Yazawa Ai: Paradise Kiss

Az amerikai Tokyopop kiadó megszűnése után az általuk kiadott mangák egy csapásra eltűntek a webshopok „polcairól”, így bár használtan be lehet szerezni az olyan címeiket, mint például a Love Hina, Beck, vagy a teljes első, és majdnem teljes második Lupin III-mangaszéria, rengeteg remek cím tűnt el a rajongók szeme elől.

Azokra a címekre, amelyek további vevőkre számíthatnak, már egy ideje lecsapott a többi mangakiadó: a Love Hina jogait „visszaszerző” Kodansha a Love Hina omnibus kiadványokat jelenteti meg folyamatosan, most pedig a Vertical jelentette be, hogy Yazawa Ai (az itthon is kapható Nana szerzőnője) Paradise Kiss című, ötkötetes mangáját adja ki.

A Paradise Kiss egy szintén inkább lányoknak szóló, de a hangvétele miatt fiúknak is ajánlható manga, melyben egy fiatal lány találkozik össze egy ugyancsak fiatalokból álló, természetesen a világmegváltás előtt álló divattervező csapattal. A Paradise Kiss egyébként ennek a kompániának a neve, akik felfedezik a lányban rejlő potenciált, és rábeszélik, hogy legyen a modelljük.

A sorozatból készült animét itthon is vetítette az Animax (A+) néhány évvel ezelőtt.

Forrás: ANN