Ultimate Universe News #23

Szervusztok, kedveskéim! Hoztam nektek finom összefoglalót Ultimate Universe News címmel! Ez már a 23., az ám! És hogy mit tartalmaz? Hát, mondom máris azonnal nektek ugye: Az ULTIMATE SPIDER-MAN szekció most rövidke, de van benne egy szép fekete-fehér képecske, meg persze a múlt heti szavazás kiértékelése. És persze a New Ultimates kapcsán is van itt egy s más, például előzetes képek és alternatív borító. Csuhajja! Mi is van még, mi is van még… Á, hát persze! A héten érkező Ultimate Enemy 1. számának utolsó, immár végre szöveges előzetese Brian Michael Bendistől és Rafa Sandovaltól. A Póknő akcióba lendül, és a Roxxon épületében szambázik pár tudóssal! Ja, és itt is lesz két alternatív borító, az egyik Nick Fury főszereplésével! Tetszeni fog, higgyétek el!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ÍTÉLET: ULTIMATE SPIDER-MAN #1-6

Eredményhirdetés a múlt heti szavazásról!

Bevallom, nem erre számítottam. Elképesztően megosztott titeket az új sorozat első története, és a legrosszabb értékeléstől a legjobbig mindenfélét kapott ez a sztori. Vegyes tehát az eredmény, nagyon vegyes. Vajon inkább a sztori, vagy inkább a rajzok alapján döntöttetek? Akárhogy is, végül a 4-es („Jó volt.”) és az 1-es („Borzalmas volt!”) értékelések nyertek hajszállal a többi előtt, úgyhogy ezt a két osztályzatot átlagolom, és akkor kijön egy erős 2/3 végső ítéletként. Ezt átszámítva tízes skálára pedig az eredmény:

A ti ítéletetek:

Szigorúak vagytok, de maximálisan egyetértek veletek, még akkor is, ha én az elvakult fanatizmusom miatt minden újvilági sztorit jobbnak látok, mint amilyen.

GALÉRIA

Mondjuk a „galéria” szó túlzás erre az egyetlen képre, de sebaj. A 9. szám fekete-fehér verzióját hoztam most el nektek David Lafuentétől. Persze most a színes és fekete-fehér változat között nagy különbség nincs, hiszen a Póknő szerepel a borítón, akinek csak a haja nem fekete vagy fehér. Na, mindegy.

Tetszetős, nem? Részemről minden tetszik, amin a Póknő van. Vagy Kitty. Inkább Kitty. Hol van Kitty?

NEW ULTIMATES

Az a jó az Újvilágban, hogy mindent realisztikusabban, hihetőbben mutat be, mint a klasszikus univerzumban. Mindig is ezt szerettem benne. A párbeszédekre, a karakterekre helyezik a hangsúlyt, nem pedig a gigantikus csatajelenetekre, de ha van is harc, az is teljesen valószerű, semmi elképzelhetetlen dolog, és…

… és… és… nincsenek trollok, meg… két böszöm fegyverrel hadonászó Amerika Kapitány… meg a háttérben repülő tankok… Öööö… Izé…

Mindegy, a történet és a karakterábrázolás biztos kárpótol majd a sok hihetetlen csatajelenetért az asgardi szörnyek ellen. Persze valószínűleg mégsem. De azért legalább gyönyörködjünk egy kicsit az 1. szám hologramos alternatív borítójában alant.

Azért akármit is ábrázolnak a rajzok, Frank Cho szerintem nagyon profi, és miatta tényleg várom ezt a sorozatot. De nem, nem és NEM leszek hajlandó Ultimate New Ultimates-nek hívni, és KÉSZ!!! Idétlen egy cím.

ULTIMATE ENEMY

Eljött a várva várt pillanat! Ezen a héten jelenik meg Bendis újvilági trilógiájából az első felvonás első fejezete, az Ultimate Enemy 1. száma! Főszerepben: a Póknő, és nyilván még sokan mások! Ki lehet az Újvilág rejtélyes ellensége? Mit tervez és miért? Köze van az egésznek ahhoz a furcsa, trutymószerű izének, ami elnyeli a Roxxon épületét a lenti, szöveges előzetes oldalakon…? Vagy annak a vörös koponyának az alternatív borítón, amit alant láthattok Nick Fury mögött…? Ja, és a hologramos borító is ott van még, de ahhoz már nem tudtam sejtelmes kérdést kitalálni.

ULTIMATE ENEMY #1
Várható megjelenés: 2010. január 27.Már nemsokára…!

Múlt héten hosszabb volt, most pedig rövidebb az UUN. Ez a természet rendje, barátaim. Azért az Ultimate Marvel 4.0 fórum még mindig a helyén, ne aggódjatok, és azt is megígérhetem, hogy jövő héten újra jövök friss hírekkel, infókkal. No para tehát! Sziasztok!