TV-függők, TV-álmok

Cím: TV-függők, TV-álmok
Szerző(k): Aleksandar Zograf
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 1400 Ft
Formátum:
Terjedelem: 24 oldal
Megjelenés: 2022.11.09.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

A november 19-i Szegedi Képregényfesztiválra jelenik meg Aleksandar Zograf TV-függők, TV-álmok című képregénye a Nero Blanco Comix gondozásában.

A Szegedi Képregényfesztivál vendége lesz Aleksandar Zograf szerb képregényalkotó, akinek már két kötete jelent meg más kiadóknál, mi pedig néhány rövidebb munkáját közöltük antológiáinkban. Most lehetőségünk nyílt kiadni tőle egy önálló füzetet. A TV-függők (TV Addicts) címen már több országban megjelent, ez azonban az első alkalom, hogy kiegészül egy újabb egyoldalasal és Zograf néhány egyedi rajzával.

A 24 oldalas, fekete-fehér, A5 méretű füzet borítóára 1.400 forint, rendezvényeken kedvezményesen vásárolható meg. A szegedi fesztiválon Zograf végig jelen lesz, és nagy örömmel dedikálja az új kiadványt.

Zograf a TV-függőkről: “Aki az 1990-es évek Szerbiájában élt, ki volt téve Milošević propagandájának, amely azt egész világot a rendszer ellenségeként állította be. Ennek következményeként pedig országunkat a nyugati média végtelenül leegyszerűsítve ábrázolta és démonizálta.

A média manipulációjának legfőbb eszköze a televízió volt. A tömegkommunikáció számos esetben hipnotikus hatást gyakorolt emberekre, ez ihletett engem a TV-függők című sorozat megalkotására. Egyfajta kísérletnek tekintettem ezeket az önálló, nyitott történeteket.”

Zograf a TV-álmokról: “Az idők során megtanultam lerajzolni a félálmomban felvillanó képeket, amelyeket a pszichológusok hipnagóg hallucinációknak neveznek. Ez az az állapot, amely közvetlenül ébredés vagy elalvás előtt következik be. Kell egy kis önfegyelem ahhoz, hogy leskicceljük ezeket a képeket, hogy aztán a teljes felébredés után letisztázzuk őket. Nem igazán akarom elemezgetni ezeket a rajzokat, de megfigyeltem, hogy az 1990-es években nagy részük valamilyen módon kapcsolódott a televízióhoz…”

Előzetes oldalak: