Ultimate News #136

Szervusztok! Végre itt az Ultimate News, és igen, végre ezúttal elfogadható mennyiségű hírrel és képpel is szolgálhatok nektek, mind hazai, mind amerikai fronton. Először is itt lesz velünk ma A Csodálatos Pókember legfrissebb, 71. száma, új történettel és rengeteg vendégszereplővel, majd a sokat csúszott Ultimate Spider-Man utolsóelőtti fejezete is további katasztrófákkal az özönvíz sújtotta New Yorkban. Természetesen ez utóbbi kiadványhoz pár kritikát is lefordítottam nektek. Ezt követően megmutatom az Ultimate Wolverine vs. Hulk 4. és 5. számaihoz készült új kiadások borítóit, visszaugrunk egy borító erejéig az Ultimate Origins 1. számára, valamint egy pillantást vethettek még az – nagy levegőt! – Ultimate Comics Avengers főszereplőire is! De bizonyára mindenkit az augusztusi előzetesek érdekelnek majd a legjobban, amelyek között ott figyel már az Ultimate Comics Spider-Man és az Ultimate Comics Avengers 1. száma… Hurrá!

Ez pedig már a 136. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

AUGUSZTUSI ELŐZETESEK

Most pár perc erejéig legyünk mi is olyan optimisták, mint a Marvel szerkesztői, és higgyünk abban, hogy az Ultimatum augusztusra véget ér, hogy aztán az Újvilág végre újjászülethessen Ultimate Comics címmel. Ha tényleg így lesz, akkor a nyár utolsó hónapjában két várva várt sorozat 1. száma fog minket megörvendeztetni: egy vadonatúj Pókember és egy vadonatúj Bosszú Angyalai (nem Különítmény!) fogják elindítani az új Újvilágot (Újabbvilágot?)! És akik mindezért felelnek: Brian Michael Bendis, David Lafuente, Mark Millar és Carlos Pacheco!

Ultimate Comics Spider-Man #1
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: David Lafuente
Alternatív borítórajz: Marko Djurdjevic

Majd’ 10 évvel ezelőtt az Ultimate Spider-Man megteremtette az Újvilágot, a klasszikus Marvel-univerzum újragondolt változatát, amely minden képzeletet felülmúlt. Most a csoda újra megtörténik: a tinédzser hálószövő életének legújabb fejezete az Ultimatum eseményei után kezdődik, és alapjaiban írja újra Pókember és környezete világát! Vadonatúj mellékszereplők, vadonatúj gonosztevők és talán még egy vadonatúj Pókember is színre lép hónapról hónapra. Csatlakozzatok ti is az Eisner-díjas íróhoz, Brian Michael Bendishez, aki magával hozta a méltán népszerű rajzolót, David Lafuentét (Ultimate Spider-Man Annual, Patsy Walker: Hellcat)! ILYEN Pókembert még eddig soha, sehol nem láthattatok! Ki ne hagyjátok!

Ultimate Comics Avengers #1
Írta: Mark Millar
Ceruza- és borítórajz: Carlos Pacheco
Alternatív borítórajz: Olivier Coipel

Na ki tért vissza? Úgy van, gyerekek: MARK MILLAR (The Ultimates, Wolverine: Old Man Logan) és a szupersztár rajzoló, CARLOS PACHECO (Avengers Forever, X-Men) berobbannak az Újvilágba egy észvesztő, fergeteges, idegtépő eseménnyel, amely mindent megrenget majd! Amikor egy szigorúan őrzött titok Amerika Kapitány életét fenyegeti, csakis a nemrég visszatért Nick Fury lesz képes arra, hogy rendet tegyen! Kezdetét veszi a hihetetlen történetek első felvonása: Project Avengers!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Újra itt A Csodálatos Pókember, barátaim, ezúttal már a 71. alkalommal, két történettel, valamint megannyi vendégszereplővel! A Klónsztori immár végleg lezárul egy epilógussal, minden elvarratlan szál megoldódik, majd kezdődik egy vadiúj sztori a Fenegyerekkel és sok más vendégszereplővel, akikkel Pókember együtt alakít meg egy szuperhősökből álló csapatot a Vezér ellenében! Ha egyedül nem sikerült őt legyőzni, talán csapatban menni fog… vagy mégsem? Egyáltalán kik lesznek az ifjú Pókember új társai? Mindez kiderül a kihagyhatatlan 71. számban!

A Csodálatos Pókember #71 – A Klónsztori (epilógus) / Harcosok szövetsége (1. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Mark Bagley

Az ifjú Peter Parker még alig heverte ki A Klónsztori történéseit, de máris újabb szörnyû kérdésekkel kell szembenéznie: Vajon túléli May néni a szívrohamát? Mik Nick Fury tervei Gwen Stacyvel? Kit válasszon barátnőjének: Mary Jane-t vagy Kittyt? Mi lesz a titokzatos Póknővel? És vajon hány szuperhős fér be egyetlen apró kórházi szobába? A válaszokra most végre fény derül… De Pókember számára még ezután sincs pihenő! Felbukkan a Fenegyerek, hogy bevegye őt újonnan alakult csapatába, melynek egyetlen célja a Vezér végleges kiiktatása. Peternek jelenleg azonban kisebb gondja is nagyobb a Vezérnél: nénikéje még mindig életveszélyes állapotban fekszik, valamint barátnő-problémákkal is küszködik… És akkor még nem is említettük az iskolájába érkező új diákot. De hogy lehetne visszautasítani a Fenegyereket és bandáját? Egykönnyen nem, az biztos…Halleluja!!! Ezúttal nemcsak egy magyar, hanem egy amerikai megjelenésről is beszámolhatok nektek, oly hosszú idő után! Igen, megérkezett az Ultimate Spider-Man 132. száma, az utolsóelőtti az első sorozatból, amelyre a szorosan a sztorihoz kapcsolódó Ultimatum csúszásai miatt kellett ennyit várni állítólag. A rajzoló, Stuart Immonen blogján meg is említette, hogy már réges-rég kész volt a képregény… Na mindegy, most már itt van, és folytatódnak benne Pókember lelki és testi megpróbáltatásai az özönvíz közepette. Nem elég, hogy szinte mindent elpusztított az árhullám a városban, nem elég, hogy a Fenegyerek meghalt, nem elég, hogy a barátai sincsenek biztonságban, és nem elég, hogy most már Hulk is őt üldözi, Peter még misztikus lényekkel és démonokkal is fel kell vegye a harcot! Doktor Strange eltűnt, és a házából elszabadultak egy sötét dimenzió teremtményei, amelyek nem ismernek kegyelmet… Mary Jane és Kitty pedig… verekednek?! Hát mi jöhet MÉG ezután, kérdem én? Tényleg ez lenne a falmászó utolsó kalandja…?

Ultimate Spider-Man #132 – Ultimatum (4. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

AZ ULTIMATUM VÉGIGSÖPÖRT A VILÁGON!! PÓKEMBER ELTŰNT!! A barátokból ellenségek, az ellenségekből barátok lesznek, a feszültség pedig a tetőfokára hág… És igen, jól látjátok: Mary Jane kontra Kitty… a halálig!!! (Na jó, csak lekevernek egymásnak pár pofont.)

Maniac értékelése:

Oldalak: 1 2 3