VIECC 2018

Még több sztár, képregénylegenda és cosplayer a 2018-ban bécsi VIECC Vienna Comic Con-on!

Már elindult a visszaszámlálás az őszi bécsi VIECC Vienna Comic Con rendezvényre (november 17-18.), miközben a vendéglista is egyre hosszabbra nyúlik. A híres színészek, a cosplay csillagok, valamint a gyermekeknek szóló új programok hihetetlenül izgalmas hétvégét ígérnek.

Látogatás Gondorból
Denethor II volt Gondor 26. és egyben utolsó uralkodója, Boromir és Faramir apja, akinek meg kell védenie Szauron seregétől Minas Tirith hatalmas városát. Ezzel a szerepével nyerte el a Gyűrűk Ura trilógiájában az akkor 40 éves John Noble rajongóinak szívét, és ezzel sikerült betörnie Hollywood-ba. Az ausztrál színész játszotta az excentrikus tudós szerepét A rejtély című sorozatban, de emellett a Sherlock és Watson, valamint Az Álmosvölgy legendája c. sorozatokban is feltűnt, és számos játék- és rajzfilmkarakternek kölcsönözte hangját.

A képregénylegenda Neal Adams fogadja a rajongóit
Ki nem ismerné Batman, X-Men és Green Lantern karaktereket? Írójuk, Neal Adams (Green Lantern, a Green Arrow és az Avengers), aki szinte legendává vált a képregények világában meghívott vendégként itt lesz.

Walking Dead sztárja is itt lesz
David Morrissey brit színész, a népszerű The Walking Dead Kormányzója a nagyszínpad vendége lesz egy időre, aláírásokat ad és közös fotókon szerepel majd a rajongókkal.
A színész számos top sorozatban játszott gonosztevőt, jelenleg Aulus Plautus parancsnokot alakítja a Britannia című fantasy-sorozatban. A művész, aki rendezőként és forgatókönyvíróként is bizonyította tehetségét, sztorikat és történeteket mesél majd Meet & Greet találkozók, és exkluzív vacsora során.

“It all started with the big bang”
John Ross Bowie, más néven Dr. Barry Kripke, az amerikai Agymenők raccsoló lángész kutatója már régóta a közönség kedvence a Sheldon elleni csúnya átveréseivel. Az Agymenők rajongói szintén találkozhatnak kedvencükkel ezen a hétvégén.
Az amerikai színész, stand-up komikus és zenei tehetség az Agymenők című sorozatban vált ismertté Dr. Barry Kripke megformálójaként, ahol John Ross Bowie a raccsoló géniusz szerepét játssza, jó adag feketehumorral és teljes ellentétben a valósággal. Számos olyan amerikai sorozatban és filmben csillogtatta sokoldalú színészi tudását, mint például a Hallatlan és a Női szervek. Nem csak a tévében nevetteti meg a közönséget, hanem rendszeresen fellép élő stand-up előadásokban. A zene világába az Egghead nevű pop-punk zenekar frontembereként lehet hallani.

A Marvel sztárja az írók között
Donny Cates is csatlakozik a VIECC Vienna Comic Con sikeres és tehetséges képregény-szerzőinek sorába. Ő a Thanos, Dr. Strange, Damnation, God Country, Buzzkill, The Ghost Fleet, Star Trek és az Atomahawk mögött álló kreatív elme. A Marvel képregényírójának jelenleg is számos új ötlete van, amit megoszt majd a rajongókkal itt Bécsben.

A cosplay profi ausztriai bemutatkozása
Tabitha Lyons a tehetséges brit cosplayer, azaz Artyfakes először jön Ausztriába, hogy találkozzon rajongóival. A cosplay iránti szenvedélye tizenkét éves korában kezdődött, amikor segített apjának élő szerepjátékokhoz szükséges kellékek megalkotásában és létrehozásában. Ma a családi cég ügyvezető igazgatója, tehetsége és kreativitása túlmutat a filmekhez, színházakhoz, TV-hez, vidámparkokhoz és játékokhoz kapcsolódó cosplay műfaján. A VIECC Vienna Comic Con rendezvényen a rajongóknak lehetőségük lesz a közös fotózásra, illetve klassz tanácsokkal is szolgál majd a standján.

Gyakorlat teszi a mestert – Debütál a Cosplay Contest Kids
A közösség kérésére idén először lesz külön Cosplay verseny a gyermekek számára. Akár hercegnő, tűzoltó, akár szuperhős (2-15 éves kor között) mindenki bemutatkozhat a nagyszínpadon.

Információ, regisztráció és jegyek a rendezvény weboldalán: www.viecc.com