Uborkaszezon után 2 és mások

Avagy a legújabb, 2007/26-os Kepregeny Info hírlevél. A várható újdonságokon kívül olvashatunk még más, MKSz közeli híreket is.

Eredményhirdetés

A Képes Kiadó Buborékhámozó képregényes szaklapja által meghirdetett pályázaton a szerkesztõség három írást választott ki nyertesnek, ezek meg fognak jelenni a lap következõ, októberi számában.
Gratulálunk a nyerteseknek (zárójelben a választott témájuk):
Halász Zoltán (A rabbi macskája)
Kránicz Bence (Megtorló)
Lénárd László (Árnybíró)

Kiadók várható megjelenései

Nyáron uborkaszezon van a képregénykiadásban is, ám a kiadók már készülnek az õszre. A várható tervekbõl állítottunk össze egy csokrot.

ADOC-Semic:
A júliusban megjelent Star Wars különszámot (A Sithek aranykora) szeptember végén vagy október elején követi a történetet kiegészítõ A Sith birodalom bukása.

Delta Vision:
Szeptemberben a 2. kötettel folytatódik a sikeres Makrancos hercegnõ manhua-sorozat. Októberben jelenteti meg a kiadó elsõ francia fantasy képregényét, amelynek rajzolója Jean-Claude Gal, írói Jean-Pierre Dionnet és Picaret. Ugyanekkor várható a Warcraft: Napkút-trilógia 3., befejezõ része is.

Fumax:
A kiadó októberben folytatja bevált sorozatait, ekkor jelenik meg a Bania 3., a Dampyr 4. és a Tarot Café 4. része, valamint a Sin City régen várt 3. epizódja, A nagy mészárlás (The Big Fat Kill). A tavaly megjelent Snikt!-et pedig ezúttal egy hagyományosabb stílusú Rozsomák kötet követi, amelynek írója a klasszikus X-Men történetek szerzõje, Chris Claremont, rajzolója pedig Frank Miller (Sin City, 300).

Képes Kiadó:
Szeptember elején három újdonsággal jelentkezik a kiadó: a Rejtõ-Korcsmáros sorozat 5., felújított kötetével, a Piszkos Fred, a kapitánnyal, az Irodalmi klasszikusokból hatodikként A kõszívû ember fiai-val és az egy ideje szünetelõ Eduárd képregényújság 9. számával.
Októberben teljessé válik a kiadó palettája elsõ mangakötetével, amelynek a szerzõje Takizava Szeihó. A kiadvány címe: Tûzharcos és A sötétség mélyén (utóbbi a híres Joseph Conrad-regény átirata japán környezetben). Ugyanebben a hónapban jelenik meg két francia sorozat második része: Largo Winch: A W konszern és Sörmesterek: Margrit, 1886, és ekkor lesz kapható a kiadó szaklapjának, a Buborékhámozó-nak a 3. száma.

Kingpin:
Októberben jelenik meg a Vertigo képregények 4. része, amely le is zárja a sorozatot. (A Prédikátor és az Y, az utolsó férfi késõbb majd különálló kötetekben fog folytatódni). Új sorozatot is indít azonban a kiadó, ezúttal Marvel-képregényekbõl. Fõszereplõi a Bosszú Angyalai, az elsõ kötet címe Káosz.

MangaFan:
A kiadótól szándékától független okok miatt némiképp csúsztak a júliusra tervezett megjelenések, ezek így átkerülnek augusztusra. Várhatóan a hónap második felében jelenik meg elõbb a nagysikerû Naruto 2. része és a Ruroni Kensin nyitókötete, majd nem sokkal ezután az Árnybíró 7. része és Takahasi Cutomu Alive! címû egykötetes mûve. Szeptembertõl remélhetõen havi váltásban tudnak folytatódni a megkezdett sorozatok.

Nyitott Könyvmûhely:
Az ArtComix sorozat következõ része októberre várható. Marjane Satrapi Párizsban élõ iráni rajzolónõ Perszepolisz címû sorozata Franciaország után nemrég meghódította Amerikát is, és a képregénybõl készült animációs film díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon.

Pesti Könyv:
Szeptemberben jelenik meg a Lucky Luke sorozat 6. része, A postakocsi.

Roham:
Az ingyenes irodalmi és mûvészeti magazin következõ száma szeptemberre várható, benne ismét új képregényekkel.

Vad Virágok Könyvmûhely:
Õsszel folytatódnak a megkezdett sorozatok: megjelenik a Kázmér és Huba gyûjteményes kiadás 2. és az Usagi Yojimbo 3. része.

Windom:
A Sebõk Imre-életmûsorozat 4. része augusztusban jelenik meg, címe A mairelandi veszedelem. Ezt követi egy újabb kötet õsszel, a Szegény gazdagok. Októberben pedig Dönti Károly válogatott munkáiból ad ki egy kötetet a Windom.

Eseménynaptár

Anime Fan's Meeting
Augusztus 18, szombat 10-19 óra.
Bálint Zsidó Közösségi Ház, Budapest VI. Révay utca 16.
Anime és AMV vetítések, cosplay, karaoke, mangavásár. Vendégek: Keczeli Péter (Anime Stars) és Boros Csaba (MangaFan kiadó). Belépõ 600 Ft .

Miyazaki Fesztivál
Augusztus 23-26.
Toldi mozi, Budapest VI.
Miyazaki anime fesztivált rendeznek a Toldi moziban augusztus 23-tól 26-ig, ahol hét filmet mutatnak be a japán rajzfilm mesterétõl. Az animerajongók által régóta várt Laputa – Az égi palota, a Nausicaa – A szelek völgye, Totoro – A varázserdõ titka, Porco Rosso- A mesterpilóta és a Kiki- A boszorkányfutár címû rajzfilmek mellett ismét mûsorra tûzik a már nagy sikerrel játszott Chichiro Szellemországbant és A vándorló palotát. A fesztiválon vetített filmek augusztus végétõl megvásárolhatók lesznek DVD-n, a Studio Ghibli négy másik animéjével együtt díszdobozban. A fesztiválon standot állít a MangaFan kiadó.

Képregény és diafilm mustra
Augusztus 24-26.
P'Art mozi, Szentendre.
Képregényvásár az Eduárd képregénybolt választékából mindhárom nap 14 órától.
Szombaton 14 és 18 óra között képregényiskola az MKA tagjaival.
18 és 20 óra között elõadások és beszélgetések a képregényrõl. Résztvevõk: Bayer Antal, Fehér Zoltán , Korchma Zsombor és Korcsmáros Gábor.

Eduárd Képregénybolt ünnepélyes megnyitója
Szeptember 12, szerda
Az egész naposra tervezett rendezvényen lesz elõször kapható a felújított, színes Piszkos Fred, a kapitány, a klasszikusok sorozatában A kõszívû ember fiai és az Eduárd 9. száma.

IstroCon – Comics Salón 2007, Bratislava
Szeptember 14-16.
A negyedik alkalommal megrendezett pozsonyi képregényfesztivál ezúttal társul a fantasy és a science-fiction kedvelõit összegyûjtõ 20. IstroConnal. A számos külföldi vendég közül külön meg kell említeni Richard A. Knaak, a Warcraft-képregények szerzõje és Igor Baranko ukrán grafikus, a francia Humanoïdes Associés egyik legkeresetteb rajzolója nevét. Idén elõször több magyarországi vendég és kiadó is részt vesz az eseményen.

Helsingin 22. Sarjakuvafestivaalit
Szeptember 15-16.
A hagyományos Helsinki Képregényfesztiválra meghívást kapott a magyar képregény is. Húsz magyar mûvész munkáiból lesz kiállítás a Magyar Kulturális Centrumban a kArton Galéria szervezésében (kurátor: Zsigó Bianka), Bayer Antal és Cserkuti Dávid pedig elõadást tart a képregény magyarországi helyzetérõl.
A fesztivál kiemelt vendégei: Helge Reumann (Camions, Svájc), Gunnar Lundqvist (Klas Katt, Svédország), Christophe Blain (Donjon, Isaac le Pirate, Franciaország), Yvan Alagbé (Nègres jaunes, Franciaország), Florent Ruppert & Jérôme Mulot (Safari monseigneur, Franciaország), Lamelos alkotóközösség (Hollandia), Olivier Schrauwen (My Boy, Belgium), Marcel Ruijters (Troglodytes, Hollandia), Jakob Klemencic (A Journey, Szlovénia), Matej de Cecco (Szlovénia), Keitaro Arima (Moon Phase, Japán).

Egyéb hírek

Eduárd képregénybolt nyári nyitva tartása
Az Eduárd képregénybolt (Budapest VI. Dalszínház utca 8.) augusztusban szünetelteti a szombati nyitva tartást. Hétfõtõl péntekig változatlanul reggel 10 és este 6 között várja a vásárlókat.