Újvilág Póki + 616 Póki

Egy ideje keringett egy titokzatos banner a világhálón, ami mindenki kedvenc Pókembere mellett egy fantomfigurát mutatott, és egy közelgő minisorozatot reklámozott. A Spider-men című szériánál csak az volt a kérdés, hogy Peter Parker kivel fogja végighimbálózni ezt a néhány hónapot?

Ha hihetünk a kiszivárgott infóknak, akkor ez a valaki bizony Miles Morales (Ultimate Spider-man) lesz, és ez azt jelenti, hogy idén nyáron az első valódi Újvilági és 616-os crossovernek nézhetünk elébe. Sajnos egy ideje nem követem az Ultimate-címeket (aki olvassa Miles Morales sztoriját, kommentben kifejtheti a véleményét), de szinte csak jókat hallottam róla.

Bendis nagy reményeket fűz a képregényhez, legalábbis az egyik interjúban az 50. évforduló egyik fontos állomásaként beszél a Spider-men-ről, ami kétségtelenül fontos mérföldkő, de abban már nem vagyok biztos, hogy szükséges is.

A júniustól megjelenő minisorozatot az Ultimate Spider-man csapata jegyzi: Bendis írja, Sara Pichelli rajzolja, a színekért pedig Justin Ponsor felel majd, öt füzeten keresztül.

Forrás: NYDailyNews

Egy ötrészes mini-képregénysorozat erejéig összehozza a Pókember-alteregókat a Marvel Comics képregénykiadó: Peter Parker és a nyomdokaiba lépett Miles Morales találkozására a szuperhős felbukkanásának ötvenedik évfordulója alkalmából kerül sor.
Az elbukott Pókember helyét átvevő Miles Morales az Ultimate Fallout tavaly augusztusban megjelent negyedik számában vívta első csatáját. A karaktert a 2000-ben debütált Ultimate Spider-Man alkotója, Brian Michael Bendis találta ki.
A képregénysorozat tavaly nyáron megjelent 160. számában – a Zöld Manóval vívott harcban – alulmaradt Peter Parker helyét átvevő új hős félig afro-, félig latin-amerikai származású. A két karakter egy júniusban megjelenő ötrészes minisorozatban fog találkozni. A képregény szövegét és történetét Brian Bendis, a rajzokat pedig Sarah Pichelli jegyzi.
Pókember alakja 1962 augusztusában, az Amazing Fantasy 15. számában tűnt fel először. (MTI)