Zagor #2

Cím: Zagor #2
Szerző(k): Mauro Boselli, Michele Rubini
Kiadó: Anagram / Frike
Ár: 4200 4000 Ft
Formátum: album
Terjedelem: 232 oldal
Megjelenés: 2020.06.27
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

A Zagor sorozat második magyar nyelvű kötete először a június 27-én megrendezésre kerülő Képregénypiac eseményen lesz kapható.

A történet eredetileg 2013-ban jelent meg, szerzője az első kötethez hasonlóan ismét Mauro Boselli (aki egyébként a Dampyr-sorozat kitalálója-írója), rajzolója a fantasztikus Michele Rubini. Ihletője pedig Sir Arthur Conan Doyle, pontosabban világhírű klasszikus regénye, Az elveszett világ.

Zagor, az észak-amerikai indiánok által békítő szellemként tisztelt hős és mexikói bajtársa, Chico Brazíliában járnak, egy régi barátjukat felkutatni. A nyomok Mato Grosso állam végeláthatatlan őserdeibe, majd egy különös fennsík felé vezetnek, amely éppoly titokzatos, mint amennyire megközelíthetetlennek tűnik…

Az utazás hamarosan vakmerő expedícióvá, majd kockázatos kalanddá, végül életveszélyes próbatétellé változik, ahol nemcsak a küzdelem gigászi, hanem az ellenfelek is. Egy elveszett világ teremtményei és harcias őserdei törzsek körében Zagor és Chico minden erejüket és merészségüket latba vetve igyekeznek megmenteni régi és új barátaikat, magukat, illetve a dzsungel békéjét.

Az olasz képregényvilág egyik leghíresebb hőse ismét a klasszikus kalandirodalom hagyományaiból merítő, lebilincselő történettel szórakoztatja az olvasók több korosztályát is, rendkívül eleven, dinamikus stílusú rajzokban elmesélve.

A Menekülés az ősvilágból különlegessége, hogy története Sir Arthur Conan Doyle Az elveszett világ című, klasszikus regényét idézi meg, a Zagor-kalandok világába helyezve.

Eredeti megjelenés: Il mondo perduto; Scontro di titani; Il ponte sull’abisso (Zagor No. 626-627-628, 2013/06-07-08)