Usagi Yojimbo #10: Élet és halál között

A 22. Képregény Börzére jelenik meg az Usagi Yojimbo sorozat 10. része. Aki mégsem tudja első kézből a Börzén megszerezni, annak sem kell sokat várnia, hiszen már a Vad Virágoknak is van saját webshopja, így közvetlenül a kiadótól is megvásárolhatóak köteteik!

Talán az eddigi legsötétebb kötet ez a tizedik. Kicunét egy olyan komor történetben látjuk viszont, amit még az ő bája és vidámsága sem tud felderíteni. Régi ismerősként Tomoe Ame és a Komori nindzsák is felbukkannak – egy tipikusan japán témáról – a pusztító fegyverek ártalmairól szóló tanmesében. A kötet elején még idegen Inazuma – a lány, akinek a kardja villámként csap le – tragikus élettörténetét mesélve válik ismerősünkké. Usagi mintha felnőtt volna ebben a kötetben, amit Kurt Busiek értő bevezetője és a szerző, Stan Sakai informatív utószava egészít ki.

Usagi Yojimbo (magyarul: nyúl testőr) története a XVII. század végén játszódik Japánban. A polgárháború éppen hogy véget ért, a sógun még nem tudta megszilárdítani a hatalmát.Az anarchia és a politikai cselszövések korának végén járunk. Egy urát vesztett szamuráj, egy rónin bolyong ebben az országban, a neve Mijamoto Usagi. 1984-ben bukkant fel először, és folytatja azóta is vándorlását az újabb és újabb folytatásokban. Történetéből C64 számítógépes játék és szerepjáték is készült, sőt vendégszerepelt a legújabb Tini Nindzsa Teknőcök sorozatban.
A róla szóló képregényeket eddig tíz nyelvre fordították le és alkotójának elhozta a legjobb amerikai képregényeket jutalmazó Eisner díjat és a Parents Choices alapítványának a legjobb, gyerekeknek is szóló képregény díját. A rengeteg humorral és érzéssel megrajzolt állatfigurák valódi, drámai történeteket mesélnek el. A könyvet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk.

Stan Sakai: Élet és halál között
Sorozat: Usagi Yojimbo
Formátum: 15 x 23 cm, 224 fekete-fehér oldal
ISBN szám: 978 963 999 816 2
Megjelenés: 2011. október 8.
Ajánlott fogyasztói ár: 2.190 Ft
Vad Virágok webbolt ár: 1600 Ft