Watchmen – Az Őrzők #2

Alan Moore és Dave Gibbons méltán világhírű és korszakalkotó képregényének második magyar nyelvű kötete az eredetileg tizenkét részes mű középső négy fejezetét tartalmazza.
A WATCHMEN egyszerre újította meg a műfajt, és állította új kihívások elé annak alkotóit, valamint rajongóinak sorába szólított jó néhány kétkedőt, akik e remekmű előtt nem voltak hajlandók elismerni, hogy a képregény is képviselhet irodalmi értéket.

A WATCHMEN 1988-ban megkapta a sci-fi és fantasy műveknek kijáró Hugo-díjat az egyéb kategóriában, ez az egyetlen képregény, amely szerepel a Time magazin „A 100 legjobb angol nyelvű regény 1923-tól napjainkig” listáján („…szívdobogtató és szívszorító olvasmány, igazi vízválasztó egy fiatal médium fejlődéstörténetében„), és idén az Entertainment Weekly az előkelő 13. helyet szavazta meg neki az elmúlt negyedszázad legjobb olvasmányai között.

A WATCHMEN cselekménye a nyolcvanas években játszódik egy alternatív, a nukleáris háború szélére sodródott Amerikában, ahol néhány törvényen kívül helyezett, többnyire kiöregedett és cseppet sem hősies „szuperhős” azzal szembesül, hogy valaki rájuk vadászik.

A tizenkét részes képregényt három kötetre bontva nyújtjuk a magyar olvasónak; az első két kötetet hamarosan követi a művet lezáró harmadik kötet.

Magyarorzágon kiadja a Cartaphilus Kiadó.
Megjelenés: 2008. december (Hungarocomix)
A második kötet ára 2.580.- Ft

Az első kötetről…
Fórum a KN-en…