VIECC ’22

Visszatért a kényszerpihenőből a Vienna Comic Con!

Utoljára 2019-ben rendezték meg az egyik legjobb, és legközelebbi Comic Con-t Ausztriában. Idén végre újra mehetünk VIECCelődni (bocs, de tényleg) a szomszédba.

A program idén is igyekszik mindenféle geeket kiszolgálni: lesz cosplay verseny és bemutató (gyerek kategóriában is), a Show Fighting Arénában iszonytató vérontást rendezhetünk kedvenc habszivacs fegyvereinkkel LARPolva, a GameZoneban gonosz kacajjal perzselhetjük fel ellenfelünk utolsó életerő pontjait egy jól kijátszott lappal vagy kockadobással. Mint mindig, most is együtt tartják meg a Vienna Challengers Arenaval, szóval be lehet kockulni digihentelve is.

Az elmaradhatatlan film- és sorozatszínészek listáján ismerős neveket köszönthetünk: ha nyáron lemaradtál Christopher Lambertről vagy Jack Gleesonról, akkor most pótolhatod. De itt lesz Anna Shaffer (Vaják), Clive Standen (Vikingek) vagy Luka Peroš (A nagy pénzrablás) is.

Na és ami nekünk a legfontosabb, a képregényes felhozatal:

Mahmud Asrar is járt már nálunk idén, de ha a Conanodat össze is firkálta már, azóta egy friss, ropogós Batman vs. Robin-t is az orra alá tuszkolhatsz.
Ha már a sötét lovag, itt lesz Laura Braga, aki többek közt a Future State: The Next Batman rajzolta.
Még mindig a bőregér vonalon haladva jutunk el az idei kimagaslóan bomba vendégnévhez: itt lesz Brian Azzarello. Teljesen mindegy, milyen műfajt ír, legyen az krimi, horror vagy szuperhősködés, az élmény garantált. Az biztos, hogy bőven lehet miből válogatni, hogy mit írassunk alá.
A másik amerikai íróvendég Stephanie Phillips, aki ugyan futott Wonder Womanen és Harley Quinnen is, eddigi legizmosabb munkája mégis a We only kill each other, egy mocskos és földhözragadt thriller, amiben New York egymással hadakozó zsidó bűnözőinek kell összefogniuk az amerikai náci mozgalom megfékezésének érdekében a II. VH. előtt.
Marco Castiellonak elsősorban a Star wars rajongók örülhetnek majd nagyon, de kivette a részét a Marvel/DC szuperhősködésből is.
Az olasz Francesco Barbieri 25 éve tevékenykedik rajzolóként és illusztrátorként, keze alól szertefutott sok Bolondos Dallamok és Hanna-Barbera karakter.

Emellett persze az Artist Alley-t sem szabad kihagyni, például Dave Lung és Giuseppe Cafaro asztalánál érdemes átlapozgatni a bitang nagy rajzmappákat.

Ha volt a tavalyi eseményre jegyed, akkor az érvényed az ideire is. Jegyeket, dedikálós- és fényképezős tokeneket itt tudtok vásárolni.