Véget ér az iZombie

A 28. számmal véget ér Chris Roberson író és Mike Allred rajzoló remek Vertigo-sorozata. Előbbi régóta tervezgetett kilépésének most már nincs akadálya, a hírek szerint egy monumentális eseménnyel zárja le a vámpírok, élőhalottak és vérfarkasok által lakott Eugene város történetét.

A régóta “dédelgetett” kilépés természetesen nem a Vertigo-imprintre irányul elsősorban, Roberson elvileg a DC-vel szeretett volna már egy ideje véglegesen szakítani.

“A Fairest (Fables-crossover, a szerk.) sztorit leszámítva az iZombie lesz az utolsó képregény, amit a DC-nek írok.” “Már régóta terveztem, hogy kilépek, de meg kellett várnunk az iZombie megszűnéséről szóló hivatalos bejelentést, hogy nyíltan is beszélhessek róla. Röviden annyi történt, hogy nem igazán tetszik, ahogy a DC az ügyeit intézi, és ahogy más alkotókkal bánik.”

Majd így folytatta:

“Az ok, hogy ne akarjak a DC-vel dolgozni nem személyes élményből ered, csupán látom ahogy a kiadó a többi alkotóval és azok jogos tulajdonával bánik. …a Watchmen-prequel bejelentés volt az, ami véglegesen ráébresztett, hogy jól gondoltam a dolgokat. Le szeretném azonban szögezni, hogy csakis jó emlékeim lesznek a Vertigo szerkesztői csapatáról, akikkel az elmúlt éveket dolgoztam végig.”

Bár az elátkozott Grounded című Superman-sztorival nem éppen szerzett magának újabb rajongókat Roberson, az iZombie az egyik legjobb, felnőtt témájú havi sorozat volt az utóbbi időkben. A Twitterén közzétett infók szerint nem akar végleg eltűnni a képregényiparból, rengeteg újabb, megvalósításra váró ötlete van.

Forrás: Bleeding Cool