Ultimate Universe News #21

Mondjátok: U! Mondjátok: L! Mondjátok: T! Mondjátok… Na jó, inkább mégsem betűzöm így végig az Ultimate Universe News szavakat. Pedig elsőre jó ötletnek tűnt, ha már elértünk a szerencsés 21. kiadáshoz. Inkább nézzük meg, mi van ma terítéken, jó? A nyitány természetesen most is az ULTIMATE SPIDER-MAN szekcióé, azon belül is a sorozat frissen megjelent 6. számáé. Egy rövid bemutató után egy spoilerektől hemzsegő elemzést kaptok tőlem az első sztori utolsó fejezetéről, úgyhogy kössétek fel a felkötnivalót! Aztán robogunk tovább, és láthattok pár Ultimate X-kedvcsináló képet a vadiúj sorozat vadiúj szereplőiről. Végezetül egy minisorozat, konkrétan az Ultimate Enemy következik majd, amelyből újabb színes és fekete-fehér előzetes oldalakat tudok mutatni nektek a Póknő főszereplésével. Ha mindez felkeltette az érdeklődéseteket, akkor hajrá, olvasásra fel!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ÚJ MEGJELENÉS

Az új év első újvilági megjelenése! Megérkezett végre az újraindult Ultimate Spider-Man első történetének fináléja, a The New World According to Peter Parker lezárása. Fáklya és Jégember egy iskolába kerülnek Peterrel, Mysterio újabb támadást indít Pókember ellen, és még az is kiderül végre, ki is az a rejtélyes, vörös csuklyás alak! Azt hiszem, ennyi izgalom egyetlen számban bőven megéri, hogy beruházzunk rá mind, nem?

ULTIMATE SPIDER-MAN #6
Fejezetcím: The New World According to Peter Parker (6. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: David Lafuente
Borító: David Lafuente

Mysteriónál betelt a pohár Pókembert illetően, ezért a nyomába küld egy PÓKIRTÓT… méghozzá egyenesen Peter Parker iskolájába! Ezenkívül: végre fény derül az Árnyéklepel kilétére! Ki ne hagyjátok a szupersztár BRIAN MICHAEL BENDIS és DAVID LAFUENTE legújabb fejezetét, amely egyben az első sztori utolsó felvonása is!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

Na és nektek hogy tetszett az első sztori utolsó fejezete?

ELEMZÉS

Figyelem!!! Mind közül ez a részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!!

Újabb elemzés, hölgyeim és uraim, és aki nem akarja előre tudni, kit is rejt a vörös csuklyás alak maszkja, az most ÁLLJON LE az olvasással! Hínnye!

Peter Parker / Pókember: Ejj, hát mik ki nem derülnek Peterről ebben a számban! A fejezetnyitó monológjában kifejti, mennyire nem bírja, hogy csak úgy sodorja őt az élet, hogy hirtelen új barátnője van, meg új „unokatestvérei” Johnny és Bobby képében, és így tovább, és így tovább. Szegény Peter. Tényleg baromi rossz neki, hogy egyszerre három dögös csajszi is őt akarja, meg hogy olyan haverjai vannak, mint Fáklya és Jégember… Jó, az tényleg nem buli annyira, hogy Mysterio ebben a számban is meg akarja ölni egy újonnan kifejlesztett Pókirtó robottal, de még abból a grízből is kihúzza őt a vörös csuklyás alak. Persze a Pókirtó megint a sulijában támad rá, ahogy oly sokszor tette már oly sok ellenfele, és felmerült bennem a kérdés, hogy miféle szadista szülők járatják még egy ilyen helyre a gyerekeiket. Most komolyan. Kéthetente lerombolja a sulit valami szupergonosz, és MÉG MINDIG nem vették ki innen a kölykeiket az emberek?! Atyám… Azt meg már tényleg csak egy szivacs nem tudná összerakni ennyi támadás után, hogy Peter a Pókember. És most Peter mellett itt van Johnny és Bobby is, igaz álnéven, de hát mégiscsak ők Fáklya és Jégember, úgyhogy nem lennék az iskolaigazgató helyében… (A szám elején pedig TÉNYLEG a Fekete Macskáról ábrándozik Peter, miközben ott ül mellette Gwen? Ilyen van?! Ennek a srácnak semmi sem elég?)

May Parker: May néni. Egyedülálló asszony. Pókember, Fáklya, Jégember és egy Gwen Stacy-klón (korábban Vérontó) nevelőanyja. De hogy lesz pénze ennyi kölyökre, az ég szerelmére? Biztos, hogy jól átgondoltad ezt, May néni? De legalább Johnny és Bobby beiskoláztatása könnyen ment. Egy ravasz húzással megváltoztatták a két fiú séróját, és már kész is volt Johnny Parker és Bobby Parker, Peter két rég nem látott unokatestvére! Szerencsére az iskolában ezúttal jóval barátságosabban fogadták Mayt is, miután legutóbb meggyanúsították, hogy az ő unokaöccse Pókember, de a vádak alaptalannak bizonyultak. Jól van, iskola már van a két srácnak… de hogyan megy majd tovább a kibővült Parker-família élete?

Kitty Pryde / Vörös csuklyás alak: Ó, igen. Ó, BIZONY ÁM! Kitty volt egész végig a rejtélyes vörös csuklyás alak! Öregem… Kedvenc újvilági karakterem még inkább belopta magát a szívembe most, hogy ilyen kemény kiscsaj lett belőle! Vajon miért vette fel ezt az új álruhát? Miért akar egyedül, magányosan harcolni a bűn ellen, ahol tud? Talán elege van abból, hogy mindenki ismeri és lenézi, mert mutáns? Vagy mélyebb okai vannak a döntésének? Elmondja valaha barátainak a titkát? Mert egyelőre még senki nem tudja, hogy ő ez az új szuperhős, még Peter sem. Az az oldal, amikor leveszi a maszkját, és egyedül ül a sötét sikátorban vérző orral… baromi hatásos jelenet szerintem. Nekem nagyon bejött, és alig várom, hogy megtudjam, mi lesz ebből, meg hogy miért is teszi ezt Kitty. Mindenesetre jól megerősödött az Ultimatum óta, az fix. Ha még emlékeztek, az előző számokban puszta kézzel ütött ki nagydarab bűnözőket, autók tetejét törte be egyetlen ugrással, könnyedén rúgta arrébb ellenfeleit… Szupererőre is szert tett volna, vagy mi? De legalább már azt értjük, miért tudta Mysterio felszerelését olyan könnyen tönkretenni, beleértve még a Pókirtót is. Emlékeztek, ugye? Ha Kitty átmegy valamilyen technikai eszközön, az egyből meghibásodik. Bizony.
Egyéb neve: A vörös csuklyás alaknak még hivatalosan nincs neve, de az előzetesekben Árnyéklepelként (Shroud) szerepel
Személyazonossága: Árnyéklepelként titkos
Foglalkozása: Diák, bűnüldöző
Különleges képességei / felszerelése: Bármikor anyagtalanná tud válni, és így képes áthatolni szilárd tárgyakon vagy sétálni a levegőben. Amikor elektronikus vagy mechanikus rendszereken siklik át, rendszerhibát okoz bennük, és így előidézi a teljes leállásukat. A jelek szerint az elmúlt időben jókora fizikai erőre tett szert, és a mozgása is gyorsabb lett.

Bobby Drake / Jégember: Bobbynak van egyelőre a legkisebb szerepe a kibővült Parker-családban, passzív szemlélőként sodródik csupán az árral. Először kénytelen hagyni, hogy Peterék lenyírják a haját, és szinte totál kopaszon kezdi meg új életét Bobby Parker álnéven Peter iskolájában. Hiszen meglehetősen gyanús lenne, ha a világhírű Jégember egyszer csak Peter osztályába kezdene járni, nem? Szerencsére nagyobb gond nélkül felveszik a suliba, de első napján máris megtapasztalja, milyen is az élet Pókember iskolájában: Mysterio Pókirtója rohamozza meg az épületet. Bobby erre persze Jégemberré változna, de akkor lebukna az inkognitója, úgyhogy marad a kispadon, és onnan figyeli, ahogy Pókember és a vörös csuklyás Kitty elintézik a robotot. Na, talán majd legközelebb, Bobby!
Egyéb neve: Bobby Parker
Személyazonossága: Bobby Parkerként titkos

Gwen Stacy: A szépséges, bájos és nagyszájú Gwen. Hát lehet őt nem szeretni? Nos, igen. Úgy tűnik Peter fejezetnyitó monológjából, hogy ő annyira nincs oda a lányért, mint Gwen őérte. Mintha ezt már egyszer eljátszotta volna Kittyvel is, nem? Mind tudjuk, mi lesz ennek a vége… Peter majd rohan vissza MJ karjaiba, szokás szerint. Tényleg nem nagyon izgatja, hogy hány lány szívén gázol át. Nem igazán frankó ez a hozzáállás szerintem. Ha már ennyire kis szent a mi Peterünk, meg nagy felelősségről beszél állandóan, tisztázhatná az érzelmeit a barátnőivel, mielőtt nagyobb baj lesz a dologból. Márpedig lesz, ezt már látom előre. De hátha tévedek. Pedig jó kis párost alkotott Peter és Gwen most is. Amíg Peter Pókemberként a Pókirtót gyepálta, addig Gwen az iskola előtt tartotta a frontot, és visszafogta Johnnyt és Bobbyt.

Johnny Storm / Fáklya: Fekete hajú Johnny! Ajvé! Bizony, neki is áldozatot kellett hoznia, hogy észrevétlenül el tudjon vegyülni Peter iskolájában Johnny Parker álnéven. A haját feketére festették, hogy senki ne ismerje fel benne a világhírű Fáklyát, és eddig bejött a dolog. Most már csak a tüzes természetét kell kicsit visszafogni. Meg kell tanulnia, hogy nem változhat át bármikor, mert akkor egyből lebukik. Ezért amikor a Pókirtó támad, akkor sem tehet semmit, csak hogy elfut, és messzebbről tér vissza Fáklyaként, mintha épp arra járt volna. Kár, hogy így pont lemaradt a robot elgyepálásáról. Sebaj, a következő sztoriban biztos jut neked is akció, Johnny!
Egyéb neve: Johnny Parker
Személyazonossága: Johnny Parkerként titkos
Haja színe: Festett fekete

Mary Jane Watson: Mary Jane-nek sem ebben a számban van élete legnagyobb szerepe, de hát ez van. Nem juthat mindenkinek mindig ugyanannyi reflektorfény. Kicsit kiakad, hogy Johnny és Bobby is immár az iskolatársai lesznek, mert persze ő azonnal felismeri őket, de aztán valahogy túlteszi magát a dolgon. Egy olyan „apróság”, mint a Pókirtó támadása, eléggé eltereli a figyelmét. Szorgos tudósítóként persze az egészet felveszi kis hordozható kamerájával, hogy legalább egy fincsi hírösszefoglalót összedobhasson majd a támadásból.

Jessica Jones és Kong Harlan: Meh, nekik igazából semmi szerepük most, de azért megemlítem, hogy őket is lehet látni ebben a fejezetben. Épp nagyban menekülnek az iskolából, amikor megtámadja azt a Pókirtó. Szegénykék. Így egymás mellett nézve egyébként eléggé passzolnak egymáshoz, nem? Mindkettő ezzel az emós, fekete szerkós stílusával, Jessica a lila rúzsával meg piercingjével, Kong a tarajos hajával… Szép pár lennének. Vagy nem, nem tudom, egyelőre egyikük sem volt annyira érdekes az újraindult sorozatban, hogy komolyan elgondolkodjam rajtuk.

Mysterio: És a záró képsorokon ismét a rettegett Mysterio! Kemény a csávó, az hétszentség. Újabb magáról készített videójában részletezi, hogyan építette meg a Pókirtót, és küldte azt Pókember után a fiúból szerzett vérmintával. Aztán rátér, hogy minden erejével azon lesz, hogy tönkretegye a fiú életét. Minden szálat megmozgat, hogy találjon valakit, aki tudja, ki Pókember valójában, és aztán lecsap rá. Yikes! Ez elég elszántan hangzik! Csak egy szusszanásnyi szünetet kap Peter a rendőrségnek hála, mert rátalálnak Mysterio otthonára az előző számban szerzett szerkezet alapján. Persze Mysteriót nem kapják el, mert nemes egyszerűséggel felrobbantja az egész kérót, hogy semmi nyom ne maradjon utána. Durva.

Ezzel zárul az Ultimate Spider-Man első sztorija! Februárban már az új történet első részével jelentkezem, de jövő héten, miután ülepedett kicsit bennünk ez a sztori, még visszatérünk rá!

Oldalak: 1 2