint az árnyak címen futó kisregény, amelyen a készítők több évig dolgoztak. A könyv érdekessége egyébként, hogy Vass Richárd több, mint 80 tusrajza illusztrálja a történetet. (Részletek itt.)


[poll id=”197″]