Transformers 4. (2014)

[uipduna.hu|2013.09.05] Nem csak új sztárokkal népesül be az új Transformers-film, de új robotokkal is. Lorenzo di Bonaventura producer legújabb interjújában megerősítette, hogy jönnek a Dinobotok, akik az Autobotok csapatát erősítik. Ha valaki nem lenne otthon az alakváltó robotok világában, a Dinobotok dinoszauruszra hasonlítanak, amikor átváltoznak. Vezetőjük természetesen egy Tyrannosaurus Rex. A Dinobotok tudnak repülni is, és habár a jók oldalán harcolnak, nem hisznek a csapatjátékban, ezért roppant önfejűek, s emiatt gyakran okoznak nagy meglepetést.
Közben megjelent a film hivatalos plakátja, amelyen szerepel már az új cím is: Transformers: Age of Extinction. Ezzel a Paramount stúdió elkeserítette azokat a rajongókat, akik a blikkfangos Trans4mers címre vágytak, de hát tudjuk, hogy a keményvonalas rajongóknak semmi sem lehet elég jó.

[origo.hu|2013.09.05.] A Paramount stúdió bejelentette, hogy Michael Bay negyedik Transformers-filmje a Transformers: Age of Extinction (Transformers: A kihalás kora) címet viseli majd. Mint azt már korábban nyilvánosságra hozták, a film főszerepét Mark Wahlberg alakítja, játszik még a filmben Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Jack Reynor, Nicola Peltz, Sophia Myles, TJ Miller, Titus Welliver, Han Geng és Li Bingbing. A forgatás már zajlik, az amerikai premier 2014. június 27-én lesz, nálunk pedig egy nappal korábban, június 26-án. A címbejelentéshez egy pofás teaser-plakát is jár:

[uipduna.hu|2013.08.29.] Eddig is köztudott volt, hogy a Transformers 4-ben erős lesz a kínai vonal, hiszen két nagy ottani sztár is leszerződött a filmre (Lin Bingbing színésznő és Han Geng popsztár), és számos kínai díszletben, illetve helyszínen forgatnak. Most pedig ráadásként újabb négy színész csatlakozott a stábhoz a hatalmas országból. A dolog érdekessége, hogy Byron Li, Austin Lin, Candice Zhao és Teresa Daley úgy kapta meg a szerepét, hogy ők nyerték meg azt a valóságshow-t, amelynek győztesei bekerülnek a filmbe. Az érdeklődés hatalmas volt, 70 ezren jelentkeztek az áprilisban indult műsorba, amelyet a Paramount stúdió, a Jiaflix és a China Movie Channel közösen gyártott. Byron Li nemrég végzett a Pekingi Drámaakadémián, de modellkedik is, a Transformersben kung-fu harcost alakít. Candice Zhao fotómodell és Miss Bikini Kína, érdekes módon egy dögös bombázó szerepét kapta. Austin Lin tajvani sorozatszínész, számítógépzsenit játszik majd. Teresa Daley, eredeti nevén Pei Huei Ji pedig egy cuki kamaszlány szerepében tűnik fel.

[uipduna.hu|2013.07.24.] A Transformers 4 stábja lassan egy fél kerületet elfoglal Detroit belvárosában, ahol számos lepusztult háztömböt használnak díszletként a szuperfilm forgatásához. Az amerikai autóipar egykori fellegvárában, amely nemrég jelentett csõdöt 18,5 milliárd dolláros tartozása miatt, a Transformers-filmek rendezõje, Michael Bay 82 millió dollárt költ el a produkció készítése során, és 368 helybélinek ad munkát. A detroiti tájat részben amerikai helyszínként hasznosítják, de felépítettek egy Chinatown-szerû díszletet is, amely feltehetõen a Kínában játszódó jelenetek egy részéhez kell. A forgatási helyszínek közelében a stáb nagy tömegben halmozott fel szétrobbantott kamionokat és autókat, ami Michael Bay egyik védjegye.

[uipduna.hu|2013.06.27.] Egyre több információ szivárog ki arról, milyen erős lesz a kínai jelenlét a következő Transformers-filmben. Nem csak több kínai sztár – a leghíresebb közülük Li Bingbing színésznő – erősíti majd a szereplőgárdát, de jól ismert objektumoknak is komoly feladat jut a szuperfilmben. A Transformers 4 producerei például támogatási szerződést írtak alá a Beijing Pangu hotellánccal. A mamutcég beszáll a film finanszírozásába, cserében a robotok lerombolják Peking egyik leghíresebb épületét, a szállodalánc zászlóshajójának számító Pangu Plaza Hotelt. A produkcióban szerepelni fog az olimpia óta jól ismert, Vízikockának becézett Nemzeti Úszóközpont és a mellette található Nemzeti Stadion is, de arról egyelőre nem tudni, ezeket is a földdel teszik-e egyenlővé. A rajongók úgy vélik, hogy mivel a Transformers mágusa, Michael Bay szeret mindent felrobbantani, alighanem ezek az épületek sem ússzák majd meg.

(Transformers 4 – hazai bemutató: 2014. június 26.)