Új Mozaik-darabok

A havi füzetben véget ért az Orient Expressz kaland, a szeptember elején megjelenő 83. Mozaikban tehát új kezdődik, ami a kiadó szerint nem csak új olvasókat, hanem régieket is megörvendeztethet.

A kiadó ismertetője:
Az Orient Expressz fordulatos, bár a vége felé kissé merész túlzásokba keveredő története után ismét új kaland várja hőseinket. Abrax, Brabax és Califax az Egyesült Államokba érkezik. Nem szeretnék itt túl sokat elárulni a várható eseményekből, de annyit mondhatok, remekül megírt történet vár ránk. A szokatlan korszakválasztás dacára igazi Mozaik-sztorit fogunk lárni, olvasni, lesz eleje és vége, összefogott, szellemes és izgalmas történet vár ránk.
Az új sorozatban kicsit mangás, kicsit Witch-es hangulatúak a rajzok, s az egész megfogalmazásnak – a gengsztersztori ellenére – van egy kislányos hangulata. A sok újszerűség arra a reményre ad okot, hogy most talán ismét új olvasók kedvelik meg a Mozaikot. Érdemes tehát meghívókat küldözgetni a barátoknak, ismerősöknek.


A gyűjtőknek készült, limitált sorozatban megjelenő kiadványok is tovább gyarapodtak ebben a hónapban:

A “gyűjtői sorozatban” a 1992/2. Mozaik jelent meg, ami a korábbi japán és kínai kaland után, a középkori sorozat első része. A szám címe: A nagy ugrás.

A borítókép a db.kepregeny.net-ről való.

Ár: 1800 forint
Terjedelem: 24 színes oldal
Formátum: puha borítós, B/5
db adatlap

A DIGEDAG KÖNYVEK 11., Tűzijáték, című kötetében Digedagék – ha már a XIX. századi Németországban járnak – meglátogatják a híres füdrővárost, Baden-Badent. Feltérképeznek egy katonai erődítményt és ezzel új lendületet adnak az építőkockaiparnak, belesodródnak a Schleswieg-Holsteinért vívott porosz-dán háborúba és egy aprócska – de vitathatatlanul katasztrófális kimenetelű – tüzijátékot is rendeznek. A kötet a Németországban 1963. szeptember, október, november, december folyamán megjelent MOZAIK újságokat tartalmazza: “Harc a fürdőkádért”, “A Meinrath-terv”, “A szemfüles tudósítók”, “A fehmarnsundi fekete bálna”.

A borítókép a db.kepregeny.net-ről való.

Ár: 5300 forint
Terjedelem: 108 színes oldal
Formátum: fűzött, kemény karton, B/5
db adatlap

Források és kapcsolódó honlapok:
A kiadó hivatalos honlapja
A képregény fórum témája